Saturday, July 31, 2010

The Memorable Moments

Edit Posted by with No comments


No update from me for sometime... Reason?? I'm having a workshop at Putrajaya for 3 days from 27-29 July 2010... Waaah sampai tak hengat donia pegi workshop ni... Reason jugak, balik tu awal je aku dah pengsan... Macam la suruh buat keje beratkan, tapi biasa la keje guna otak lagi penat tau... Dan tersangat la excited sebab masa workshop ni jumpa a few ex-classmate masa degree dulu... Teruja nya sampai nak tunggu the next day pun rasa excited!


Held at Perdana Leadership Foundation, Putrajaya...


Workshop on Marketing and Promoting the Library and Information Services

One of urusetia workshop ni is my friend Nisa...



Woo specialnya workshop ni, ada cruise tasik at the end of the program...
Pic above, my ex-classmate for IS223..
So happy to see them and we enjoyed...


With my laling Fizah, hehehe 'geng-geng liar' dulu hahaha...
Aku rasa ni adalah workshop paling best pernah aku pegi dalam abad hidup aku hehehe...

Sunday, July 25, 2010

Bored To Death!

Edit Posted by with No comments
Doin something to my hair today... What did I do?? Hehehe keep that for me only... Sorry no pics of that! Kalau rasa nak kena teghajang dengan itu bodyguard saya silakan la aku letak sini wahaha... Aktiviti boring itu la jadinya kan, sampai terlelap untuk kali ke berapa ntah hari ni... End up I can't sleep until now...



Dah hampir every week aku balik, minggu tak balik ni rasa macam nak gila pulak takde aktiviti best... Orang itu asik keje aje kan... Kalau tak disebabkan Sabtu kena buat class pun aku tak bley balik, roadtax dah meninggal dunia hehehe... Aktiviti yang mampu aku buat pesbuking, blogging, tidur, makan, minum bla bla bla...


Malam tengok cite Bisikan Arwah... Aiyooo berapa kali iklan daaa... Aku rasa cite main sejam, setengah jam lagi reserve for iklan! Hari ni tak sabar rasa nak tau apa jadi sebenarnya! Tapi yang bengang mak tiri si Mira ni taknak reveal what happened masa lepas, macam bengang okeh! Tak sabar aku nak tunggu tadi masa dia tengah flash back tapi at last bersambung...!! Cehh macam bangang, nak kena tunggu next week... Okeh nak tidur, kalau radio (mesti ada yg majuk lg ni!) itu tahu saya tak tidur lagi abis la saya kena bebelan panjang lalalala...


Friday, July 23, 2010

Bunnies Bunnies Everywhere

Edit Posted by with No comments

Conversation orang baru dapat gaji pastu berangan macam-macam...


"Belikan orang arnab... Cam nak bela arnab la, comey!"


"Arnab?? Eiii tak payah la..."


"NAPEEEE???"


"Mati arnab tu nanti...."



Ada ke patut dia kata dia leh buat prediction awal yang arnab tu akan mati di bawah jagaan aku... Patut ke?? Patut tak aku denda suruh beli benda yang lagi gila-gila mahal dari arnab baru padan muka... Amik contoh diri dia je sudah la, di bawah jagaan aku walaupun bukan jagaan sepenuhnya kan ke elok je takde cacat celanya... Elok aje takde hilang telinga ke, hilang gigi ke... Hilang uban ada la aku cabut... Haiiiiiaaaaaaahh! Apa aje la yang dia percaya dan yakin aku buleh buat ceeettt!

Take 5!

Edit Posted by with 2 comments
Yeaa take 5...


Tapi kalau kumpul balik dah berapa banyak take dah ni... Yet aku still tak abis khatam nota lagi... What to do, tak boleh nak bagi full concentration... Banyak benda aku pikir ni, sambil layan mata yang dah kuyu macam mata garfield...
Asal take je makan, asal take je ko mentekedarah pepekdahnya wehhhhh!!

Esok exam PTK lagi, for paper Khusus... Supposed to be senang because we are going to answer the question that are related to our job scope... I said it was supposed to be senang kan?? But it is not kalau tak baca jugak... Mana tak, kalau tanya pasal job scope kita sendiri well petik jari la jawab tapi bab soalan-soalan yang interrelated but not so related (hahaha!) kena ada jugak point nya kan...



Take 5 yang keberapa kali ntah ni... Ya Allah, mengantuknya aku...

Hehehe kalau la ada orang kat sebelah boleh tolong lempangkan aku kan best!

Tuesday, July 20, 2010

Cynophobia Anyone?

Edit Posted by with 2 comments

Cynophobia (fear of dogs)... Huahua that's me okeh...

Penah ada experience kena
kejar dengan anjing??


Aku?? Toksah kira dengan jari la... Sebab dah sangat la banyak dan kalinya... Aku memang bengang dengan binatang haram ni... Ada rupa mencurigakan ke aku di mata anjing ni?? Kalau ko tu tak najis, dah lama aku tendang pipi ko sampai tercampak (ayat tunjuk berani aje!)
...



Aku dari kecik lagi dah kena gangguan makhluk dog ni huhuhu... Korang bayangkan la yer! Masa aku umur 8 tahun (comels sgt aku bueeek!) on the way nak pegi mengaji ni siap dengan tudung mak itik ye, tiba-tiba anjing ni tah dari mana dia keluar menyalak kat aku dari jauh pastu dan dan kejar aku macam aku buat salah... Lagi satu kejadian masa kecik, aku dengan adik aku sama-sama naik basikal pegi kedai runcit nak memborong eskem pop (cam biasa lepas aku berjaya korek tabung adik bongsu aku time tu!)... Elok balik dari kedai, anjing durjana ni kejar kitorang... Kurus betis aku mengayuh nak sampai ke rumah, alih-alih sampai depan umah adik aku masuk dan terus tutup gate!! Tu pun derhaka jugak kan?! Abis aku??? Aku terpaksa buat pusingan tawaf taman perumahan tu sampai anjing tu lelah tak kejar dah... Tak patut okeh, aku mencecet kena kejar... adik aku kat umah siap dah landing kenyang pekena eskem pop... Sampai rumah je, aku 'pop' kan kepala dia dengan sekehan yang paling kuat padan muka!



Dan banyak lagi kisah aku dikejar anjing ni!


Nape aku citer pasal kena kejar anjing ni?? Pasal baru tadi aku kena lagi okeh! Biadap punya anjing!

Tudung Mangkuk

Edit Posted by with No comments


I'm still finding a good reason why should I wear this 'tudung mangkuk'... Hehehe tudung ni nama lain kan? But we (my colleagues) used to call this as tudung mangkuk... Reason? Sukati kitorang la wahahaha.... Actually maybe because of serkup dia tu macam mangkuk la... Ni keje menyelerak dan melambakkan meja ni adalah keje diorang okeh not me during lunch hour tadi! Hahaha tu semua gara-gara nak try tudung baru sambil pilih-pilih mana satu nak dibeli... Aku?? Not yet kot, sebab aku rasa pipi ku nampak chubby dengan memakai tudung mangkuk ni... Tunggu pipi aku dah kurus sikit boleh la aku pakai... Penah la aku beli sudahnya duduk kat dalam almari je lalala... So tadi sesi menggodek tudung mangkuk baru ni hanya disaksikan oleh aku sambil sibuk snap gambo dan menceceh itu ini tunjuk mana yang cantik....

Monday, July 19, 2010

Semua Pun Purple

Edit Posted by with 2 comments

Haaa ini akibat bila berjalan mata diletakkan kat kepala lutut... Masa ni nak marah hentam pintu pun tak guna... Masa ni jugak tindakan luar sedar aku amik hanger dan ketuk pintu grill kat dapur okeh! Cikgu Ros dah geleng kepala dah hehe... Tension tengok anak dia yang gile ke hape ntah... Hehe baru kena sikit, selagi ada kat umah aku dok tunjuk lebam aku ni kat diorang... Siap MMS hari-hari report perkembangan lebam aku ni wahaha mengada okeh... Tadi baru send satu lagi..."tengok lebam orang dah kaler purple dah, cantik tak??" hehe sila jangan layan wahaha...

Aku Mudah Lupa

Edit Posted by with No comments

Demam...!!

Mouth ulcer...!!


Haaa padan la muka aku... Makan durian macam orang tak ingat esok masih ada wahahaha... Sorry to myself sebab dah lama dah aku dok mencari baru ni dapat durian yang jual murah-murah dan besar-besar pulak tuu... Teringat masa pergi memborong durian ni, aku dok mengendeng tepi abah, macam kucing manja hahaha tak lain tak bukan nak suruh borong banyak-banyak... Kalau boleh beli dengan lori sekali hahaha...

Jadinya malam tu aku berpesta dengan durian... Tak pandang menda lain dah muahahaha... Aku tak tau berapa belas takpun puluh ulas (melampau okeh kalau korang percaya!) aku telan... Sedapnya kemain lagi sebab isi nya memang kuning aje, plus tebal dan sangat lemak... Tak cukup dengan tu aku request kat mak buatkan kuah durian leh makan dengan roti... Aku pun tak tau, hantu jin durian mana dah merasuk aku... Tak ingat diri tu sakit, tambah lagi memang durian tu takleh nak telan banyak kan...

Akibatnya, panas badan aku malam tu jugak... Mata rasa nak terbakar, badan menggigil lak tiba-tiba siap aku berselimut tebal... Aku ni cuma takut kena denggi lagi... Tapi aku tau ni semua sebab durian takde sebab lain... Ulcer kat bibir aku ni melarat sampai ke gusi masyaAllah seksa okeh! Ni akibatnya jugak tak cukup minum air masak... Yeah dan malam itu jugak aku dapat skrip ni..... "tadi dah pesankan, durian jangan makan banyak-banyak..." Dan aku hanya boleh meng'ye'kan aje hehehe...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile


Sunday, July 18, 2010

1,2,3, The Mouth Ulcer Comes Out

Edit Posted by with 2 comments


Huaaaaa it's really made my mood swing as I can't have my meal like before... Macam tak lalu aku nak telan tau... Sekarang dia dah keluar lagi manyak okeh... Susah kalau orang penakut dengan ubat ni, sampai nak letak ubat pun aku rasa takpe la biar baik sendiri.... Tak sanggup rasanya nak menjerit masa ubat tu landing kat ulcer itu huhuhu... Tak suke! Tak suke!

Thursday, July 15, 2010

Calling for Second Picnic

Edit Posted by with 3 comments




To Rofli, Kucing Kuyup, Izzuddeen Nasir, Mencari Sebuah Nama, Aweeenzz Azwani... Calling for second picnic! Just set your best time, date and bla bla... Our next picnic is at Sungai Gabai Waterfall... Don't be too late to set the date, because there are so many upcoming events hehehe
...

Who Are You Ek?

Edit Posted by with No comments


"salam...ape kbr? lama x dengar berita....i jarang2 buka fb... email i di ........."



Halloo aku dah la pening-pening lalat hari ni... Tiba-tiba bukak FB dapat message ni... Sapo dio ni?? Sejak bila aku berutus-utus kabo dengan dia ni... Nak reply sebijik message dalam ni pun mau makan bulan... Dan kalau betul pun, confirm aku ingat... Ni dan dan tanya aku macam dah lama kenal or dah lama keep in touch dengan aku dalam FB! Wahaha bukanlah isu besar, tapi gua rasa terganggu la jugak sebab bukan my type la main message dalam FB ni kalau baru nak kenal... Kawan-kawan mungkin, tu pun sampai ada yang merajuk dengan aku sebab tak reply... Wahahaha kadang dah berabad baru aku perasan yang aku tak reply lagi message diorang... So pada yang tiba-tiba tegur aku macam ni, lagi la aku confused jap okeh!

Stress Datang Lagi!!

Edit Posted by with No comments
Stress!

My bloody blood go upstairs! Blood pressure going up to the sky!!



Settle dah PTK 1 for generic question! Settle memang settle, tapi otak aku belum mampu meng'nyah' kan soalan-soalan yang gila fantastic tu... Okeh honestly you can say it is quit easy la, but then bagi orang yang tak baca abis macam ahkak ni dik, confirm la aku rasa macam eh bangang punya senang soalan, tapi bangang lagi ahkak menjawabnya!!


Owh aku memang tibai menggoreng macam goreng ayam... Crispy and yummy gitu! Tak tau la pada orang akan semak paper aku tu kan!! Adakah dia akan mencampakkan kertas aku ke dalam tong sampah atau dia bagi tanda betul besar-besar sebab aku jawab with flying colors...

Pangggggggg!!!


Okeh aku dah sedar diri... Jangan harap okeh... Samada dia campakkan atau dia lembut hati dan teresak-esak baca script jawapan aku... Have fun marking my paper okeh hahahaha... Dah la dengan sejuk nya yang amat dalam dewan tu! Aku tengok jugak kiri kanan, ada gak yang tak senang duduk, ada yang asik keluar gi toilet (musykil okeh!) hahahaha...


Apapun aku tak lah harap aku dapat cemerlang untuk paper tu... Dapat lulus 3 pun dah seribu rahmat untuk budak bangau pemalas ni! Wahahaha nasib la...



Wednesday, July 14, 2010

Sleepy Eyes Is The Result Of Study Hard Hahaha

Edit Posted by with No comments


"Tengah buat apa...?"


"Buat bodo je hehe..." (Jawapan standard yang slalu buat hangin!)


"Tak study ke...?"


"Mesti la study...tgh baca buku la ni...."


"Banyak study ke banyak tido hari ni....?"


"Alaaaaaa!! Study la!!" (Hahaha macam la tak tau jawapan sebenar aku tido!)



Kuang hasammm!!!

Ingat muka aku ni muka tido ke takde aktiviti lain...



Okeh okeh aku mengaku.... Masa aku lebih banyak 'ter'tido daripada baca buku... Tapi aku tetap baca buku ni... Sambil-sambil je aku buat kerja lain... Tiba-tiba aku macam terpikir weekend ni nak buat apa ek kalau tak balik... Nak pegi bersiar-siar macam pokai pulak aku bulan ni.... Haaaa apa kata try mintak sumbangan, mana tau dapat ek... Okeh okeh, aku buat permohonan sekarang!





PTK oh PTK

Edit Posted by with No comments

Ni aku tengah berehat dari membaca... Orang kata tak elok study senja-senja...


Pale hotakkk!!



Tak kira la senja ke tak senja ke, tadi kalau dah mengantuk aku layankan aje... Jadi takde makna la aku nak beralasan stop sekejap untuk rehat ke apa ke... Haiyaaa!



Masalah aku adalah baca tak sampai setengah jam, tapi tido sampai lebih sejam!! Waddefa* kan... Memang ada saitan yang bergayut kat mata aku, memang
taknak bagi cemerlang menjawab exam esok... Haiyoo dah saitan memang camtu, yang aku bleh layan lentok tu pahal kannn!! Bila bangun je aku terasa segar, eceeeh mula la start baca... Pastu rasa lapar aku pegi melantak pulak, bila dah kenyang baru je aku start study dah mengantoks balik... Ayoooi yennadeiiii... Ni macam punya orang pun ada ke?!




Tengok nota aku ni!! Halus gila font nya, ingat aku ni mata kanta pembesar ke wahahaha... Tapi ni aje ada kira dah seribu rahmat dah okeh! Tu kira nawaitu ko nak baca ke tak je, banyak sangat alasan... Punya la happy study keje aku mengunyah aje, siap order delivery lagik... Ko ingat pesta ke apa! Gambo makanan yang aku order takde okeh, aku dah telan siap-siap
...


Keadaan mata aku banyak dipengaruhi oleh budak kat atas ni... Biasa la kalau orang study sambil landing atas katil, dok pulak dia ni kat sebelah kepala aku... Bila aku tengok mata kuyu dia maka mata aku kuyu sama... what the?? kan??

Okeh la aku nak sambung ni, senja pun senja la... Kalau aku tak sempat baca sape nak tanggung malu aku jawab macam budak bangang je esok kan.... Wish me luch okeh!


Tuesday, July 13, 2010

Hehe Ampunkan Saya

Edit Posted by with No comments

Haha keterlanjuran bicara pagi tadi... Semuanya sebab parking yang ditutup, dah la aku keluar lambat tambah dengan jam lagi... Tengok pulak parking dah ditutup baik kat bawah dan kat atas... Takde pulak notis kata parking akan ditutup sekian waktu bla bla bla... Yang aku tau nampak tercongok je guard jaga parking situ... Dalam keadaan kelam kelibut tu, sempat pulak tangan ni call ofismate mana tau pandangan mata aku salah kan...


"Man, nape parking dua-dua tutup ni! Abis aku nak parking mana?! (Macam la aku sorang je nak kerja dan cari parking kan!)


"Aah la do, parking tutup... Ko kena parking kat HEP sana..."


"Weh jauhnya! Apa ni diorang tak bagi notis sepatah pastu tutup! Ni aku nak hangin ni pot pet pot pet! Bla bla..."


"Sabar do sabar... Aku tau katner parking yang free takde kereta..."


"Mana weh?"


"Kat Holland..."


"BAB*!!..."


Huahuahua sape suruh kan aku tengah hot, ko bagi idea bernas sekaligus cuba mempersendakan team aku yang kalah tu kan kan... Hahahaha ampun yer baman, aku tak sengaja bagi ko perkataan tu... Tapi baman baik, aku naik je dia dah gelakkan aku! Sup campur satu untuk baman bagi menebus kesalahan wahahaha...


Syndrome Pengsan Sebelum Berjuang

Edit Posted by with No comments

Aku mengalami syndrome pengsan sebelum berjuang... Macam mana la nak lulus exam PTK dengan cemerlang... Baru satu page (eh tipu la, baru 2 paragraph) nota aku baca, aku dah tidur nyenyak dengan jayanya... Nota mak aiii tebal, tinggal 2 hari je lagi peluang untuk aku usaha membaca bersungguh tapi kalau gini la rupanya mungkin aku adalah calon yang siang-siang dah tau akan repeat paper beb... Semalam siyes kejap je aku pegang nota, pastu aku tarik encik teddy si ikan paus tu ajak tido wahahaha... Pagi sedar terasa penyesalan sebab tak study hehehe tapi nak buat cemana kalau dah ada syndrome ni memang surrender aku!



So korang doakan la aku lulus dengan cemerlang 4-4 ek... Aku macam rasa takde harapan... Kalau dapat pun aku rasa examinor tu salah baca... Agak-agak kat kertas jawapan aku buleh tak aku nak merayu markah kesian wahahaha dah bangang tu malas la pulak kan... So nasib lu la kalau failed pun lalalala...

Monday, July 12, 2010

I'm Still Proud Of You

Edit Posted by with 2 comments

Holland 0, Spain 1

Walaupun keputusan pagi tadi mengecewakan, but I'm still proud of my team... Hari ni aku berkabung, demi menunjukkan tanda kecewa huhuhu... Aku tak tengok pun game tadi disebabkan malas nak dengar radio berbunyik suruh tidur kan, jadinya tidur aku sendiri tak lena sangat dok teringat eh dah pukul berapa ni, dah abis ke belum... Ceeh terseksa okeh! Tidur pun baju oren tau... Muka celoreng-celoreng oren hahaaha tipu la tuu... Patut la aku tak mimpi jerit "gooooaaaallll".... Rupanya memang team gua takde goal pun huhu kecewa-kecewa...


Hari ni aku perlu berhati-hati, kuat dan cekalkan hati... Aku tau ramai yang akan mempersendakan team aku dan sekaligus menggelakkan aku dengan tanpa belas kasihan okeh...

Sunday, July 11, 2010

Wish Me For The Better

Edit Posted by with No comments

"Do you believe in God dear??"


"Off course I am doctor..."


"So be strong... We try for the best to find a cure for you..."



Conversation with my doctor this evening... Haiyyaaa it's not that I don't believe in God, but I've been told that there is no cure for my problem yet... This doctor that I'm talking to is the one who gave me the alternative medicine made from flowers and herbs... I'm now trying to make a new appointment with him as soon as possible, as the last time I met him was when I got a thyroid problem, and the problem with my large intestine.. Haaaa now I'm going to see him for another serious and chronic problem, apa la malang nasib aku ni...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile



Please, please and please

Edit Posted by with 1 comment

Please, bagi la saya tengok final World Cup kali ni... Saya janji tidur awal dan malam tu bangun untuk tengok this match... Please please, jangan la suruh saya tidur... Please please... Cehhh ada ke patut kena merayu gini...


Huwaaa memang la sangat tak adil untuk aku... Dia tengok takpe, abis tu aku ni tak boleh... Sama-sama kerja kan esoknya jadi fair la... Suka menganggap aku ni lemah, lembik dan seangkatan dengannya... Banyak kali dah buat permohonan ni tapi jawapannya tetap sama - "tidur aje laa..." Memang menyampah aku tau!! Aku ni tak buleh nak tipu pulak, kalau aku tipu aku pelik camne dia bleh dapat tau... So aku menyampah ni, menyampah okeh!
Takpe, ada ubi ada batas... Ada hari I balas huuuuuh...

The Result of My Sleepless Night

Edit Posted by with No comments


Weekend kali ni adalah hari tidur sedunia untuk aku! Wahaha tak tau nape aku rasa mengantok yang tak dapat nak ditahan-tahan... Owh lagi pulak aku balik umah dan dapat bilik aku yang gila best ni mau tak melayan... Bangun pagi awal, pastu waa sambung lagi dan lagi sampai kul 5 petang... Alamaakk mau tak statement ni buat semua mak mertua dalam Malaysia ni reject aku awal-awal... Wahahaha ada aku kesah??






Hehehe weekend aje la pun nak merasa qadar tidur aku yang terganggu last week... Macam-macam hal sampai tidur jadi tak menentu... My sleepless night memang buat aku tak lalu nak buat apa-apa masa weekend... Apa nak heran, aku bukan ada laki lagi ye tak... So nak tidur ke, nak tergolek ke itu waa punya suka laa... Hehehe nanti dah kawin, mau merasa ke aku tidur lama gini... Jangan harap okeh! Ni belum kawin lagi dah kena tarbiyah pasal tidur non-stop... Again, aku tak kira laa sebab tidur setakat ni adalah yang paling indah untuk aku ngeh ngeh...

Wednesday, July 07, 2010

I Love Holland

Edit Posted by with No comments

Uruguay 2, Belanda 3


WALAWEEEHHHHH.... Kan aku dah kata Holland boleh!! Hehehe tak sia-sia sokongan padu aku wahahaaa.... Semalam cakap dgn Bubu...


"Ayg nak pegi tengok bola kat luar la malam ni abg..."


"Nape nak tengok kat luar?? Kat umah kan boleh tengok??"

"Nak kuar tengok bola pakai t-shirt Holland tuuu..."

"So...??"

"Abis kalau tengok kat umah, sape nak tengok org pakai baju Holland ni...??!"

"Argggh sudah, jangan buat pasal... Pegi tidoooooooo...!!!"


Ada ke patut halang niat suci aku nak bagi sokongan!! Hahaha yang penting menang dah game semalam lalalala.... Go go Holland!!


Tuesday, July 06, 2010

Believe It Or Not

Edit Posted by with 1 comment

Kalau orang dok cerita pasal kena gangguan 'ditindih' masa tido ni, aku teringat diri aku yang boleh kata immune dah dengan gangguan semacam tu... Bukan nak cakap tak takut, tapi al-kisahnya aku ni adalah mangsa berzaman dah sampai la sekarang...

Actually gangguan makhluk halus ni memang ada, dan memang terjadi... Cumanya antara seseorang tu percaya atau tidak, or pernah atau tak mengalaminya... Kes aku ni lain sebab aku dah kena dari masa lepas sekolah menengah lagi... Akibat seseorang dan tak perlu la ahkak story kat sini... It's a long story dan cerita lama pun... Yang pastinya sejak aku sakit dulu tu, memang kena 'tindih' ni dah jadi perkara biasa... Di rumah, atau ke mana saja aku pegi kalau la benda-benda halus ni ada tidur aku akan terganggu akibat 'ditindih' ni...

Huhu mula dulu ahkak takut la jugak kan... Tapi lama-lama jadi biasa... Kalau aku nak kena malam tu, aku akan tau... Dari aku tak boleh nampak, sampai aku nampak dan sampai la aku boleh dengar suara... Bukan bercerita dengan niat nak cakap aku tak takut, tapi itu hakikatnya... So kalau aku ke mana-mana, if 'something' is there around me or near me surely that night aku akan kena...

Cumanya, kita kena berbalik bahawa apa saja takutlah pada Allah... Mohon perlindungan dari Dia... Aku selalu berdoa, aku akan kurang la kena gangguan macam ni satu hari nanti...


Monday, July 05, 2010

Should It Be?

Edit Posted by with 1 comment
Aku tak paham la kenapa diorang ni suka mendatangkan alergic tambah kejakunan aku di tahap maksimum... Kenapa mesti buat bagi aku rasa melompat-lompat macam budak perempuan rambut toncet dua mintak gula-gula kat bapak dia! Walaupun bendanya bukan la aku nak pakai buat pegi kerja ke or buat pegi dating or jumpa bakal mak mertua ke tapi aku tak kira... Kalau dah bendanya ni buat mata aku berpinar mesti la aku nak...



Hei hello, mesti ke bakul ke tong sampah ke korang buat colour purple???? Mesti ke?? Apa dah takde colour lain korang boleh buat?? Kan aku dah terkinja-kinja macam budak sewel semalam mintak menda alah ni pada Bubu... Mesti keee korang buat colour ni?? Jawab jawab!! Dah memang aku nampak dia sengih geleng kepala aje bila tengok aku dah menuju ke arah makhluk berwarna purple tuu... Malu aku malu... Tapi aku nak la jugak kan...

Sunday, July 04, 2010

Go Holland Go!

Edit Posted by with 1 comment

Go Holand go!!
Hehehe lagi semangat aku sebab ada orang sangat baik sponsor aku 2 helai t-shirt ni... Huhu tapi malangnya dia tak dapat nak bawak aku pegi tengok bola kat luar... Hehe tenkiu so much dear... Owh anniversary kali ni macam-macam dapat... Kira head to toe la hehehe... Suke suke suke...



Kungfu Wachaaa!!

Edit Posted by with No comments


"Ayg pun nak belajar kungfu la rasanya abang..."


"Boleh... Syg belajar masak kuey teow kungfu je la okeh? Hahahahaha..."



Mana aku tak rasa nak belajar kungfu... Kalau dia buli-buli aku, menyakat aku ke boleh aku kungfu kan aje... Eh dalam 4 movie yang aku layan weekend ni, The Legend Is Born: IP Man paling syiokkk... Tangan ngan kaki aku rasa gatal je nak kungfu wahahaha...



Thursday, July 01, 2010

Nasib Budak Penakut

Edit Posted by with 7 comments


"Jom kita pegi Genting nak? Best theme park dia..."

"Tak payah ok..."


"Nape??"


"Takat ajak pegi theme park tu, pastu awak tu naik keretapi, gajah pusing tu baik tak payah yer! Membazir aje!"


"Eleeh, kita naik la roller coaster tu! Orang memang nak naik la kali ni, promise..."


"Jangan harap nak percaya..."




Susahkan kalau orang tak percaya budak penakut ni nak naik roller coaster... Aku pasrah aje la... Heiii ingat aku tak boleh naik ke? Boleh la, cuma dulu tu aku malas aje... Eleeeh jangan-jangan dia yang takut cetttt podah!!

Happy Anniversary!

Edit Posted by with 1 comment

Happy Anniversary dear... I just wanna thank to Allah because we're still together until today... Another year passed, and you're still the one... Thank you for always being here and there for me whenever I need you... Thank you for all the good things that happened between us and all the good care for me, your 'superb degil' girl...

New Mission On Air

Edit Posted by with 1 comment



Menyahut cabaran untuk lose weight maka terpaksa la aku makan... Tak rugi pun besides dulu masa aku amalkan pemakanan sihat pun aku memang amik wholemeal bread... Kalau orang kata tasteless, but it's fine for me! Haiyaaa mahu cantik terpaksa korbankan sesuatu, harga sebuah pengorbanan akan terbayar bila kita sanggup berkorban echewaaah... Harap-harap mission ini will be a long term one, bukan hangat-hangat tahik ayam okeh! To get back the shape, jangan manyak complaint yaaa... Just follow!