Friday, September 30, 2011

Bila Nak Diet Ni???

Edit Posted by with No comments
Restoran Ikan Bakar Bubu, Seksyen 7 Shah Alam. Hahaha if you really follow the blog, confirm tahu the name bubu tu refer to whom hehe... So at first ternampak restoran ni macam eh kedai bubu la hehehe camtu la lebih kurang. Tadi lunch try gi makan sini for the first time. I would say okay la. Nak makan buffet nasi dan lauk pun ada, nak makan ikan or ayam bakar pun boleh.





I'm having Ayam Bakar Bubu. Sedap, dan yang penting sambal dia tu sedap jugak! Barulah terangkat kan hehehe. I called him and he said ada ke pegi kedai ikan bakar, tapi makan ayam bakar hehehe apa salahnya bang? Next time kita pergi cuba ikan bakar dia pulak yer.

A good laugh and a long sleep are the best cures in the doctor's book

Edit Posted by with No comments
Morning peeps.

Finally it's Friday, can't wait for the weekend wanna have some rest. This week sangat serabut kot rasanya, biasalah student dah masuk ni. Let's don't talk about the office about the work, this week rasa sangat lemau dan tak sihat. No one knows because I would prefer not to tell anyone but what I know is that bila balik kerja jer akan tersungkur dan terbaring la kelesuan. Normally penat tu memang penat tapi tak sepenat macam this week. Just wonder tidur dah awal rasanya, bangun pagi still rasa sangat letih. Dugaan betullah.

I have to pack up my things actually before the next weekend but guess what, satu benda pun tak start lagi. Other than confused where to start the process, dah tergolek tidur so bila masa nak kemas?? Hahaha maybe I should pay someone to do the things for me. My mom dah siap bagi pesanan penaja dah, kemas baju-baju tu dulu. baju kamu dah la banyak bla bla bla hahaha.. Hehe tapi aku rasa end up aku akan lempar je baju or barang lain takde kemas-kemas punya mana nak sempat kan...


Eh hari tu bising-bising PC kat office sangat slow. Haaaa diorang dah kasi format dah pun, siap dapat Windows 7 lagi hahaha tapi banyak bendalah yang takde lagi, aku nak dengar lagu pun tak boleh ni kenapa???? Hahaha is that what you have to pay for something new hehe.

Thursday, September 22, 2011

Okay Ke??

Edit Posted by with 4 comments

Pic was taken on first day of hari raya.



Latest, with my new lens. Soalan aku cuma, nampak tua kah berkaca mata?? Hahaha sanggup tu buang spec kalau tak cantik dipakai hikhik... But, he would always say no when I say about contact lens....

Wednesday, September 21, 2011

Haiii cik kak!!

Edit Posted by with 2 comments
Hello cik kak from...............

Datang balik eh? Aku ingat dah berubah hari tu, masih tak puas hati dengan life aku rupanya. Actually kenapa kau nak kacau lagi hidup orang sedangkan kau dah ada life sendiri. Jangan sampai aku confront dengan kau yer dan biar semua orang keliling kau tahu nanti.

Allah tu Maha Kaya, tunggu aje la. Dekat dunia kau boleh buat apa aje, cara baik or cara jahat tapi kat sana nanti jawablah. But just wait and see, you go a little bit more further, and I will make sure everyone will know who you are. Shoooh shooooh, one more time I see you here jawablah kau eh cik kiah opssss puan kan?

Monday, September 19, 2011

Hatimu Untuk Siapa?

Edit Posted by with 3 comments
Kita memerlukan hati yang satu, sama ada telah kita berikan kepada seseorang atau masih kita simpan sendiri.

Biar kepada sesiapa hati itu telah diberikan, pasti pemberian itu ikhlas sebab pulangannya serupa. Jika kita memberikan hati separuh-separuh, kita akan mendapat separuh, jika kita memberikan kesemuanya, kita akan mendapat kesemuanya semula.

Cinta yang tulus memang memerlukan pengorbanan. Salah satu pengorbanan yang perlu dilakukan ialah memberikan hati. Berikanlah keseluruhan hati terhadap orang yang dicintai. Jangan reserve untuk orang lain, nanti kita juga mendapat sebahagian hatinya saja.

Jujur, balasannya nikmat. Sebaliknya curang balasannya derita. Sifir hidup ini mudah. Baik balasannya baik manakala buruk dibalas buruk. Jika kita bermain-main dengan hati, kita juga akan dipermainkan oleh hati. Jujurlah dengan hati sebab kebahagiaan kita letaknya di situ. Hati yang tidak tenang bermula daripada hati yang dicebis-cebiskan untuk diberikan kepada ramai orang, yang sebenarnya tidak berhak terhadapnya.

Hati seorang isteri seharusnya berada seratus peratus di dalam diri suaminya. Manakala hati seorang suami seharusnya berada sepenuhnya dalam diri isteri. Masing-masing tidak boleh reserve walau secebis untuk orang lain. Berbuat begitu bererti sengaja mencari bahagia. Teori bahagia ialah memiliki sepenuh hati atau memberikannya sepenuh hati. Berada di tengah-tengah bererti sengaja menyusahkan diri dengan rasa-rasa tidak selesa.

Hatimu untuk siapa? Sebenarnya satu pertanyaan yang perlu ditanyakan oleh setiap orang terhadap dirinya sendiri. Benarkah hatinya telah diberikan sepenuhnya untuk orang yang berhak, atau terbahagi dan kini berada di dalam diri ramai orang yang tidak sepatutnya menerima?

Setiap kita memerlukan jawapan jujur sebab kedudukan hati kita hanya kita yang tahu keadaannya. Jujurlah dalam memberikan jawapan. Kejujuran memang bermula daripada hati yang betul. Jika kita telah mencemamaikan hati dan selalu tidak berlaku jujur terhadapnya, kita sukar memberikan jawapan setulusnya.

Jadilah seperti srikandi tatkala membulat hati untuk berjuang. Tiada apa-apa lagi buat dirinya kecuali keseluruhan hatinya telah diberikan untuk matlamat perjuangan. Jika telah bergelar isteri, saatnya untuk memberikan sepenuh hati pada si suami, biarpun dia seorang penagih, tidak bertanggungjawab, malahan curang. Sebab setelah anda merelakan diri untuk menerima seseorang keseluruhan diri anda adalah miliknya.

Kita tidak sedikit pun akan dipertanggunjawabkan terhadap semua kekalutannya, tapi kita akan bertanggungjawab terhadap hati yang sewajibnya diberikan seratus peratus pada dia.

Hatimu milik siapa? Fikir dan renungkanlah....

Sunday, September 18, 2011

New

Edit Posted by with No comments
Hehe welcome to our new Robovsky hamster, named Tom and Po. They are still a baby, so small but very active hehe lari sana sini. But they don't know how to eat by themselves lagi kot or they are just afraid when having a new big home... Heeeeee cutenya!!
Posted in

Saturday, September 17, 2011

Huuuh Weekend Fever!

Edit Posted by with No comments


What a long weekend I had this week. Being at home, you will never feel bored or starving hehehe... It is just that I am down with on and off fever due to my toothache. Actually gigi yang sakit that day tapi end up dengan gusi yang bengkak maybe because of infection. So the dentist had gave me a painkiller and also antibiotic to reduce the swelling of the gum. So selagi tak surut bengkak tu, demam on and off la alahaiii laa...

Yesterday, sempena dengan hari Malaysia we celebrated mom's birthday. Hehehe what a nice date, dah la cuti kan. Had bought her a present and a nice sweet cake. Happy birthday mommy, we love you so much.

On the other note, I had also spent my time playing play station with the little boy. Oh dia dah merdeka, baru abis UPSR kemain lagi dia memerdekan diri menghadap game 24/7. Saya tumpang sekaki la bila rasa badan segar sikit hehe. Lepas tu dok layan hamster gila yang kuat makan tu, hehe new menu for them this week - orange cake hehe... Looking at the picture above, you can see how he enjoyed the cake haha!

Wednesday, September 14, 2011

Sakit gigi lagi!!

Edit Posted by with No comments
Again down with toothache. This time I'm so sure mesti kena cabut punya. Dengan gusi yang dah bengkak, malam tadi sampai terdemam-demam. Wake up this morning notice that pipi dah bengkak sebelah. Memang cubaan betul laa. Plus that I am so afraid of dentist haha. This afternoon nak menyerah diri but surely the dentist will give medicine first nak surutkan bengkak hahaha.
This week I would say minggu lemau saya. Satu benda pun takde mood nak buat, kerja banyak but tried to finish it with minimum speed hehe. Minggu student dah masuk ni kerja terbaru adalah menenyeh sign je dari pagi sampai petang. Main sign je kadang tak tengok pun dokumen apa yang disahkan tu hahaha nasiblah.
Today I'm on leave. Got an appointment this afternoon. Allah tu Maha Kaya, hari ni kalau pergi kerja pun tak larat so got some free time this morning untuk rest. Oh sakitnya pipi eh gigi... Eh cik kak yang selalu melawat page aku ni mana eh? Hahaha aku dah tau dah siapa dan apa dia nak siaplah kau kalau teruskan lagi...
Sent from Samsung Mobile

Monday, September 12, 2011

Dinner

Edit Posted by with No comments


Our dinner yesterday. First time pegi sini, the food was okay i would say. Chicken beriyani for me and for him Nasi Arab with daging kambing embeekkk embeekkk hehe...
Sent from Samsung Mobile

Monday, September 05, 2011

Maaaalaaaasssss!!

Edit Posted by with No comments
Start working today!! Macam gile malas wooooww weeeee, tapi gagahkan diri jugak drive balik subuh tadi or else aku ingat nak amik cuti lagi sehari je. Kalau tak kenangkan aku nak pakai cuti yang banyak, dah lama aku berjemaah dengan colleague yang lain untuk bergolek-golek di rumah.