Saturday, July 30, 2011

Oh!

Edit Posted by with No comments
My last time having this nasi kukus ayam berempah was when i still working in Terengganu. The taste was superb i tell you, the most important will be the sambal huiissssh pedas tu yang power... There was one time during fasting month almost everyday saya berbuka nasi kukus ni serious okay!! Eh rindu betul...

Today we're having a good lunch together, konon macam nak celebrate perut sebelum start berpuasa hehe boleh? Oh sedihnya bila ingat bulan puasa sahur dan berbuka sorang..

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, July 28, 2011

Geuriweo geuriweoseo

Edit Posted by with No comments
Hello peeps, how are you doing? Sorry for the no updates for quite sometimes. Don't really have the mood to write anything here, but i miss my blog so much..

Work just doing fine with me. Cuma ada busy sikit, alhamdulillah the litle big project had successfully finished before the dateline hnsss kembang hidung jap bleh?? Oh tak payah sakit kepala dah pikir yesss yess yess! Seems that nowadays i can't accept too much pressure, or else the result i'm down with big headache.. Atok panadol pun tak jalan dah...

Oh by the way, saya dah tengok Harry Potter with my little boy. How excited when i bring him to watch it 3D. I think that was his first time watching movie in 3D cause as far as i concern that was also the first time ada tiket 3D kat Ipoh. Four star for Harry Potter!

Hmmm life always have the up and down sometimes, so i really hope everything's gonna be just fine and blessed by Him.. InsyaAllah.

Saturday, July 16, 2011

Why does it always rain the hardest on the ones who deserve the sun?

Edit Posted by with 1 comment


Biar setinggi mana ombak DUGAAN melanda, biar seganas mana badai MASALAH menghempas, tanamkanlah sauh KETETAPAN HATI agar kapal tak berganjak haluan...

Biarlah badai dan ombak itu pergi begitu sahaja tanpa mencalarkan walau sedikit pun badan si kapal yang telah tetap haluannya...

Tuesday, July 12, 2011

Please Be Strong

Edit Posted by with 2 comments
Dugaan itu datang dalam pelbagai bentuk... Walau berat, semoga ia mampu ditanggung hati.

Semoga aku kuat menghadapi sebarang dugaan yang datang Ya Allah, amin...

Sunday, July 10, 2011

Grrrrrr!!

Edit Posted by with No comments
Really had a good rest during my weekend.. Dapat pulak ubat batuk yang memang superb mengantuk so what else should i do eh? So, saya sudah hampir pulih sepenuhnya dari batuk yang menyeksakan. Thank you doc untuk 3 papan antibiotik hahaha.. Akibat tidur banyak sangat, leher pun terkehel dah ni ahaaaks!

Minggu ni minggu kurang dapat kasih sayang, encey fiance tak jadik turun KL sebab event ofis dan jugak sebab orang-orang yang sebok nak buat kerja bodoh! Eh tau tak sangap gila aku kena dok rumah tak sampai hati pulak nak suruh dia turun jugak dengan jalan jammed demmm!

Friday, July 08, 2011

Batuk oh batuk!

Edit Posted by with 2 comments


Currently hooked to this song. What a nice voice the three of them. This week really had no mood to write to this blog, down with fever, cough and flu. But the cough are getting worst I would say, malam saya susah sangat nak tidur sebab batuk kung kang kung kung tanpa henti! Macam nak pecah dada, ubat batuk tu dah la mengantuk rasa nak telan satu botol pun ada. Nak cakap pun susah, kejap-kejap batuk macam orang tua haiissh!!


What's for weekend? Hahaha nothing this week, in fact I had already had a full stock of food okay kononnya esok eheeem taknak keluar rumah. Takpe la better to be safe kan, but part yang saya frust this week la pulak ada pameran pengantin kat putrajaya so tak dapat pegi lagi. Next week i'm going back home yahooooo!!

Monday, July 04, 2011

A Journey To Remember

Edit Posted by with 2 comments
Presenting the most excellent student for the course hahahahaha penipu! Ini adalah student yang huhahuha menguap kecuali kalau ustaz itu berjaya buat saya gelak guling-guling hahaha. Sempat jugak dok intai budak tu, mata sepet dia aku tengok dah makin kecik tunggu sikit je lagi nak tido!! Tapi bila balik nak tengok Transformers waaah kemain energetic lagi dia hahahaha!

Yessss berjaya!! Hahaha ingat senang ke nak attend kursus dua hari ni tanpa banyak bunyik! Tapi nak kawin punya pasal bak kata ustaz tuu hahaha cam tau aje... Abis kursus je den jatuh sakit hahaha macam biasalah sekarang ni aku kurang boleh menerima tekanan dan kepenatan. Sijil ni semua in jawi kecuali nama aku, fuhhh nasib hahaha...


Aloooloo shiannnn... Memang kami lapar masa ni, tak senang duduk dah masa nak abis kursus tu. Hehehe special dinner sempena anniversary kami dan hadiah istimewa yang dijanjikan untuk saya adalah.......................


Cumilll tak?? Kawan tidur baru saya.... Kita kena beli semua geng angry bird ni bang baru complete hehehe... Thank you laling, you always know what i want hehe.

Saturday, July 02, 2011

Lost My Little Dear

Edit Posted by with 2 comments
Currently at MAIS hahaha for the wedding course.. Tetap mengantuk walaupun ustaz dia kelakar nak mam hahaha.

Saya masih dalam keadaan berduka dengan kematian muntat saya. Hamster gummuk kesayangan mati semalam pagi. Oh berair mata jugaklah rasa macam belum puas saya jaga dan tengok perangai dia. Down with fever last night huuuh really really miss him.. Later I will write about it.

Ok sambung balik slot kedua. Selamat mengantuk to me and happy weekend to all of you peeps.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, July 01, 2011

Happy Anniversary My Dear

Edit Posted by with 2 comments

Yes today marked as our 5th year anniversary.

Not many reach this day. But ours here to stay. I am so thankful to Allah that He allowed us to go this far, to be together against all the good and sad days. We're not being near to each other in the first year of being together but yet after so much we had gone through yes we manage to still being together until today. Yet we're so thankful that we're now counting the days to be together in the marriage world, my dreams at first being with him.

All those years ago my dear, you made my world complete. You became my perfect partner in life, and you've been a world-class treat! Thank you my treasured and cherished love, you've made my dreams come true. Your loving and caring have made our years a blissful adventure for two... I love our anniversary now, happier every year... I just wish there would be more time for me to love you, dear...
Love you.