Monday, April 30, 2012

Practice make perfect

Edit Posted by with 4 comments

Taaaa taaaa tadaaa! Hehehe my second attempt for asam pedas. This time using ikan pari instead of ikan tenggiri masa first time buat hari tu. Actually cooking asam pedas was not that tough hihi lepas belajar resipi asam pedas from my mother in law the last time balik Melaka hari tu, before this tak pernah practice pun skill memasak hahaha bujang dulu saya banyak makan roti dari makan nasi hahaha. The different in terms of ingredients that they use, I mean orang Melaka laa they add rempah kari ikan in their asam pedas. Something new that I don't know before this. Okay, the husband?? Hehehe he gave me full mark for it hehehe kembang hidung sekejap hihi. The most precious feeling is that bila tengok dia tambah nasi lagi dan lagi hehe.


Today I'm on leave. Saje sempena nak sambut labour day tomorrow kena amik mood dulu kan haha. The weekend was full with shopping and catching up movies for us. Saturday lepak kat Sunway Pyramid dari pagi sampai ke malam, doing some shopping for us and also for the father and brother belated birthday present hihi.  Also bought the husband punya birthday present in advanced hihi. Will update about that later but somehow I would say that this year adalah tema beg kerja hehe. Sunday we were at Mid Valley this time lagi tak ingat dunia almost midnight baru tau nak balik. We catched up 2 movies, Battleship and Titanic 3D. Seriously I would really want to watch the Battleship again oh Alex Hopper hehe. Plan to bring the little brother next week for this movie. Please, go and watch this movie. Best gila!!

Oh by the way, since today I am on leave doing nothing much at home terbaca her facebook status that I think she might be forgot to set it to her friends only. Hahaha oh bertuah sungguhlah dapat baca. Rasa macam nak cakap oh tak sedar diri rupanya, dah terang-terangan people know that kau jahat, dan kau sendiri dah tahu apa kau pernah buatkan lagilah nak update status about hadis itu dan ini, talk about being munafik, balasan dunia akhirat what so ever. Hahaha yang amalan syirik kau tu yang tak serupa orang ada pegangan agama tu macam mana pulak??? Yang kau ganggu gugat hidup orang lain, tak munafik pulak, tak pulak kau pikir balasan akhirat yang dapat cash kononnya kau cakap tu kan?? Kacau hak orang yang terang-terangan bukan hak kau, itu tak dapat balasan cash ke nanti?? Perangai kau yang macam perempuan dot dot dot tu mulia ke?? Kelakar la this kind of people, opsss lupa pulak background dia pun is one of the factor jugak kan hik!

Wednesday, April 25, 2012

Missing You...

Edit Posted by with 2 comments

Hahahaha rasa nak gelak pun ada, rasa nak merajuk pun ada. Dalam banyak-banyak point yang aku bagi kat situ dia nampak part menjaga harta suami je hahaha! Siaplah balik nanti. But anyhow, I miss you husband.

Monday, April 23, 2012

Yesss, I am married...

Edit Posted by with No comments

Finally my status in the staff portal had been updated. Lambat gila proses nak dapatkan sijil, and I tell you kad nikah kami masih belum siap lagi haaissh apa punya proses la yang lama sangat. We have been married about 4 months and yet kad yang simple macam tu pun tak boleh siap lagi. Once I got the certificate, terus update. Senang sikit if the husband nak guna klinik panel saya. Hihihi once the status is update, maka saham saya merundum dengan serta merta. Hahaha selalu kalau people address me with Cik aku lagi diamkan diri ada hahaha nampak sangat macam kau taknak sangat reveal kan status eh hahaha.

But anyhow pun, status je konon nak cover tapi diri kita sendiri kenalah tahu kalau dah kahwin tu buat cara dah kahwin. Bukan dah kahwin tapi perangai macam sampah dok menggedik ke sana sini macamkan tak puas hidup kan. Just as a reminder, to myself also kalau status dah bergelar isteri tolong tolonglah buat perangai macam isteri orang. Jangan nama aje isteri orang tapi perangai, nauzubillah mengalahkan perempuan bujang kau nak menggoda lelaki bujang, suami orang. Dosa pahala dah tak kenal dah, esok-esok dah mati seksaan kau memang berat. Itu kalau dapat balasan lepas mati la, kalau time hidup lagi Allah nak bagi balasan cash haaa jawablah kau. Kesiankan suami yang dapat isteri macam ni. Ingatan untuk semualah, buat baik dibalas baik buat jahat dibalas jahat. Karma hidup ini mudah, what you give you will get back. Seriously I am against that kind of woman, tolong dan mohon jangan terjadi pada diri sendiri, Amin.

Renungkan, kata-kata ini....

"Wanita-wanita yang keji adalah untuk lelaki-lelaki yang keji, dan lelaki-lelaki yang keji adalah untuk wanita-wanita yang keji. Dan wanita-wanita yang baik adalah untuk lelaki-lelaki yang baik dan lelaki-lelaki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik...."

NEW Horlicks Crunch McFlurry

Edit Posted by with No comments



Haaa dah try? Bestt! Sedap sampaikan encik suami yang mulanya nak belikan untuk isteri yang gila ice cream ni yang makan lebih. Kejap-kejap sikit, kejap-kejap sikit end up saya makan sikit je hahahaha. Sila jangan berkongsi ye nanti tak cukup hihihi.

Lunch hari ni makan cucur udang aje hahaha kelakarlah. Rasa malas nak makan, malas nak berjalan ke cafe. Balik-balik menu yang itu la jugak, sampaikan tekak pun dah surrender dah. Normally I will have a light breakfast at home with the husband. So not so much worry if I didn't take anything at the office. Pagi-pagi memang kena buat breakfast sebab the husband memang akan breakfast kat rumah dan siap bawak bekal lagi hihihi comel tak, itulah suami saya hihihi. 

Hari tu try buat asam pedas, resipi mother in law. Iye lah kali ni ikut resipi orang Melaka sendiri buat asam pedas hihi nasib baik menjadi. Rasa memang tak boleh kalahkan masakan mama or masakan mak saya sendiri but it's a good try hehe the husband gave me full mark for the asam pedas hahaha terusss report kat mak saya mak orang dah pandai masak asam pedas hahahaha boleh? 

Wowww tadi tengok pay slip, terima kasih kerajaan Malaysia hihi. Rezeki, rezeki. Woowww lagi sekalilah hahaha. Bolehlah bercuti dan berhoneymoon dengan tenang sambil berjoli-joli katak hahaha. Apapun tak dilupa, ke hadratMu Ya Allah syukur dengan segala kurniaanmu buat hambamu ini.

Thursday, April 19, 2012

Ulangtahun Hari Keputeraan ke-84 DYMM Paduka Seri Sultan Perak Darul Ridzuan

Edit Posted by with No comments
Merafak Sembah Setinggi-tinggi Tahniah

Kebawah Duli Yang Maha Mulia
Paduka Seri Sultan Azlan Muhibbuddin Shah
Ibni AlMarhum Sultan Yussuf Izzuddin Shah Ghafarullahu-lah

Sultan, Yang Di-Pertuan dan Raja Pemerintah
Negeri Perak Darul Ridzuan dan Jajahan Takluknya
Sempena Hari Keputeraan Baginda Yang Ke 84
Pada 19 April 2012

Daulat Tuanku..

Thursday, April 12, 2012

Welcome baby Boo...

Edit Posted by with No comments



This is Syrian hamster. Welcoming the new one named Boo in our family hahaha. Hamster ini quite big from any other type of hamster. Gummukkk!! But unlucky that this is not for me. The husband still not giving me his consent having a pet menciiii tau padahal saya kot yang jaga..

Yesterday was my worst day at home. Yessss cuti but I can't even wake up due to severe headache. Gila betul sampaikan the parents datang pun saya masak dekat kfc je haha. So memang cuti yang tak bergerak hanya berkepit je dengan mr husband di rumah hihihi... Jangan jealous ye kak kiah jawa hahaha.

Sent from Samsung Galaxy Note
Posted in

Friday, April 06, 2012

New cover photo

Edit Posted by with No comments

How's my Facebook cover photo look like? Hehehe since my FB had changed to timeline I have been thinking of the best pictures to use. Need something different than those pictures in the album, hehe ada yang suggest letak wedding picture tapi takmo la since dah jadi pengantin lama dah, orang kata dah habis musim dah pun hihi.

This week dapat rasa badan lain macam sangat penatnya. The same routine like last week, tapi penatnya subhanallah tak larat sangat. Balik kerja kalau boleh nak terus landing hehe tapi apakan daya kau ingat kau bujang lagi???? Hahahaha.

Sunday, April 01, 2012

Sunday is cooking day

Edit Posted by with 2 comments
Phewww! That's the word for today. Anyway sorry for lack of updates from me. Just finish doing the laundry, mopping the floor and cooking for lunch today. Decided to stay at home today after we had date and movie yesterday hihi. Dah lama tak keluar berjalan dari pagi sampai malam since dah kahwin ni hahaha seems that we're getting tired to do that hahaha.

We had watched Wrath of the Titans yesterday and I would give 4.5 stars. Ingat semalam nak buat back to back tapi nanti tak sempat nak merayap pulak haha.
Eh saya ada rasa nak sambar sebijik blackberry balik laa. Eventough dah pakai galaxy note ni but ketagihan terhadap BBM ni sampai sekarang terasa issk issk. You will never have that on any other phone hahaha. Okay waiting for next month budget eh hahahahaha.