Good Time Together

Spending my time today to play with the games and also sleeping. Preferred this game than DinerDash hehe.

Yesterday we really had a good time shopping for the preparation together, with the parents and encey fiance off course. Sangat puas hati dengan hasil pembelian hehe and i just can't wait to see the final look for the hantaran.. Saya sangat tidak creative but then my mom really had helped me to choose all the stuff...

The parents went home in the afternoon, haha just because the two of them wanna watch football match between Man U and Barcelona. Hehe remind the little boy earlier that don't be so frustrated with the result and tadaaa as expected..

Petang itu jugak, kami sempat sambung beli barang ooo yeaah sangat suka yeee dia sebab dapat jam hantaran dia yang gedabaaabuuum harganya pusing-pusing mata akak tengok. Lepas tu sessi saya balas dendam pulak hehe.

Not finished yet shopping for the wedding stuff oh it's really gonna take times until the big day. Ikut plan taknak beli sekali harung itu namanya boleh buat demam secara berjemaah. So we didn't manage to watch movies yesterday, semua nak buat dalam satu hari mana cukup kan haiiih, to be continued...

A wife is the joy of a man's heart.

Read the article this morning. Peringkat-peringkat isteri dalam memberi ketaatan dan meminta nafkah. Di mana satukah kita? Eh korang la, saya akan menempuh aje. Semoga kita sentiasa beringat dan cuba meletakkan diri di peringkat yang terbaik, amin.


Isteri Siddiqin

Isteri yang tidak akan meminta apa-apa dari suaminya sekalipun yang perlu (dharuri). Apa yang disediakan suaminya, dia terima dengan penuh malu dan bersyukur. Kalau ada, adalah. Kalau tidak ada, dia bersabar. Tapi meminta tidak. Apatah lagi yang tidak perlu, kalau diberi pun dia tolak bahkan adakalanya yang perlu pun dia tolak dengan baik, dia lebih suka menolong suaminya. Itulah golongan yang bersifat orang yang Siddiqin.

Golongan ini payah hendak dicari terutama di akhir zaman ini, macam hendak mencari belerang merah atau gagak putih. Ini adalah perempuan luar biasa.

Isteri Muqarrobin

Isteri yang tidak meminta dari suaminya kecuali yang perlu sahaja. Yang tidak perlu dia tidak akan memintanya bahkan kalau suaminya memberi yang tidak perlu dia tolak dengan baik. Tapi kalau yang diperlukan pun tidak ada, dia tetap sabar. Namun dia tidak akan mendesak suaminya. Dia tetap bersabar dengan keadaan itu. Itulah golongan Muqarrobin. Golongan ini juga susah hendak dicari di zaman kebendaan ini, di zaman orang memburu dunia, di zaman orang memandang dunia adalah segala-galanya.

Isteri Solehin

Isteri yang meminta kepada suaminya yang perlu dan juga sekali-sekala meminta juga yang tidak perlu seperti ingin sedikit kehidupan yang selesa sama ada dari segi makan minum, tempat tinggal, kenderaan. Namun kalau suaminya tidak memberi, dia tetap sabar dan tidak pula menjadi masalah.

Itulah dia golongan orang yang soleh.

Isteri Fasik

Isteri yang selalu sahaja meminta-minta bukan sahaja yang perlu, yang tidak perlu pun dia suka meminta-minta juga. Kalau diberi pun tidak pernah puas-puas, tidak pernah rasa cukup, sudah mewah pun tidak rasa cukup. Kalau tidak diberi menjadi masalah, dia merungut-rungut, marah-marah, sakit hati, merajuk hingga menjadi masalah dalam rumah tangga. Inilah dia golongan yang fasik. Isteri ini selalu sahaja derhaka dengan suami, apatah lagi dengan Tuhan.

Feverooo

Wooww it's a come back after two days being flat at home because of fever. Thank God i am still alive. Hopefully demam kebah terus.

Seriously lain macam betul demam kali ni. Sehari pengsan tak bangun, sangat panas badan mata langsung off. Sehari lagi mata terus tak boleh tidur sebab panas sangat sampai bantal pun rasa bahang. Today i took my bath more than 6 times, can't stand loo. Bila dah petang realized that i am so hungry but yet saya tak ada selera sedihnya rasa perut bunyik!!

Rasa macam nak lari pegi over the sea tak tahan panas kat sini hahaha. Itu baru panas doniaa yer! Now before going off to bed also still have to take a bath waaah rasa macam nak mandi ais you!!

Cause Allah Loves Them More

My prayers and condolences goes to victims of landslide in Hulu Langat. Semoga roh mereka dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan mereka yang beriman. I cried when watching the news just now, because all of them are too young but yet realize everything happens for a reason and Allah loves them more. Al-Fatihah...

Oh I got fever at night since last week. On and off and yes i know it's not a good sign for a patient that having a liver problem like me. Tried so hard to take all the alternative medicine and hope it will help me enough to go through day by day.

Hehe tetiba teringin nak makan sate ni. Sedapnya kalau dapat. Oh bahaya kalau demam je dapat idea nak makan oh no no no!!

Don't Say Anything


Words hurt more than anything else can because they last

sometimes forever....




Don't you guys agree? Sometimes words spoken from the time of anger are so poisonous. So better watch the word first, because sometimes once it hurts so much you will never know if it will last forever inside...

Hip Hip Horeeyy

Busy weeks! Just completing my 2 days of event management course. Tomorrow finally i can be at the office dok diam-diam buat kerja yang tertangguh haaaa next week on Monday going to Seremban for another seminar hahaha penatnya.

Hahaa i just completed episode 1 for Angry Birds you olsss! Ahkak bangga sebab berjaya main secara jujur tanpa download cheats untuk unlocked all the levels hahaha horeeyyy!! Trying so hard this week for that, tapi tengah malam la aku layan sebab balik kerja terus pengsan kesian betul dengan diri sendiri sekarang ni.

Esok after kerja going back to Kampar! Saturday again kena mengadap my Orthopaedic hoooo malasnya la. Lepas ni aku taknak dah letak hope tinggi sangat untuk baik. Hmmm he's going to Kenyir tomorrow early in the morning. Tak habislah dengan reunion dah sampai aku rasa orang yang sama tu jugaklah yang dok nak mengadap buat reunion macamkan diorang dah lama lost contact masing-masing dok jauh la gayanya padahal niat sebenar gedikss nak makan angin. Haaaah aku malas komen banyak part ni, i have very less word on this so be it.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

They're Just My Best Teacher Ever



Hahaha outing day to Aquaria KLCC! Finally we're here. Selalu plan tu memang ada nak pegi tapi disebabkan oleh banyak aktiviti menyoping yang lebih challenging hehehe. Yesterday he came just to bring me to the wedding expo kat KLCC tu tapi langsung tak memenuhi expectation saya sebab mostly kat situ I would say bukan untuk malay wedding package! Kalau nak kawin ala-ala omputih bolehlah. Hahaha lepas tu terus kami bagi signal masuk Aquaria oh macam excited nak tengok ikan hahaha!!

Oh happy teacher's day to abah and ma! They are just the best teacher for me! Hehe hari ni sure banyak present kat rumah, dulu sayalah yang selalu tolong bukak hadiah hehehe. Ada yang tanya kenapa saya tak ikut jadi cikgu jugak, hmmmm i would say i'm not that tough dealing with students and the workload. Need a lot of patient. But anyway i'm just proud of them. Also happy teacher's day to all my teachers!

I'm not feeling well today! Maybe the pressure is flying so high and the headache just so real. Can't focused on my work, buat kejap stop sebab kepala rasa melayang-layang. Oh please go away, i feel damn weak!!

Finally Bebeh!

Yaaa congratulating myself for the success of convincing him to choose his wedding ring. Finally again he seems to be sure he would wear it... Just told him that he don't have to wear it anymore if i am no longer in this world, oh that is reverse psychology hikhik.

I love the ring, very nice and simple. Hehe the funny thing is that dia masih membebel bagitau dia rasa sangat pelik bila pakai. So i have asked him to wear it for a while hahaha drive sambil tengok cincin lepas tu dok buat muka cakap gatal jari hahaha sangat comel laa but sorry no excuses. Alaaa bang, suruh pakai bukan suruh telan pun hahaha.

Quite exhausted today. Nasib jugak keluar hari ni so saya dapat tau kaki masih sakit bila berjalan banyak, ooo yeaaah it seems that i got the only last solution oh tidakkkkk!!!

You Make Me Angry!

Oh no this thing really make my mood out of control today hahaha! Feel like crying pun ada, geram!!

Yes i am to that extend when playing with any games or computer games. He said i'm too serious hahaha just because he will have to hear the pot pet pot pet or even have to cool me down kihkih.

Hahaha he even laughed at me just now when i asked for a cheat code for the game. Manalah ada kan, bukannya main war game selalu memang saya tak pernah tak guna cheat code hahaha. Ok dah penat, have to sleep tomorrow we got things to do ooo yeaaah.

KL Wedding Expo

Please don't miss it. 13th KL Wedding Expo from 14th - 15th of May 2011 held at KLCC.

Special from the exhibitors are bridal boutique, beauty and health, bakeries and culinary services, decor and rentals, gift and premium, fashion and flowers, fashion jewelries, hotels and restaurants, honeymoon and travel, photography and videography, publications and printing services etc.

Sounds so interesting yea?? I have miss one of the wedding expo last week due to my appointment. Luckily ada yang lain this week hehe but again unluckily i don't have the chance to visit this expo too. Maybe some other times or dah tak ada lagi... So sesiapa yang pegi eheem especially to those 'friends' yang dah nak langsung tu hehe please tell me of how it was ye...

Thought of browsing wedding magazines today, tetiba rasa malass!! I think a nap should be more relax and sweet too zzzZzzz...

Apa Sudah Jadi Yoo??

Trying to send this post to my blog! What happened dari semalam blogger tak boleh bukak? Got error and some more i had write a post about makan-makan session yesterday but once nak click publish keluar la mak nenek error ni. Haahaha macam sewel kejap tak boleh nak menceceh dalam blog caiiitttt!

Besides that, facebook pun ada banyak spam pejadah korang ni main spam ni lempang nak? Menyemak aje, plus today langsung tak boleh nak sign in lantak kaulah as i'm not that addicted to FB sangat, dulu yer lah sebab obsessed bercucuk tanam dan memasak di cafe hahaha!!

Today is Friday.. Heehe so what? So tomorrow is weekend laa for all the tiring day of working during the weekdays off course la weekend adalah hari yang dinanti. Rumah dah macam kapal pecah remember i told that after working hours je langsung badan flat. So planning to clean up the whole house, belum lagi nak buat laundry hehe cakap macam banyak je kan.

Saya tengah tension jugak ni. If you people wanna advertise something, and someone sms'ing you to ask about what you have advertise boleh tak kau reply kalau tak baik tak payah iklan, setuuuupiiiiddddd dong!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

From Japan With Love

Thank you to FMIL. Ingat jugak kat saya masa holiday kat Jepun. I like this cute little bag. Colour merah lagi youu! Yesterday he passed this present to me, hehe my delivery boy kihkih. Dinner at Uncle Kenny hahaha gila tak hingat makan, semenjak dua menjak ni aku rasa macam perut ni open aje nak baham semua benda. Tapi yang tak bestnya kena beringat-ingat hihihi kalaulah boleh makan semua benda tanpa menghasilkan lemak di badan alangkah indahnya hidup...
Since last week, noticed that my body feel so weak. Malam tidur tak ingat, no mimpi-mimpi at all sedar aje dah pagi you!! Hahaha tau aje leher rasa tergeliat oh lasak gila tidur. Bangun pagi ngantuk jugak, to make it clear takde motivasi pun nak datang kerja! By the way, perasan tak minggu ni panas gila? Rasa serba tak kena, inilah yang boleh mengundang demam. Kat office macam igloo bila balik macam dok dalam microwave.
Just thinking of how bored I'm going to be this weekend. He's not coming to KL and I'm not going back to Perak so what I've planned to do is just browsing and surfing fashion untuk baju nikah nanti. Plus had bought magazinessss banyak okeh untuk membantu saya buat pilihan. Huaaaah tak boleh blah la sebab kena spend untuk beli magazine yang tak pernah saya beli dan baca sebelum ni.

Wahhhh Gila Tudung La Pulak!!

Waahh kemain perangai sekarang gila shopping tudung. Panjang aje akal nak pegi berfoya-foya menabur duit haaaa tapi cuak gak aku takut la terover spend kang sape nak menjawab. Weekend baru ni dah sambar sehelai, tudung kain denim tu. Sejak aku beli dua helai sebelum ni, jadi makin berkenan pulak dengan kain dia. Mungkin nampak panas tapi seriously not at all in fact aku rasa lagi selesa pakai sejuk pun sejuk. Tadi sambar sehelai pulak, sebenarnya takde la nawaitu nak beli tapi dan dan dah terpegang pastu tersarung la pulak nampak in dengan baju kurung ahkak hahahaha!! Itupun nasib control nafsu membeli tadi, kalau tak mahu berhelai-helai aku sambar. Hahaha itupun kebanyakan tudung aku beli sesuai for casual wear je, rasanya nak pegi ofis pakai tak seswaiii okeeehhh... Ini kalau menteri kewangan aku tahu ni mahu tadah telinga tiga hari tiga malam ni hahahaha!
Cuti sekolah nanti, kitorang nak pegi beli barang-barang kenduri. Oh menantu kesayangan diorang tu tetap dijemput sama, hahaha nyampah gak aku tak agak-agak sayangnya. Sampai hari tu masa birthday dia lupa bagitau abah haaaaa kena pot pet pot pet la, eh aku jugak salah... Hahaha ni esok tahu la ada je benda dua beranak tu nak borak ngutuk aku, takpun nak tarbiyah kan aku siap aje laa.
Oh semenjak dua menjak ni ada aje projek makan yang nak gagalkan plan diet saya! Malam ni dinner dengan encey fiance and her sister, haaaa makan lagi... Hahaha whether ada orang yang gagalkan aku or diri sendiri yang menggagalkan diet... Ingat next week nak puasa the whole week, biar lemah longlai lemak tepu dalam badan padan muka!

Miss You Baby So Much

Sad and empty, that's what i feel now when i didn't bring back my two little hamsters with me. Tadi rasa tak sempat nak clean up their cage so decided to leave them and bring them back in two weeks time.. Tadi bila sampai rumah je dah rasa macam tak best, lepak kat living hall pun rasa sunyi gila. Kalau diorang ada i would always pot pet pot pet talking and scolding them when they play with their food. Oh seriously i miss them so much alaaahai emosinya.

Got a good news from my aunty. She had opened up her new spa and beauty centre in Ipoh. So what's the good news for me? Hahaha off course la tajaan penaja untuk saya from now on until my big day waaaah how happy i am. What i have to do is just bring myself there and tadaaaa dapat service baikkk punya. Apa kata orang, rezeki jangan di tolak musuh jangan dicari tapi kalau saja nak cari pasal silakanlah haaaaa.

Arrrggh esok keje, malasnya!!

Happy Mother's Day

Happy mother's day to mommy... For me, mother's day is everyday, but yet I still wanna let you know that you're so special to us. This weekend as all of us are at home so we decided to celebrate it one day earlier. Sama je kan, yang penting semua ada.


Chocolate Bliss!
Memang bliss pun yummy yummy...


Present for mommy...

The weekend is full of makan-makan activity.... Hahaha biasalah bila dah balik kalau tak makan tu rasa macam rugi aje kan hahaha. But it's okay, makan pun still beringat lagi.

On the other note, my foot seems getting better and better. Hopefully it last! Shows positive respond to the injection, almost didn't feel the pain anymore tapi tak tahu la sebab dok rumah aje tak banyak berjalan. What I would describe - it's like getting a new leg. But still remind myself don't be so happy, it's too early to say it's completely gone.

Oh today going back to KL. Issh malasnya la ahkak.

Hopefully the pain say bye-bye!



















My foot after being given an injection. Steroids plus anti inflammatory drugs. 

Right after the injection, the foot turn to be like big foot. I've been given a choice just now whether to have an injection or straight away choose to be operated. In the beginning I would prefer of doing the operation, sebab the feeling of takut tak baik jugak after taking the injection. After a long discussion with the pakar, plus my father doing the talk and the nurse tenangkan budak penakut ni hahahaha finally I say yes. Lepas je dapat injection tadi rasa macam dapat kaki baru, jalan langsung tak sakit. The bius is still there, rasa macam sebak pun ada dah lama tak dapat rasa jalan without the pain.


Please pray for my speedy recovery.

A Birthday Sonnet for My Love


May 5th, 2011

Another year has passed for you, sweetheart
It’s time to cut the cake and celebrate.
And once again, my love, I start to think
Of things about you I appreciate.

It means so much to have you in my life
Your loving care fills up my days with pleasure.
Your warm and giving nature helps create
Close, special times together that I treasure.

I live within a safe and steady world,
Because you love me unconditionally.
Your easygoing ways mean that I’m blessed
With peace and joy and blissful harmony.

To me your birthday is a precious day
I hope it brings you joy in every way.


Happy Birthday darling......

yours....
miss fiancee








Get Lost You Idiot!!


I'm going to be a cruel killer today!! Get lost semua semut-semut durjana. Entah gila datang dari mana entah tiba-tiba berkampung kat rumah aku! Yang paling hot bila semut ni dok mengendeng kat cage hamster, sampai naik risau nak tinggalkan diorang masa pegi keje kot dibelasah dek semut what deeee seeetupiddd hell. So hari ni aku dah borong racun semut ni, siap laaaaaaaaa!!

Happy Labour Day!


Tiba-tiba ter'berkenan' kat bag ni semalam. Oh tak boleh tahan ayat tu kan... One of hasil tangkapan masa shopping semalam haha nampak sangat melampau kes shopping eh.. Menteri kewangan saya sangat spoting giler and in that case i'm free to choose hehe.

We thought of lepaking one whole day at MidValley tapi malang memang berbau bila kami tak mampu nak queue untuk beli tiket movie pagi lagi korang beratur macam orang gila kan. So we decided to have some shopping there hahaha nak jugak tu then terus ke Alamanda haaa senang.

Manage to watch two movies haha biasalah giler! Fast Five was superb i would say, 4 star from me! Layan midnite movie pulak lepas tu with Thor 3D waah memang puas hati with both movies laa. Luckily Monday is a holiday kalau tak...

Macam biasa weekend kalau outing camtu confirm the diet being killed by the makan-makan session. Sampai kitorang dah surrender siap dia cakap 'sayang lain kali kita jangan makan macam hari ni lagi eh' hahaha eh bukan salah saya masa makan tak ingat lepas makan buat ayat menyesal tak hengat hahaha..

Oh lupa, i've bought his birthday present yesterday... Percaya tak dari pagi sampai petang, end up malam baru dia boleh decide nak apa hehe and i'm happy that he love what he had choose..

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.