Tuesday, June 30, 2015

Photoshoot Raya 2015

Edit Posted by with No comments



Photoshoot Raya 2015. With my new family, new department. Picture taken at Taman Lembah Bukit SUK, Seksyen 5 Shah Alam.

Wednesday, June 17, 2015

Book Review: Roh Rumah Sewa

Edit Posted by with No comments

Currently reading this book. Semenjak dua menjak ni seems that I am more interested with horror fiction. Masa tunjuk kat encik husband dua novel buat muka confused "nak yang mana eh? dua-dua best".... terus dia amik dua-dua buku kat aku and terus gi bayar. Yessssssss! Menjadik cara camni ekekeke.

Novel ni about sorang cikgu yang ditugaskan mengajar di Gerik, Perak dan duduk di kawasan pedalaman dan kebetulannya menyewa di rumah yang banyak sejarah zaman silam. Not bad, lain dari horror fiction yang lain sebab the author bawak reader back to masa silam which is sejarah penjajahan British dulu. Okeyy let me read first ekeke!

Monday, June 15, 2015

Selamat Pengantin Baru Sister!!!

Edit Posted by with No comments


Tadaaa, sekarang dah ada part time job jadi mak andam deco bilik pengantin muahahahaha. Pecaye ke? Pecaya? Jangan la pecaya. Bilik ni aku deco untuk adik pompuan aku yang kawin last week. Konsep bilik modern. Tema color gold. Ini hasil idea aku and husband, kalau takde dia tak jadik jugak bilik ni. Konsep simple je sebab aku rasa zaman sekarang dah takde konsep bilik fancy fancy ni. Yang amik gambar perasan cun kakak pengantin hahaha, sebok je nak berinai sama. 

So alhamdulilah dah settle majlis both side. Reception lelaki buat the next day so sekali harung penat. Selagi tak sampai ke majlis ni, otak aku semak memikir deco and design bilik ni, maklumla first time. Kang tak pasal bilik pengantin tak jadik rupa bilik pengantin, merempan pulak pengantin pompuan hahaha. 


Ada yang cakap macam twin. Tapi aku lagi cun kot hahahaha. 




Selamat pengantin baru. Dengan ucapan semoga kau tak malas lagi turun dapur, memasak, mengemas rumah dan segala-galanya yang kau memang malas sebelum ni hahaha. Jangan kau bagi laki kau makan ubat je hari-hari sebab malas masak, tau la kau doktor. Semoga megi bukan makanan ruji yang kau hidangkan untuk laki kau walaupun first day lepas kawin kau beria-ia nak masak untuk suami kata kau, tapi bila aku tanya nak masak apa kau cakap nak masak megi special. Menangis mak kau baca, menangis perut laki kau masakan hidangan pertama kau bagi megi. Sekian, semoga lepas ni bila balik kampung bukan aku aje yang tolong mak kat dapur sedangkan kau qadar tido dengan alasan kau penat on-call. Hari tu kau tanya idea nak masak ayam apa, aku pun kasik la list menu untuk dimasak. Ujung-ujung aku bagi idea kau hiris ayam halus-halus masuk dalam megi, tau marah hahaha. Padan muka! Semoga kau sedar bila balik kampung lepas ni kau kena tolong masak sebab laki kau nak makan sama, kalau tak aku bagi kau makan periuk belanga. 

Dah la bye.