Raya lagi

Majlis sambutan Aidilfitri PTAR 2013. My department buat laksa. Bukan kami yang buat la yang pastinya but all the props idea gadis-gadis (bueeek gadis!) kat opis. But nice, bukan nak puji diri sendiri. Laku sampai licin hehehe.


Ni semua letak dalam 1 bakul konon all the ingredients nak masak laksa. Kemain deco. Last-last bowl aku yang dalam bakul tu pun diorang angkut makan sebab laksa dah habis haha. Janji semua puas hati tak sia-sia gue promote semalam. Alhamdulillah.


Nama laksa ni laksa merdeka raya. Raya-raya jugak tapi jangan lupa esok kita dah nak sambut Merdeka. Nama pulak Gerai Hati Malaya very the symbolic. Kemain rushing aku dok buat banner hijau tu semalam konon nak promo laksa hahaha. Bab-bab promoting ni bagi kat guwe. Tu props dalam bakul tu semua ihsan ofismate semua. Semalam siap buat listing siapa nak bawak itu nak bawak ini, aku siap remind barang cam sayur mayur, cili mili tu semua kat rumah aku dah clean. Almaklom rajin masak mana ada simpan lagi stok-stok camtu cepat je abes (read: aku tak sempat topup barang dapur lagi!!) so maka bekerjasamalah insan-insan lain bawak sikit sorang. Aku boleh volunteer bawak bowl je hahaha.


Inilah gadis-gadis yang aku maksudkan tu. Masih jelas nampak seperti gadis walaupun masing-masing bini orang. Begitulah berkat keperasanan tahap tertinggi dalam jiwa masing-masing. Tak perlulah aku kenalkan nama sensorang kat sini tak ada makna, semua dah tak available. Anak masing-masing kot nak buat menantu boleh la haha.

Happy birthday to me!

Alhamdulillah, masih diberikan pinjaman nyawa sehingga hari ini. Celebrating my birthday on 26th of August last Monday. Thank you husband for the wish, gift and everything. Thank you to my mom and dad for bringing me into this world. Oh umur rahsia di sini haha. Sambut birthday dalam MC sampai semalam, punca hypertension (read: ramai gila buat aku tension). Reason macam biasa, I am not having hypertension but the liver lead to that. Gila berpusing kepala aku macam rasa semua benda jatuh atas kepala. Settle gegaran kepala terus berlari carik laki aku nak mengadu. Haaa kan dia pun cuti sama sebab risau.


My birthday gift. Thank you husband. Actually dia nak beli hadiah dan suprise kan aku tapi masa outing that weekend dia offer aku pilih hadiah sendiri. Nak beli handbag tak jadi sebab tetiba aku fikir, collection handbag aku sendiri pun dah melimpah ruah sampai tak ada tempat nak simpan. Bukan pakai pun semua, sampai bila aku check balik eh bila masa aku beli handbag ni hahaha. So baik jangan membazir, masuk Bonia itu hari pun aku dah nyaris beli handbag lagi almaklumla aku la raksasa gila handbag hahaha. Thank you again husband, tetiba je balik awal masa hari aku MC kat rumah tu. Buat suprise dia balik awal dan beli cake hihi. Siap ada ticket movie lagi oh sweet.



Muka birthday girl (girl hokeyyy!!) yang tak sihat. Ni kat Tony Roma's Setia City Mall. Ada tak muka ketuaan di situ?? Hahaha muda kan muka beliau di atas ni. Maintain sweet 25 hahaha. Aku dah remind siap-siap jangan mention age aku atas cake, dalam wish ke hahaha. Bukan tak sedar diri, tapi age doesn't matter ye tak. 

 Yummyyyy.


 Mine. Sedap. Topping dia pineapple. Ada rice and chicken.


 For him. I liked the potato. Yang lain-lain tu dia suap aku sikit aje, sebab tak sihat tak leh makan banyak. Eleeeh.

Anyhow thank you so much family, husband and friends for the wish. Syukur alhamdulillah, dapat melalui umur ini (eceeh rahsia lagi tu) dan semoga aku lebih matang dari sebelum ni. Bak kata laki I, jangan kuat merajuk hahaha. Moga aku menjadi insan dan hamba Allah yang lebih baik. Amin.

Raya 2013


Our second raya together. Tahun ni beraya Melaka dulu, so pagi raya tahun ni adalah tahun pertama pagi raya aku takde kat Kampar. Syahdu rasa macam kat perantauan haha. Feel dia tak sama biasalah aku kan anak sulung ibarat macam kalau aku takde kira tak feel la beraya haha. Tahun ni tema kami purple. Tahun lepas balik kampung aku dulu, tema colour raya aku ikut dia. Tahun ni beraya kampung encik husband dulu, so tema colour raya aku yang punyaaaa haha. Rasa macam dah tua pulak tengok gambar raya sendiri cam tak sangka la aku kira dah matured tapi cun hahaha sila muntah hijauuu.
 
Family in law.


My family. Masa ni during gathering tahunan raya kat rumah arwah opah. Nostalgia betul bila balik rumah opah ni, masa kecik aku dulu banyak spent kat sini. I missed her, really.

 My darling angel. 

Itu ajelah aku nak cerita pasal raya. Ada masa aku story lagi tapi takde masa kot haha. Ini pun tengah sebok nak siap pegi open house adik guwee.

Salam Syawal 1434H

Salam Aidilfitri 1434H. Maaf Zahir & Batin.

Moga Syawal memberi sinar kebahagian buat semua. Makan lemang ingat-ingat ye hehehe.

Sent from Samsung Mobile

Happy Raya

Hi all.

I am now on my way back to Melaka. Yesss, this year turn balik kampung suami. Sedikit sedih, biasalah ini tahun pertama pagi raya tak dapat ada kat rumah isk isk. What to do, this is life right? Have to be fair when you got married.*lap air mata* Nanti raya kedua baru balik Kampar and the best part is when semua akan ada sekali as their turn to be back to Kampar also on second day of raya. Tahun ni Sofia dah 1+ so more exciting to play with her.

Tahun ni baju raya beli dah siap aje. Orang kalau last minute inilah jawabnya. Mana nak sempat hantar tailor lagi bila dah masuk bulan puasa haha. Theme color is purple. Kuih raya pun as usual beli aje mana nak sempat buat if every weekend ikut husband outstation. Niat hati memang nak buat tapi apakan daya takut yang dapat balang raya kosong je.

Attention budak-budak, duit raya tahun ni akan dipotong dari tahun sebelumnya hahaha so korang jangan nak meroyan sangat ye sebab aku lagi meroyan kalau bagi duit raya banyak haha. Lagipun korangkan budak, bahaya pegang duit banyak-banyak kakakaka.

Selamat hari raya semua. Maaf zahir batin.


Sent from Samsung Mobile