Practice make perfect




Hello peeps... happy holiday, sure semua orang kalau tak bergolek atas katil lagi tak sah hahaha macam aku! Hahaha please eh, aku pagi-pagi lagi dah bangun since I am now at MIL's place. Harus bangun pagi ye takkan kau nak membongkang macam kat rumah sendiri. Pagi ni belajar tebar roti jala hehe not bad bukan susah sangat. It's all the matter of trying till perfect kaahhhh!

Last week masa balik Kampar, belajar buat roti capati dengan mak. Hahaha mula-mula sebenarnya tak kuasa jugak, nak membancuh menggelek tepung fuuh leceh leceh. Tapi disebabkan permintaan daripada encik suamiku yang tak abis-abis nak komplot ngan mak aku so that aku belajar buat capati maka sesah aje la. Alaaa bukan susah sangat pun, ni semua sebab penyakit M je.


Lepas kerja semalam, decided to try on my own. Haaaaa jadi pun. But don't mention about the silly shape because I am still in learning process. Janji rasa dia sedap dan lembut. Bab nak membentuk shape dia jadi bulat dan elok tu let's time and experience made it hihihi.

Okaylah nak siap-siap. Kejap lagi nak balik dah, nak tengok movie plus doing some shopping. Oh by the way, last week dapat shopping kasut baru without the husband with me muahahaha gila rambang mata aku nak pilih. Kalau tak jangan mimpi la, semua kasut mesti dia yang decide yes or no cissss.

Oh no oh no!



Oh yes, tomorrow going for the MRI at Sunway. Last Monday dah jumpa Rheumatologists and the result alhamdulillah, negative for RA yang mungkin disebabkan oleh liver problem. But alhamdulillah negative. But (but lagi) some reading from the blood test was not so good. From what the doctor told me, the reading shows that the injured part macam ada inflammation. So to be sure what it is, MRI should be done. Okay okay, sekarang aku tengah pikir, macam mana aku nak masuk dalam terowong kecik masa buat benda alah ni. I have some degree of claustrophobia I guess, so how am I going for the MRI huwaaaaaaaaaa. Marilah beramai-ramai mendoakan agar aku tak melompat turun dari tempat itu atau tiada adegan patient lari dari hospital, oh demmmm! Kiranya kalau aku berjayalah esok, satu pencapaian besar untuk budak yang fobia berada dalam tempat sempit lagi tertutup ahaaaksss! Aku dah cakap dengan encik suami, tak payah teman aku so pergilah kerja. Senanglah kerja aku kot kalau tiba-tiba aku rasa taknak aku cabutlah balik haha tapi dia degil hahaha masak dengan perangai penakut bini muahahaha.

On the other note, our family vacation last week was great. Lupa sekejap masalah-masalah doonia ni. It was our first family vacation complete dengan menantus in the family. Haaa plus the cucu yang gebu hehehe. Nantilah aku buat entry pasal gi Langkawi. Sekarang focus utama pada kerja, next week ada conference. Weekend ni activity terhad, need time to settle down my work harap maklum. Cuci mata punya activity tetap ada, tapi dikurangkan sikit. Gila kau tak ada santapan jiwa hahaha. Dasar kaki jalan. Lepas sampai dari Langkawi hari tu pun, boleh lagi petang tu pegi Alamanda. Alasan nak cari wedding anniversary punya present hehehe bahagia ahkak dapat apa ahkak nak hehehe. Thank you darling! Muaaahsss.

Happy 1st Wedding Anniversary



9th December 2012

Dear husband,

Happy 1st Wedding Annivesary to us. 

Thank you for being my husband
Thank you for being my partner, my lover, and my best friend.
Thank you for taking care of meThank you for being a romantic husband for me

Thank you for always being with me through our good and hard times
Thank you for being mine
Thank you for everything my sweetheart



I am so happy to be married to you because the best times of my life began the moment we met. Through the years, you and your love have made our memories so precious, our dreams so special, and our life such a wonderful one.

I love you. Happy anniversary sayang....

Wifey.

Welcome dear December


Happy weekend peeps. Like any other weekends, it is something to be wait for. Have to cancel the plan of going back to Kampar since I have some office work to do at home, have to sumbit by Monday. Entah siap entah tidak. While writing this also I didn't start any of my work yet. After doing some laundry, lipat baju sebakul sambil layan Cerekarama apa nama entah tajuk dia Cinta Atas, Cinta Bawah kot haha ingatkan lepas tu terus nak start tapi malangnya now dah sambung layan lagu while writing this post muahahaha. Oh mood please come hehehe.


This is today's visit at M.A.C Setia City Mall. Done my visit for December ekekeke. This is my monthly routine actually. Normally I had to go to Sunway Pyramid or Mid Valley to buy my things here but luckily they open their new store at Setia City Mall which is only 10 minutes journey from my house. Hahaha and I have no reason not to buy my make-up here hehehe. Easy for me and the husband was very glad that he can drive me hear at anytime I need my things hehehe. Easy to burn my money also laaaa hahaha!

Also bought 4 new blouse today at very reasonable price and nice also. Like always, the husband will be the advisor. Only when he said yes, then I will buy it. Masa aku belek-belek tu kalau dah nampak muka dia semacam je haaa adalah lebih baik jangan belek dah, itu maknanya it's a big NO hahaha! Kau mampu nak tahan beli baju bila orang kata tidak hahahaha!?! Kalau tak pun, bila aku tanya cantik ke tak dia akan kata cantikkk, tapi jarang la sayang. Hahaha letak ye letak, jangan kau berangan nak tawar menawar dengan dia kat situ. Haha padahal yang jarangnya kat tangan je kot, tapi bila dia keluar ayat haaaa jangan lupa, dosa sayang siapa yang tanggung? haaaaa okay okay aku kalah la aku kalah iskk issk. Maka tadi, bila dia dah approve baik aku rembat aje, and off course aku pun rasa baju-baju tu cantik or else sorry la aku nak. Itupun nasib tadi aku tak rembat 6 helai sekali, kalau tak menyesal dia offer nak belanja muahahahahaha. Sungguh, isteri yang taat di akhirnya dia sangat beruntung hihihihi. 

Okaylah, nak sambung buat kerja. PANGGGG! Aku baru nak start buat kerja! Bye. Have a nice weekend all!