Wednesday, March 30, 2011

Four Days To Go Daaa

Edit Posted by with No comments
Today we had really enjoyed the work here. Ramai-ramai macam one happy family. Penat kaki sakit tapi boleh ketawa besar macam kuntilanak lagi. But this is the first day, hari last nanti paham aje la dah lembik mood pun tak full macam hari ni haha... Malam ni yang saya tahu taknak pun jalan nak rest je atas katil.

Oh i hope encey fiance gonna be okay with the course he had to attend for 2 days. Hehe macam comel aje dia mengomel kat saya pasal schedule dia yang penuh... Takpe la bang, dua hari je mana tau lepas ni ada rezeki kerja kat KL. Nanti dah kawin takkan nak tinggalkan budak comel ni tinggal sensorang kan...:p

Hmmm kaki saya masih buat hal lagi. Balik ni nak mengadap doctor suruh operate je buang apa-apa tulang yang tersangkut ceeeeh hilang vogue jalan senget hahaha...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, March 29, 2011

No Wonder

Edit Posted by with No comments

Hmmm it's not something to be afraid of patut la sakit kepala. What i mean is that the figure you can see there is my 'normal' reading. Not surprise at all. Kalau normal betul then i would be surprise!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Arrgghhh Headache!

Edit Posted by with 2 comments
Still not in the mood to pack up my things. I had a severe headache since last Friday dan hari ni nak angkat kepala pun tak larat. I even asked my friend to buy panadol on her way back from work... Ingatkan dah tidur kejap tadi boleh lega tapi sama jer. He keep on scolding me saying that it's all because about my way of diet. No, it's not...

Luckily i'm on leave today... Hope i'll get better cause there's a lot of things to be pack. Out for a week, so must make sure nothing will be left out.

Had a conversation with my mom just now, i know deep inside she's so worried about me and frustrated off course as i still refused to continue my treatment. She keep on reminding me to think about the future. Pheww.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, March 27, 2011

Finally

Edit Posted by with No comments
Selamat menonton...

Update i would give 4 star for the movie. Satu kelainan dalam industri filem Melayu. Saya tak akan bandingkan dengan mana-mana filem luar, but the movie boleh dibanggakan... Tahniah KRU!

Ehemm pemilihan pelakon untuk pegang watak Merong Mahawangsa adalah sangat mantap...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, March 26, 2011

It's Coming Back

Edit Posted by with No comments
Have been a long time, saya tak kena macam tadi. He bring me for lunch, and send me back to the office. Then kepala saya pusing rasa semua benda dah jadi upside down. It's a warning that anytime saya boleh pitam.

Agak panic, bukan tak pernah kena but this time is even worst than before. I feel like crying, berdoa dalam hati janganlah Tuhan amik nyawa saya dalam keadaan saya sangat tak bersedia. So first thing i did was try to call my mother. At least if apa-apa jadi pun, she's the one i wanna talk to.

Alhamdulillah because after a while, saya rasa okay even my vision not so clear. Now after the incident today, i came to realized that i've been neglecting my own health. I even cancelled all the appointment with the doctor. Ya saya bosan, saya penat but maybe i have to think about it back. Hope it will not happened again, takut.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sedapnya Begedil

Edit Posted by with 2 comments
My all time favourite...

Bekalan tulus ikhlas dari Melaka, thank you so much to my future MIL. Sedap sangat cukup rasa. Dan thank you jugak untuk abang delivery saya yang terchentaaaa encey fiance. Hahaha dia dah cilok berapa biji entah dalam perjalanan nak hantar kat saya tadi nyampah haha..

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, March 24, 2011

Mengimbau Kenangan

Edit Posted by with 3 comments
Another unforgettable moment in my life.

Oh how i miss my years back as a student. Kalaulah tahu kerja adalah sangat stress selain buat diri rasa dah tua, saya mahu study sampai bila-bila...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Congrats!

Edit Posted by with No comments
First of all i would like to congratulate adik-adik who pass their SPM with flying colors. Hehe student zaman sekarang semua bijak-bijak makan hape ntah...

Just can't forget during my time sitting for the exam. Rezeki masing-masing kan, masa tu jugaklah saya kena chicken pox! I still remember, that was exactly day 3 of the exam baru paper English masa tu. I got very high fever and the doctor asked me to be warded! Gila! Meraung masa tu sebab bayangkan tak dapat exam. All over the body dah keluar pokedot!

Terpaksa la kuarantin dari kawan-kawan semua. Rasanya masa ni saya nak meniru pun takpe, sebab yang jaga saya masa tu pun tak berani dok dekat takut jangkit hahaha. Nasib tak baik, paper phsyics saya tak dapat amik sebab terlantar kat rumah.

So that's my unforgettable moment.. Sikit je lagi kalau tak mungkin sekarang saya dah jadi doktor hahaha. My result? You won't believe it hahaha! If not, i can't be what i am today...

Stress Week

Edit Posted by with No comments
Huawaaa baru tersedar. Sampai dari office tadi terus tertidur masyaAllah penatnya minggu ni... Saya nampak rumah dengan bantal aje. Dah jadi tak betul dah pattern tidur saya, balik keje je terus tergolek kejap aje dah pengsan.

This week i'm so stressed up dengan macam-macam benda. I got only until this Monday. Then i'm out of KL almost a week. Ini lagi laa saya rasa bercinta sangat nak pegi. Nak pegi sana untuk bekerja tak kisah, cuma rasa sangat la lama. Lain la pegi bercuti lalalala! Risau jugak tinggal rumah lama-lama ni (read: kena tinggalkan bantal mushuk!) hahaha...

So this weekend haruslah pegi menghibur hati kot sambil men'shopping' untuk mengubat hati yang duka penat dan lara. Encik fiance, sila bawa saya berjalan-jalan eh hehe.. Okaylah, nak sambung tidur balik. Tomorrow is another tiring day hmmm.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, March 21, 2011

Back To Purple!

Edit Posted by with 2 comments
Presenting my new tudung hehe...

Dari depan nampak cam tudung biasa, actually ada dua ketul bunga besar kat belakang tu hihi...:p Takkan nak snap pic dari belakang kan haha.

Bought this tudung just for attending a wedding with purple theme color. So haruslah kan sama-sama menjayakan warna tema kesukaan akak nii.

Hari tu ingat for my own theme color nak pilih gold other than purple plus white in mind. Now i think i'm back to purple... So how? Okay ke purple tudung tu jadi my theme color? Hahaha pening wedding planner saya...:p

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, March 20, 2011

Happy Birthday Abah...

Edit Posted by with No comments
Today 20th of March...

Happy Birthday abah! May Allah bless you and i will always pray for your good health. You are the best father in the world and i would always love to be 'anak abah' hahaha eventhough status saya akan berubah tak lama lagi.

I've handed to him the birthday present just now when he send me home from a wedding in Subang. Hehe hope he will like it as before.

Remember, i'm always your good girl, degil sikit-sikit, some other things just like you. Hehe like father like daughter laa...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, March 19, 2011

Hmmm...

Edit Posted by with No comments
I feel very frustrated. My injured leg which the accident happened last year, still have no positive improvement. You know what it feels like when you can't do things like before. I only managed to walk for a while, then i just can't bear the pain. Sakit sangat tau dan jalan pun mula terhencot balik. The saddest part is when i can't perform my prayer in a normal way, still have to sit. Langsung tak boleh bend the leg pun!! Kena pegi Orthopaedic balik la, saya dah tak boleh tahan...

Bulan ni ada 2 birthday yang penting. Hehe for both, i have bought the present. Untuk abah dan budak kecik paling saya sayang!! Bezanya dulu saya gila beli toys untuk dia, tapi sekarang dia pun dah takmo main! Kakak dia je sibuk nak membeli hehe...

Hari ni saya cuti. Cuti la sangat tapi still have to go to the office in the morning!! Supposed the parents wanted to come for a wedding tomorrow. Something happened on their way, and they will only come tomorrow morning. Hehe saya dah kemas rumah baikkk punya, macam kan diorang datang nak buat spot check hehe takmo mommy cakap saya malas hahahahaa...

Talk about the wedding, tak sedar dah bulan Mac!! Alamak for my own wedding pun tak buat pape lagi laalaalaaa...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, March 18, 2011

Hantu Durian

Edit Posted by with No comments
Wooo cannot tahan anymore.. Belasah aje la walaupun timbang berat kulit aje lebih. Siap main rasa tu. Mahal pun tutup mata aje sebiji tadi saya beli RM25...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, March 16, 2011

I'm Happy

Edit Posted by with 1 comment
Ooooh sole sole... Solele. Sole solele... Sole sole..

Hehe sapa yang dah tengok filem Hantu Kak Limah Balik Rumah akan paham apa saya melalak kat atas tu! One of the best part in the film yang buat saya tak kering gusi dan tak jemu ulang part tu hahahaa...

Okaylah, nak tidur! Saya sangat happy hari ni... Sebab? Hehe hanya saya yang tahu... Oh mungkin dia tahu jugak... :)

Goodnite...*peluk bantal tutup muka sengihhhhh* :p

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, March 14, 2011

Welcome Darling!

Edit Posted by with 2 comments
Hehe welcome darling muaaahss... Another wish comes true ngeh ngeh. You should have one. From Bold 2 to Torch! BB is the best ever! Eh dah macam jadi duta pulak hikhik.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, March 13, 2011

Berbaloi-baloi!

Edit Posted by with No comments
Hari ni hari pengsan saya. Hehe kan semalam dah buat kerja gila, hari ni macam dapat ubat tidur pulak, bangun tidur bangun tidur!

Haaa korang kalau guna celcom, sekarang kan boleh redeem token until end of this month. Encey fiance mahu redeem handphone for that token jadi pegi centre yang kat shah alam ni diorang kata dah abis, the whole KL dah abis stock!! Okay tengok muka dia dah kelat saya called dealer lain. Seremban out, yang KL saya call memang betul out! Sekali kat Ipoh ada itupun 5 bijik aje lagi. So meredah ke sana hanya kerana nak redeem that handphone 2 bijik dengan penjimatan yang memang berbaloi-baloi... Hahahaa shoot to Ipoh then terus balik KL... Semalam nak tengok Merong Mahawangsa pun tak sempat.

Hehe tapi takpe, saya puas hati dan happy sebab dah sampai KL tu dia dah tunaikan promise for my new handphone, Torch Torch in the house hehe...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, March 12, 2011

Nyum Nyum

Edit Posted by with 2 comments
Ice cream with roti, yummy! Both of us jadi budak kecik kejap, tension highway jam all the way from KL to Ipoh, and Ipoh to KL.

Nanti saya cerita kenapa kami buat kerja gilaa buat perangai travel camni.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Get Out Toxic!

Edit Posted by with No comments
Detox foot patch.

Ni kira banyak toxic la eh dalam badan saya? Hehe ni baru pakai kat kaki belah kanan ooo yeah. Dan first time saya guna, before macam teringin tapi malas nak cari.

Oo last night saya buat kat kaki kiri pulak, dan the result tak sebanyak yang kaki kanan. Eh orang cakap kalau kerap guna buleh kurus yeke? Kalau macam tu meh kita tampal kat bahagian yang sepatutnya hihihi...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, March 09, 2011

Aduhai Mata!

Edit Posted by with 4 comments
Since last week I had a difficulty to sleep!! Selalu tak macam ni, asalkan letak kepala atas bantal aje terus pengsan. Ini tidak, puas pusing sana sini mata dok terkebil-kebil jugak. Haaaaa inilah penangan bila dengar cerita orang. Oh aku bab hantu serious boleh tidur lagi, tak effect sangat sebab aku tau no harm la eceeeh berlagak.
Ini ada cerita pasal kes pecah rumah. Haaa kau mahu tak kecut perut?! Mula aku sensitif pada bunyi even cicak main kejar-kejar... Terseksa tau! Normal la kan aku rasa camtu, dah dengar pencuri tu masuk masa orang ada kat rumah siap ada pisau rambo lagi haaa habis takkan dia nak bawak pisau mainan! Padahal ganas dari tu ada. Kadang aku ni nak takut pun tak agak-agak hehee...
Akibatnya di waktu pagi mula kepala tingtong, mata pun tak berapa ikhlas nak bukak! Okay ada orang suggest minum susu supaya senang tidur. Haih kan dah kata aku memang kuat tidur itu takde la masalah, ni macam mana nak hilangkan rasa takut-takut ngalahkan yang rumah kau tu besar sangat banyak hareeeeeetaaa sangat yang perampok tu nak check in!! Haaaa cerrr citer, ceerrr citerr...

Sunday, March 06, 2011

Oh Shining!

Edit Posted by with No comments

Finally baby maroon dah bersih. Round jugak la cari car wash yang ada. Car wash saya biasa pegi tu tutup pulak..

Kereta kalau kotor dan melekit rasa nak bawak pun eyeeksss low self confident hihihi.. In fact a lady driver kalau kereta kotor it's like a mirror to show what type you are hehe...:p

Elok aje dah nak sampai rumah, hujan mula nak turun. Yang part ni dengan saya sekali rasa nak turun hujan air mata rasa macam frust pulak. Dan dengan segera speeding nak cepat sampai rumah dan bagi kereta berteduh hahaha abah selalu marah saya part ni...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, March 05, 2011

Fly Fly The Money

Edit Posted by with 3 comments
Finally waiting for the car to be ready. Dapat jugak bawak service, kalau tak saya rasa tak selamat *speeding like hell ko tak takut pulak kan* hahaha...

Penyakit menunggu kereta siap adalah mengantuk dan rasa nak terbongkang kat sini jugak sejuk ada aircond. Mata ni kalau tak suruh sabar confirm dah saya posing sleeping beauty kat sini. Novel Jodi Picoult saya bawak ni dah selamat dikhatamkan wat speed reading aje. Kalau siap awal nak bawak baby maroon mandi cian dia dah lama saya abaikan kotor dah dia...

Eh ada cubaan lagi offer saya tukar hp. Confused lagi, i love all about BlackBerry, rasa sayang kalau tukar selain dari ni. So far it's the best yang saya pernah guna... HTC is okayyy but i'm very slow when using the touch screen tapi..... Macam mana ni eh?
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, March 02, 2011

A Very Good Morning

Edit Posted by with 1 comment

Bersiaran langsung dari bandar Skudai, Johor..

Mak aii sesak jalan macam kan KL.. Bergerak very slow you hahaha. Besar juga bandar Skudai ni, sangat membangun you can see almost everywhere got kedai, pasaraya and whatsoever i likee. The town is very well planning i would say, not scattered.

Sekali sekala tengok tempat orang terbukak sikit mata. Sebelum ni pun pergi jugak tempat orang cuma style mata yang baru dua tiga golek tayar bergerak mata pun tutup hahaha.

Okay bye-bye nak sambung tengok pemandangan*sambil menguap*! :p

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, March 01, 2011

Cepat Bayar Saman!

Edit Posted by with No comments
I got an external hard disk from him... Noted that, inside is 127 downloaded movie yippieee! Dah la dapat external free lepas tu ada movieessss...:p

Malam tadi walaupun panas nasib baik boleh tidur pengsan lagi tuu! Packing barang sekejap aje, campak semua masuk beg hihihi. Pagi ni saya tak drive kereta ke ofis, tumpang jiran sebelah hehe petang ni dah off to Johor. Nasib tak lama, rindu kat rumah *laaaa sangat* hihi.

Eh korang dah bayar saman?? Haa blacklist kang... Saya masih suci tanpa saman *berlagak sambil tenyeh hidung* hahaha....

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.