Friday, June 29, 2012

Yummy Pavlova

Edit Posted by with No comments

Pavlova that we have yesterday for the birthday celebration. Looks yummy and it is. It's a double layer pavlova and not that sweet. Order dengan staff kat sini juga. If you wanna have a try please visit her blog

Dan dan tadi amik resipi from my colleague. Off course to be tested oleh encik suami hehe. Next month dah nak puasa kan. Really time flies. Sedar tak sedar jugak, dah 6 bulan kahwin hihi tapi rasa macam lama dah. Honeymoon pun tak sempat pergi lagi, insyaAllah after raya. Before puasa ni we're going for a holiday jugak. Fly on the 5th of July. Nanti update kalau rajin haha. Oh this is our first time sambut Ramadhan as husband and wife. Haha harap-harap semua baik-baik aje, tak ada insiden terbabas tak bangun sahur or malas nak masak for berbuka hehehe. Maklumlah dulu masa bujang, kalau rasa nak bangun sahur saya bangun, berbuka memang ala kadar je biasalah sorang nak makan beria-ia pun malas. Cukup ada satu menu aje, kuih-muih, air patblas jenis memang not me hehe. Oh tak sabarnya nak puasa berdua hihi.

Thursday, June 21, 2012

Thank You

Edit Posted by with 2 comments


This is what I got today first thing in the morning , on my table. Mula-mula baca selamat pengantin baru tu macam tertanya-tanya eh aku ke? Hihihi macamkan lama sangat kan. Thank you boss, really appreciate your thoughts and kindness. 

Hari ni mengantuk di ofis. Semalam the whole day ada kat hospital. Around 6 pm baru gerak balik ke rumah, packing then terus balik Shah Alam. Tomorrow after work kami akan balik ke Perak semula. Hope he's doing fine, and alhamdulillah until today the doctor said everything is okay without any complication. But still he needs to be in High Dependancy Unit for extra care after being operated. Praying so much for his speedy recovery.

Oh welcoming flu. Hasil jangkitan dari suami saya. Hope not getting the cough and fever. Walaupun dah rasa tanda-tanda demam hampir tiba. Be strong, clear your mind, fight fight hehe.

Thursday, June 14, 2012

The measure of who we are, is what we do with what we have

Edit Posted by with 2 comments




Hello peeps. Hehe and once again sorry. Huwaaaaa yes I am so damn busy. Time at home is for me to relax and release only. Off course yang menjadi mangsa adalah suami pujaan hatiku hehe. Seriously memang busy gila dan tak mampu nak kata apa-apa melainkan duduk buat kerja diam-diam. What to expect anymore hahaha. 

Last week, I've been in an interview session. It's for university scholarship to further master programme. Can you imagine, I've done my proposal just in 2 days time. Gila!! Kalau ikutkan hati saya memang malas dah nak masuk interview tu tapi mengenangkan tahun lepas pun saya terpaksa tolak sebab nak balik kampung cuti for my engagement takkan nak tolak lagi this time dengan alasan sangat busy kan haha. Tawakal aje la masuk interview hehe memang sah-sah la semua candidate yang masuk tu kena habis-habisan disoal about the proposal. Dengan kuasa menggoreng yang saya ada, gorengkan aje la haha. Anything pun depend on rezeki dari Allah, kalau ada rezeki alhamdulilah. Kalau tak ada, try lagi next year hehe.

Above is pictures of baby Sofia.