Wednesday, January 30, 2013

Apple in the house

Edit Posted by with 2 comments
Semalam, laki bini buat kerja gila. Mula-mula the husband yang hint nak beli Nexus 7. Yang aku pulak pantanglah mendengar. Terus bagi sokongan padu. Plan dalam hati, nak angkat IPad Mini aje, before this memang dah tengok-tengok (tengok je okay!) tapi tak ada rasa nak beli pun. Dah Note 2 ni pun baru je keluar aku dah kemain tak sabar pergi membeli. Itupun kerja gila jugak muahehe. So semalam disebabkan tak kerja laki bini, so we decided to look for it kat Setia City Mall. Masuk Machines, masuk Harvey Norman dan last sekali Courts. Semua tak ada stock. Hahahaha masa ni orang yang beria nak membeli tak ada apa-apa, aku yang kononnya mengikut yang tarik muka lebih-lebih. So the husband call one shop ni and they said yes they got it. We went there, in Subang aku pun tak tahu apa nama kedai dia tapi yang pasti kedai ni bukan macam kedai handphone biasa, ramai nauzubillah. Siap queue lagi.



We bought IPad Mini (for me) and Nexus 7 (for the husband). Mine is only for wireless sebab aku nak jimat battery Note 2 la kononnya. Besides I don't need sampai 2 data plan kan. Aku pun tak tahu hantu apa yang rasuk laki bini ni sebab asal pasal gadget je dua-dua jadi tak sabar. Kalau kata nak tu memang tak boleh tunggu hari lain kakakaka.




Agak-agak apa aku buat dengan benda ni. Hahahaha kerja kita kenalah selalu main game sebab boleh hilangkan stress ye. That's all nak story. Janganlah membazir, ini semua nafsu semata-mata hihihihi. 

Let's work together to get you back on your feet

Edit Posted by with 2 comments


I finally graduated from the pyhsiotheraphy school hahahaha. Thank you to mr husband that always be with me everytime I have to go to the hospital. It's like my second house agagaga. Thank you so much to my physiotherapist for treating me. I will surely practice all those steps that you've teached me siap lukis tau takut lupa. Lepas ni jumpa doctor balik, then we will see what should be the next step to treat my injured ankle and also knee. Hope nothing else or maybe we should take a break kot doctor muahahaha sebab saya dah bankrupt la dok bayar bill hospital ekekeke. But anyhow SunMed so far was the best hospital that I went to. Hopefully boleh fully recover lepas ni, bolehlah aku lompat-lompat bintang (puuuiiii)!

Apapun, segala kesembuhan dengan izin Allah. Moga dipermudahkan.

Friday, January 25, 2013

Oh hectic January

Edit Posted by with No comments
Oh how I missed this blog so much. It's kind of difficult to find a good start this year for blogging. InsyaAllah I will make sure I will write often after this (puiii!). I am down with viral fever last two weeks, seminggu ahkak tak masuk kerja terbaring aje kat rumah. Memang dah lama tak kena demam yang teruk macam ni, yes a viral fever will took some time to recover. Masalahnya all joint and badan sakit dan sengal. Oh memang cuak seriously sebab masa kena denggi dulu pun macam ni la rasanya. The funny part the night before demam tu aku boleh mimpi jumpa doctor sebab demam, sekali bila bangun tidur pagi tu tekak dah rasa kembang dan perit semacam, tahniah memang demam hahahaha. The husband took me to the clinic, yang aku tau masa tu memang rasa nak pitam aje. Ok now, demam semua dah okay alhamdulillah but this crazy cough seems taknak baik-baik. Ubat batuk dah tukar 2 kali, last aku cari sendiri ubat batuk power tu tapi effect dia batuk jadi lagi teruk. MALAM TAK BOLEH TIDUR! Okay yang ni memang stress. Bila malam batuk menggila vavi, sesak nafas dan sakit dada. Until now, pergi kerja kepala ting tong. So aku stop ambil semua jenis ubat batuk, kau nak baik kau baik sendiri aku tak koserrrr!

On the other note, January was very busy for me. Even I am not involve dalam senarai restructure in my organisation, but we have to move to our previous office. So berpindah level. Dari level 3 turun ke level 2. Apalah korang ingat kami ni tak ada kerja lain ke naik main kemas-kemas punggah-punggah barang. Dengan kaki yang belum nak baik lagi, marah pyhsiotherapist bila dia tahu aku buat kerja berat, dah kau ingat aku nak ke kalau tak terpaksa. 

My physiotheraphy session ada tinggal one session aje lagi yahoooooooooooo! Aku dah tak larat dah nak pergi hospital twice a week, dan tiap-tiap kali sedekah duit kat diorang bankrupt okay bankrupt hahahaha. Alhamdulillah, ada rasa perubahan sikit even it's not completely gone, but at least I can walk with less pain. Lepas habis semua session ni, kena jumpa balik doctor then he will see what to do with me hahahaha.

Oh I recommended this few movie that you should watch - The Tower, The Impossible and The Last Stand. I had watched this 3 movie straight in a week. Malam ni pun aku nak review GSC jap sebelum decide then tomorrow plan to watch Parker, ceessssss available for GoldClass aje takpe takpe ingat aku taknak tengok ke, aku nak tengok jugak! 

Wednesday, January 02, 2013

Happy New Year 2013

Edit Posted by with No comments


Happy new year 2013. May this new year brings joy and happiness to all of us. Start with new hope and may success be with us. Semoga Allah sentiasa merahmati segala perjalanan dan pekerjaan yang kita lakukan. Dan syukur ke hadrat Allah, diberikan perjalanan hidup yang baik dan pengakhiran yang baik untuk saya. Dikurnikan seorang suami yang baik dan loving would be the best gift ever. Thank you Allah. 

So............. apa azam tahun baru korang? Hahaha antara azam tahun baru saya is to be a good wife to my husband, to have a baby this year hehehe doakan ye, to be excellent in my career. That's the main one hehe. Huwaaaaaaa saya berazam tahun ini saya nak kurangkan shopping handbag macam tahun lepas huwaaaaaaa macam tak rela buat statement ini tapi the husband dah bagi hint hint dah yang aku shopping handbag macam beli baju. Tapi abang jugak yang belikan kan kan? Isssk issk... Mampu atau tidak bertahan dengan azam ini, kita tungguuuuu hahahaha. Banyak la lagi azam dan impian-impian yang dah masuk dalam senarai, akan diusahakan insya Allah. Moga dipermudahkan semuanya.

We do not celebrate the new year, only berdua-duaan at home hahaha lagi best what?!! We only did some shopping (some la sangat) the day before. Shopping tak hingat macamkan back to school hahaha. Early in the morning we did a visit to SMC for my follow up. The news is, the doctor still do not want to proceed with the opt, but insisted me to do physiotheraphy. Maka bermulalah sessi physiotheraphy bermula esok. Have to be there before 8.30 am phewwwww. Two session in a week, adoiiii harap-harap worth it la.



Keadaan kaki right after the injection. Makin lama hari tu makin gelap. Now dah kurang, alhamdulillah.


Pagi semalam buat roti capati (lagi!) hehehe memandangkan ada orang itu sangatlah suka. Plus dah dapat alat nak menggelek hehehe. Mak yang belikan, ini semua menantu dia punya pasal la hahahaha. So semalam try buat roti puri sekali. Alaaa dough yang sama cuma kena bentuk kan kecik je then deep fried. Itupun dia sudah sukaaaa haaaaa habisla hahaha.


This is roti puri ye. Sedap di makan begitu saja ecececeh.


Okaylah. Azam tahun baru jugak, nak rajin update blog macam zaman bujang dulu hehehe. Harap-haraplah hihi. So happy new year dear readers, may success be with us always. Doakan jugak aku berjaya menempuh hari-hari mendatang yang semakin mencabar. Macam-macam hal. Macam-macam ragam orang, macam-macam perangai yang nak kena hadap. 


 Budak bam bam.