The greatest gift I ever had, came from God. I call him Dad!

Abah...

For all those times I left it unsaid,

thank you.


Thanks for being there for me...

For showing me the way...

For being patient with me even when I made it difficult for you...

For believing in me and encouraging me to dream.


And being such an inspiring presence in my life.

And being such a wonderful father...


Happy birthday abah, may Allah bless you...

Percaya padaku



Berikan cintamu juga sayangmu
Percaya padaku, ku kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku


Hehehe just love the song and also the lyrics. Had assigned this song with that lyrics for the husband hihi. He had cut the chorus part for me, we sing it together and laugh at the end of the song hihi..

We had a tiring weekend this week, almost every weekend I would say. Since we got married, there's only a week or two that we spend the time at home huwaaa and the rest of the weekend was full of activity and balik kampung hehe. Okay will try to stay at home (laaa sangat) this week okay husband?? Opppss plan for a shopping would be nice kan bang? :-p

My love is sweet as the rose


Hehehe thank you darling husband for the surprise...

Buat Yang Bergelar Isteri


Wanita yang taat berkhidmat pada suaminya akan tertutup tujuh pintu neraka dan terbuka tujuh pintu syurga. Masuklah mana-mana pintu yang dia sukai dengan tanpa hisab.
  1. Rasulullah bersabda, maksudnya: “Wanita, apabila dia sembahyang lima waktu, puasa sebulan Ramadan, memelihara kehormatannya serta taat akan suaminya, maka masuklah dari mana-mana pintu syurga yang dia kehendaki.”

  2. Rasulullah bersabda, maksudnya: “Dunia ini adalah perhiasan dan sebaik-baik perhiasan ialah wanita (isteri) yang soleh.”
  3. Rasulullah bersabda, maksudnya: “Mana-mana perempuan yang memakai bau-bauan, kemudian dia keluar melintasi kaum lelaki ajnabi agar mereka tercium bau harumnya, maka dia adalah perempuan zina dan tiap-tiap mata yang memandang itu adalah zina.”
  4. Rasulullah bersabda, maksudnya: “Perempuan itu aurat maka apabila dia keluar mendongaklah syaitan memandang akan dia.”
  5. Rasulullah bersabda, maksudnya: “Wanita yang meminta suaminya menceraikannya dengan tiada sebab yang dibenarkan oleh syarak, haramlah baginya bau syurga.”
  6. Rasulullah bersabda, maksudnya: “Salah satu tanda keberkatan wanita itu ialah cepat perkahwinannya, cepat pula kehamilannya dan ringan pula maharnya (mas khawin).”
  7. Rasulullah bersabda, maksudnya: “Wanita yang tinggal di rumah bersama anak-anaknya akan tinggal bersama ku dalam syurga.”
  8. Rasulullah bersabda, maksudnya: “Apabila seorang wanita mula sakit hendak bersalin, maka Allah mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah (perang sabil).”
  9. Rasulullah bersabda, maksudnya: “Perempuan yang melabuhkan pakaian dalam keadaan berhias (bukan untuk suami dan muhrimnya) adalah seumpama gelap gelita pada hari kiamat, tiada nur baginya.”

Just to share this. Worth to read and off course untuk mengingatkan diri. Menjadi seorang isteri sempurna bukanlah mudah tapi suami pun jangan terlalu mengharapkan kesempurnaan dari seorang isteri kerana tiada manusia yang sempurna. Terima seadanya isteri anda seperti mana dia menerima diri anda seadanya. Baru bergelar isteri saya akui saya juga banyak lagi kekurangan yang perlu dipelajari tapi itu bukanlah alasan untuk mengabaikan tanggungjawab. Tanggungjawab tetap tanggungjawab yang akan dipersoalkan di sana nanti. Echewaah! So let's read and improve, jadilah isteri terbaik kepada suami anda bukan suami orang ye hahaha!

Short Trip!

Hello peeps! Back for the story for my weekend activity. Went to Kelantan for a short holiday. Took a leave on Friday for the journey to Kota Bharu. Trip with my parents in law hihi first holiday trip with them, will plan some other trip next time. Oppss the first holiday also with the husband before we fly this coming June.

Driver saya yang tersayang. Bini kat belakang sepanjang jalan membuta aje hahaha, jauh perjalanan cetek pemandangan kan hahaha.

Decided to use the Lebuhraya Pantai Timur instead of ikut Gua Musang. So I had chance untuk mengimbau kenangan lalu kat Dungun. Wah banyak betul yang dah baru kat sana. Not like when I was there 3 years back.

Sampai-sampai kat Paka ajak diorang try pekena nasi kukus ayam berempah for lunch. Kedai ni kalau dating dulu mesti makan kat sini hihi. Lepas gian nak makan nasi kukus kat Terengganu. Entah so far aku tak pernah jumpa yang sedap lagi kat Shah Alam ni.



Hahaha for them this bus is funny. Not anymore for me, sebab dulu dah biasa tengok. Cuma tak tegar lagi la nak naik hahaha.


Went to Rantau Panjang the next morning. Shopping dalam hujan ye, tapi semangat tetap semangat hahaha. Tapi tak rembat semua kat sini sebab malam tu dah plan nak ke Wakaf Che Yeh. Besides masa balik pun kami singgah dulu kat Pasar Payang shopping.




The last day. Hope will come again here because a short trip here memang tak cukup masa hihi. Sampai Shah Alam about 4.00 am in the morning so decide to take a leave, I just can't perform with the sleepy eyes.