Friday, February 21, 2014

Moga Ada Kemanisan di Hujung Kesabaran

Edit Posted by with No comments



Moga kesabaran tetap milikku. Moga aku redha dan tawakal dengan ketentuanNya. Moga suatu hari doaku akan termakbul jua akhirnya. Mungkin belum tiba masanya doa itu termakbul kerana Allah punya perancangan yang lebih baik dari pengetahuan hambaNya yang serba tiada tahu. Aku ingin jadi kuat, jadi sabar dan jadi hambaNya yang sentiasa tahu bersyukur dengan apa adanya. Moga hati ini terus istiqomah. Amin....

Thursday, February 20, 2014

Alhamdulillah

Edit Posted by with No comments


Alhamdulilah. Syukur ke hadrat Allah. Berkat usaha yang tiada jemu dan pengorbanan masa. Harap-harap dapat kekalkan sampai tamat semester. InsyaAllah. Cuak gak nak masuk semester 2 ni dugaannya lagi mencabar, dah mula class on research method. Fuh harap-harap success. Terima kasih pada keluarga yang tak putus berdoa untuk kejayaan ini. Pada suami yang masanya terpaksa dikurangkan demi menyiapkan assignment, thank you for that support. It's going to be hard without you. Pagi dia pergi kerja, balik petang aku dah takde pergi kelas. Malam baru jumpa, itupun dia tunggu jugak. Kadang sempat masak sebelum class, kadang tak sempat tambah kalau hujung semester memang tak sempat masak. 

Oh blog dah berwajah baru, so far ini je yang in dalam taste aku. Sebenarnya tak completely puas hati. Try punya try semalam guna free source code tapi problem nak adjust blog content so sakit hati punya pasal pakai je template sedia ada plus adjust sampai gini. Tapi aku rasa macam tak berapa umpph pulak. Takpe tunggu la bila mood datang balik aku nak edit lagi hehe.

Friday, February 07, 2014

Hi...

Edit Posted by with No comments
Assalamulaikum wbt.

Harus bagi salam sebab dah terlampau lama tak update blog kui kui. Kalau rumah tinggal ni dah kira bersawang berhabuk segala. Jangan berhantu sudah haha. Last updated was on September last year. So update kali ni harus dimulakan dengan Happy New Year everybody *lompat bintang*. Reason for not updating the blog was BUSYYYYYYYYYY. Seriously, with studies and life. I am now officialy on study leave for one and a half year, already finished with my first semester. You know, there are so much different when you're doing it part time and full time as a student. Thank you UiTM for the scholarship.

Nothing much nak story about my life, it is just that I am very busy as a wife and student. Semuanya berjalan lancar so far, alhamdulillah. Now I am on my semester break until March, haha tomorrow will fly to Sabah for holiday. Will stay a night at Kundasang and then the rest will be at Kota Kinabalu.



Oh by the way, this is Sofia. Dah besar kan? She will turn 2 this May. Suka makan, suka main IPad, suka berjalan, MidValley is her second home opsss me too. 

On the other note, I am now busy with my online shop as well. Just for fun. Bukan intention untuk cari keuntungan semata. I love baby stuff so my online shop are more into that. Okaylah, nak packing barang for tomorrow. Hope the holiday will be fun. Sebelum masuk semester baru haruslah kita mencari ketenangan dan semangat baru gituuu. Have a nice weekend uolsss.