Sunday, January 30, 2011

My Weekend!

Edit Posted by with No comments
Saya dah tengok movie Khurafat.

I would say, okay laa... Sound effect
memang mantap, tapi jalan cerita dia agak kureng... Macam rasa sekejap aje, eh dah habis... Orang sebelah saya lagi la macam tak ada perasaan tengok wahahaa... Saya macam biasa, control okay control!

Went to Malaysia IT Fair after the movie. Saja cuci-cuci mata dan mana tau boleh sambar sekali external hard disc tapi macam kedekut pulak nak beli tadi... Maybe next time, maybe dapat free aje hehehe... Ramainya umat manusia lomas aku, tapi gagah jugak pusing dalam tu kasi puas hati. Hehehe at last bila keluar balik barang tak beli, flyers aje yang banyak dia borong hihihi...


orang ramai macam semut...


muka happy yang dihajat tercapai...

Mahunya tak happy... Dah lama orang ittuuu busy tak dapat bawak saya berjalan-jalan sedangkan aktiviti ini adalah hobi saya kan kan kan... Pagi ni awal-awal kami dah keluar sebab dia dah booking for the ticket so memang kena sampai awal la kan. Hari ni semua macam smooth aje hehehe mana tidak federal lengang, sampai kat Mid Valley parking berlambak lagi huuuhuu reti jugak orang KL ni dok rumah.

see i've told you...!!


Banana Royale - Baskin Robbins

Mamam eskrem tadi yummy... Dah la tengah hujan-hujan tu. Apapun, what a great weekend walaupun tak balik lewat malam macam selalu tapi saya sangat enjoy. Thank you for made up my day dear, muaaaaaaahhhhss!

Thursday, January 27, 2011

Terima kasih!

Edit Posted by with 4 comments


Kalau orang itu rasa bertanggungjawab menggeselkan kereta aku dengan jayanya, confirmed dia akan tinggalkan nota or contact number! Or else dia akan datang cari aku. But as expected, no one turn up... Okay aku kalau dia cakap sorry, aku akan maafkan sebab aku tau mana ada orang sengaja nak gesel kan?

Cukuplah kau datang jumpa aku, admit itu hasil ketidakcekapan kau drive... InsyaAllah aku akan ampunkan...


Tapi......................................


Bila kau buat bodoh macam ni tanpa menyerah diri, sorrylah memang dah berbakul sumpah seranah aku bekalkan untuk kau. Sorry eh, kau tak mintak maaf jadinya apa yang jadi itu aku tak akan maafkan... As simple as that, hati aku lagi terguris tengok bumper kereta dapat corak free macam itu...

Sunday, January 23, 2011

Oh Sakit Perut!

Edit Posted by with 2 comments
Hello...

Sorry laa agak lama macam tak berdisiplin updating my blog nowadays hehee tak berkesempatan aje. Hari ni baru ingat nak pergi office kejap, tapi alahai start dari subuh dah kena cirit-birit... Angkara makanan apa laa yang buat onar ni. Tapi kalau nak ikut dari Jumaat sampai la hari ni makanan aku adalah masakan sendiri, opppsss tak mungkin la sebab masakan aku no no no! Sebenarnya gua dah lesu ni ulang-alik toilet lapar pulak tuu... Tengok pulak Jalan-Jalan Cari Makan ni, terliur aku ceeehh! Penat ke toilet satu hal, sape tah belakang rumah gua ni tengah menebas semak kot yang aku dok ingat cik tikus. Jenguk-jenguk dari depan macam main aci nyorok haiih tak tenang hati dengan perut!


Eh korang rasa tak, bulan Januari ni macam gila lama nak habis... Nak kata aku counting days for any event tak ada la pulak dalam masa terdekat ni tapi pehal lama sangat ni. Macam dah penat pulak pejam celik pejam celik tapi eh kat situ la jugak... Kalau tahun lepas tu macam laju je masa sampai rasa nak stop kan kejap!


Geram jugak tahun ni seketul calendar pun aku tak ada lagi. Jangan kata calendar canggih ke, calendar kuda tu pun haram tak ada... Ape pasal semua orang kedekut calendar ni, dulu beli la kapur kasut (macam la sekarang kau beli kapur kasut kan!) pun buleh dapat siap cakap
eh taknak saya dah banyak sangat calendar! Sekarang jangan harap, gua rasa mau merayu pun ada mintak calendar punyalah desperate.. Ini harap yang dalam organizer aje itupun kecik coet pejadahnya! Gua nekad, bulan Februari tak ada lagi gua beli kertas mahjong 12 keping buat calendar sendiri tampal keliling dinding rumah. Aku ada calendar besoo, kau ada??


Saya mahu calendar, saya mahu calendar!!

Thursday, January 20, 2011

Nak Hamster??

Edit Posted by with 2 comments
^^ Itu hamster okay, bukan tikus!

My little boy baru bela hamster, sepasang...


Aku tengok mula-mula ada macam perasaan takut sebab spesies musuh ketat aku si tikus! Tapi bila tengok dia macam kecik cenonet pastu notty eh macam nak jugak laa having hamster as a pet...


So rasanya okay ke kalau bela ini hamster?? Agak-agak boleh ke aku manage diorang atau agak-agak menggelupur tak aku kalau tiba-tiba diorang terlepas dan sudah pastinya aku tetap akan menjerit!


Mr Bubu had say NO, hmmmm....


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile

Wednesday, January 19, 2011

Jom Ada Berani??

Edit Posted by with 2 comments

Khurafat.

Best ke eh movie ni..?? Ramai cakap scary habis, sapa tak berani jangan tengok...Oh macam biasa korang cakap la takut macam mana pun, kalau dah namanya aku... Aku nak tengok jugak! Bilanya nak pegi tengok cerita ni? Aku ada 2 sebab kenapa....



  1. Tak ada siapa nak bawak! Yer la semua orang busy... Aku punya nak tengok ni sampai rasa nak pergi sendiri aje, tapi malas pulak....
  2. Semua orang di sekeliling aku adalah orang yang sangat penakut! Dengan kata lain kawan-kawan pun aku tak buleh ajak hmmmm...

Eh satu tips eh, kalau lepas tengok cerita seram kan boleh tak jangan pikir sampai ke luar movie adoiii laaa...

Sunday, January 16, 2011

Happy Weekend!

Edit Posted by with 1 comment


Hello peeps! Happy weekend....

Buat apa weekend ni? Mesti sibuk jalan-jalan kan... Not for me this weekend sebab tak ada siapa nak bawak ehem ehem orang itu sibuk berjalan!


Weekend ni penuh dengan acara bergolek-golek, berehat-rehat dan tidur... Sabtu aje saya lepak kat office untuk settle kan kerja-kerja yang termampu. Best jugak sekali sekala weekend macam ni... Full of rest, lepak-lepak, masak-masak dan yang paling penting dok sendiri tanpa gangguan-gangguan orang-orang yang tak best! Hehehe masak simple aje pun, tak kuasa pulak rasanya nak telan sorang-sorang aku nak hidang ayam golek hahaha.


Syok abis melepak tengok movie macam ni, melekat aje mata depan laptop! Habis satu movie aku tidur, bangun makan pastu sambung balik hahahaha bahagia! So DVD semua tu kat atas adalah ehsan jiran sebelah rumah merangkap best friend saya dan jugak DVD dari kawan saya pinjam kat office Sabtu hari tu... Dengan ucapan 'usop, DVD kau bagi kat aku ni tak buleh tengok laaaa! Semua tersekat-sekat! Ceeerrr citer ceeeerrr citer kenapa jadi ghope ini...??!!

Thursday, January 13, 2011

Oooo Yeaaah!

Edit Posted by with 2 comments
Sorry for the late of update. Balik kerja dah penat, sampai rumah macam biasa once saya sudah landing golek-golek tengok tv terus layu... Hehehe lepas tu terus jadi kurang upaya nak update blog. Masa nak membaca sekarang pun ada sikit kurang haiih tak bagus ni!

Oh yaa, life selepas tak sakit gigi sangat membahagiakan. No more pain, dan tak ada lagi bangun di tengah malam menggagau cari painkiller. Oh bahagianya! Hmm sejak rumah jauh sikit ni aku rasa macam cepat sikit eh banyak aku bersiap pagi-pagi. Bangun time lebih kurang sama aje tapi entah macam mana boleh siap before 7 wahhh terror!
Hahaha lagi satu aku tak kuasa nak layan jalan jam dengan traffic light siput tu buat orang lambat aje. Belum kira nak gaduh dengan lori-lori durjana semua tu.

Peningkatan kerajinan ahkak adalah bab masak ye dik. Echewaah sebut masak tuu! Walaupun aku tak masak yang heavy tapi at least dah cuba merajinkan diri turun ke dapur. Sikit-sikit la nanti lama-lama dah terbiasa la hehe practice make perfect kan. Tak la bila dah kawin nanti shock semacam aje nak menguruskan rumah, nak masak bagai. Yeaa at least I have an effort laa untuk ke arah itu hehehe.
Oh saya perlu menghargai setiap detik bergelar single ini dengan sepenuhnya hehehe...

Okay la, good night...

Saturday, January 08, 2011

Penderitaan Yang Dah Berakhir!

Edit Posted by with No comments

Heehee saya dah boleh tersenyum dan tergelak besar!

Gigi yang berdenyut-denyut dah lebih sebulan tu dah selamat ditampal aje. Mati-mati aku ingat kena cabut hahaha!
A very big hole doctor tu cakap, aku heehehee aje laa.

Kepada Mr Bubu dan kawan-kawan semua yang suka nasihat lepas tu jadi bebelan lepas tu marah-marah saya kan, saya cuma nak cakap saya berjayaaaa!!!


Maka dengan ini, penderitaan sakit gigi saya diumumkan telah berakhir melainkan terdapat gigi yang lain buat onar... Sekian.

Friday, January 07, 2011

Cerita Tikus Lagi!

Edit Posted by with No comments

Ye ye saya tak habis lagi cerita pasal tikus selagi bangkai dia tak ada depan mata saya! Yer la kalau tak apa buktinya dia dah blah...

Jumpa benda ni kat Tesco tadi... Racun tikus aku beli hari tu aku beli macam halus aje. Yang tu kalau tikus makan, dia akan rasa panas dan nak cari air. Soalan bodoh aku pada orang kedai tu 'saya kena letak bekas air sekali tak dengan racun dia ni' haaaaa memang bengap punya soalan. Kalau dah aku letak air tu, kira aku tolong selamatkan tikus tu la kan hahahahaha tak sangka datang bengap jugak otak aku bila tiba part ni.
Panic okayyy first time ada housemate tikus!

Ni as the name perekat tikus ni, nak kasi dia melekat la atas tu. So I have to put some food kat tengah tu... Apa? Buh cheese? Sorry aku nak bagi dia makan menda sedap sebelum mampus. Hahaha nampak gambar kat depan kotak tu aku cakap kat abah, kalau aku dapat la menatang ni dah lekat atas tu aku sepak-sepak kan aje pipi dia. Okay sapa pun tak percaya, terima kasih laa.


Haaiih la tikus, berambus la cepat dari rumah aku... Tak kuasa rasanya nak membazir beli macam-macam nak halau kau!

Tuesday, January 04, 2011

Jerry oh Jerry!!

Edit Posted by with 2 comments
Rumah baru saya ada Jerry... :( Susah hati sepanjang masa kalau macam ni. Dari hari masuk rumah hari tu dah sedar kewujudan dia. Mana tidak, belakang rumah hari tu semak! Semalam berperang dengan cik tikus. Eh tak laa kalau perang ada aksi lawan-lawan kan, ni aku lari dia lari. Dia lari ke hall depan aku lari ke dapur, macam mana ni...??? Nampak aje aku melolong, terlompat-lompat lari menyelamatkan diri. Padahal si jerry pun lari jugak macam la dia kejar aku kan? Mula takut-takut nak dok kat depan kot la dia menyelit kat sofa or kusyen. Tengah aku lepak tengok tv dengar bunyik pelik lagi kat dapur, jerry tengah memanjat dapur bahangang laaa menatang hitam ni. Aku takat berani sergah hoiiiii aje la pastu mencecet dia lari masuk bilik belakang, aku pun berlari tutup pintu tuu... Haaaa padan muka kau kena kunci dalam tu, tunggu balik ni aku beli biskut tikus ko makan la sampai gojol muahahahahaha.... Cuak jugak kalau dia ada jalan keluar walaupun pintu kunci, naya laa aku kalau dia dapat escape gak huhuhu...

Baru nak menenangkan jiwa, dah tak tenteram dek jerry ni. Kalau comel macam dalam kartun tu takpe jugak kaler cokelet, ni dah la hitam pastu hodoh pulak eyeeeekkksss jijik aku laa tengok dia lari pun aku dah trauma ingat comel ke tendang baru tau (tapi takde maknanya aku berani!!)

Haiihhh masa keje pun teringat-ingat memang binawe laa. Lepas ni tengok kartun Tom & Jerry aku dah tak suka kat Jerry dah laa, nak side kat Tom pulak! Yer yer tak kelakar la pun okayyy!

Monday, January 03, 2011

Kak Limah oh Kak Limah!

Edit Posted by with No comments
Akhirnya dapat jugak tengok cerita Hantu Kak Limah Balik Rumah Ahad lepas. Adoii yang hari Jumaat aku nak pegi tu, semua full... Makk aii frust gila masa tu sebab kami dok berkejar ke Alamanda nak cepat beli ticket huhu.

Ahad baru ni pun sampai MidValley dah lewat tengahari, parking toksah cakap laa ada orang tu siap dah amuk marah-marah pasal lebih sejam tak jumpa parking. Ada parking kitorang tunggu pun ada mamat kurang hajar amik buat muka sial aje. Mana tak orang tu mengamuk, aku pun marah gila tapi tak buleh nak join dia marah sekali... Kecut perut aku kot dia keluar kereta tumbuk orang tu tak ke naya? Fuhhhh selamat tak ada apa-apa kejadian tak diingini berlaku. Pelik aku hari tu nape temperature badan dia hangin aje, nak marah sapa ntah parking tak ada hahaha... :p

Tengok movie kak limah ni buat aku rasa nak guling-guling atas lantai kelakar gila! Cerrr citer, ceerrr citer hahahaha... Memang syiokk abis tambah pulak cakap bahasa perak pekat gila mau nya orang perak ni tak suka hahaha!

Okaay saya bagi 4 star!

Saturday, January 01, 2011

Welcome 2011!!

Edit Posted by with 1 comment


To all friends and readers, wishing you happy new year 2011. Another year unfolds, new paths we have to tread and may this be the happiest year filled with joy, peace and love.
Not to forget, happy anniversary darling... I will always love you, forever.

Azam saya untuk jadi yang terbaik untuk keluarga, kerjaya dan orang tersayang. Semoga apa yang dirancang menjadi kenyataan dan dipermudahkan urusan olehNya. Amin.


Alhamdulillah, di tahun baru ini saya masih mampu bernafas dan mengucap syukur kerana masih diberi ruang dan peluang olehNya...