Woooww!!


Woow up to my surprise someone really keen to read my blog sampaikan type in kat google nama aku... Heyyy nak tahu apa sebenarnya ni?? I'm really particular of who is viewing my blog haha walaupun tak glamour mana pun but aware that this is personal blog so people might use my info or wanted to know my story inside here. 


Hehe reading it without any purpose it's going to be my pleasure but reading it for something just beware because I'm IT savvy people so I just can find out who you are okay?? Haha tak payah susah-susah la nak korek cerita aku kat sini, or else.... But anyway nice try yaaa.. 

Enjoy your reading and tour peeps!!

Sent from Samsung Mobile

Testing

Testing testing.... Welcoming android earlier than expected... Hehehe best!

Sent from Samsung Mobile

Thank You

Love it so much... Going to make this for my jubah...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Eheeem Abis Pikir?

Eheem eheem are we ready?? Eh am I ready??? Hehehehe just wait and see...

Salam Aidilfitri




I think it's not too early to wish all of you Selamat Hari Raya Aidilfitri dan maaf zahir batin sincerely from the bottom of my heart. Mana tahu saya tak dipanjangkan umur sehingga hari raya untuk wish semua happy raya. Semoga Syawal tahun ni membawa seribu satu makna buat semua, pray for the best of your life because life is full of uncertainties... Make your Ramadhan this year full of ibadah as we will never know if this is our last Ramadhan.

Nothing special to be prepared for Aidilfitri this year, in fact tak shopping for raya lagipun. InsyaAllah will make that next week, nothing extravaganza in mind to do this and that enough to celebrate it as simple as I can. Some of the kuih dah tempah sebelum puasa lagi, only a few types saya plan nak buat sendiri macam tart nenas, semperit and a few others sebab kalau buat sendiri sedap di makan hehe.

I'm going back next week on Saturday, but this time macam nak buat something different. Normally I would drive early in the morning to avoid traffic jam, but this time plan to drive back at 1 am, amacam feeling tak nak balik kampung yang tak jauh mana tu? Hehe teringin pulak nak drive pagi buta camtu eceeeh sampai terus sahur. Cuti tak lama sangat this year, besides saya guna cuti gantian for this hari raya.

Hehe my birthday is coming up next week, on 26th Friday tau. Happy? Not at all. If everyone is happy for their coming birthday, for myself I had no feeling kot. It's like any other normal day, the different is only that your age will be one year older, jika diizinkan Allah...

So peeps, happy raya ye.


Tahajjud Cinta

Kau datang ketika duka
dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga

Ku haus di tengah laut
lemas mencari tempat berpaut
kirimkan aku kekuatan
serta pedoman di kesesatan

Ku sunyi dalam gembira
perih pedih tanggung derita
sungguh aku bukan wali
yang suci dari hina dan benci

Terlalu lama aku mencuba
terlalu banyak
cinta yang ku damba
tiada yang sempurna
hanyalah fana
Tuhan, ampuni hamba-Mu

Kau datang ketika duka
dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga

Ku rebah di dada malam
memecah dendam yang lama diam
ku tanggalkan baju dunia
dakapku dengan selimut syurga
YaTuhanku hanya padamu
tempat mengadu segala rindu
limpahi ku rahmat kasihMu
dalam tahajjud cinta bersujud...

Once Upon A Time

Hahaha ini kes belek album gambar lama... Excited pulak tengok diri sendiri masa kecik! I'm so happy as I am, masa kecik tak payah pikir banyak sangat kan. How I wish I could bring the time to the past...

Haha notice gigi terabur!

Posing sila serahkan kepada saya haha...

Mak cakap, 'waaaah bambamnye dia masa ni'... And I answered 'nape bagi orang minum susu makan banyak-banyak??' hahahaha.

Perempuan...

"Perempuan ini, sebenarnya tidak perlu banyak untuk dirinya.Tetapi pada saat kamu berasa dia meminta terlalu banyak, ketahuilah, dia bukan meminta untuk dirinya sendiri, tetapi sebenarnya apa yang dimintanya itu adalah untuk kamu, agar kamu menjadi lelaki sempurna, lelaki melengkapi kekurangannya."

Petikan seorang rakan penulis

Wo ai ni

Had just call my mom to inform her that I am going back tomorrow. Haha the funny part was when the little boy answered the phone dan dan cakap kesian sebab saya berbuka makan maggi.. Eh eh budak ni memandai betul dia, haha apa dia ingat kakak dia ni layak makan maggi aje ke? Akak makan nasi ayam percik tau dik hari ni...

Actually the reason call mak tadi, nak request buat kuih 'badak berendam' esok. Haaa korang tau ke kuih apa? Ala-ala buah melaka but covered with santan. Haaaaa dan dan jugak dia cakap tunggu saya balik boleh tolong dia buat kuih tu!! Musnah harapan nak makan esok tanpa kena tolong gentel tepung huwaaaaa!! Nampak sangat idea saya dalam poket mak aje huuuuh..

Tonight I had successfully completed Hotel Dash 2. Selamba je finished that game in few days, harap-harap encik fiance saya rajin nak tolong downloadkan game baru yang lain hehehe...

Gullpp!

Sedapkan??? Dapat kuah kacang yang kowww punya lagi best hehe!

Oh Perut Dah Tua?

Menu berbuka for day 3 was nasi kukus ayam rempah dan cempedak goreng buat syarat ada kuih. Finished the main dish had already made me full haha so where to put the cempedak dalam perut??

Tadi memang dah aim nak carik nasi kukus, sampai pasar ramadhan nampak terus macam nak terkam haha punya la teringin sangat nak makan macam tu la siannyeee. Ayam rempah tu siap pilih yang paling besar sekali cakap ngan budak tu dik pilih yang paling besar dik *sambil telan liur*, haha in the end only half je saya mampu abiskan isshh.. One thing to be noticed this fasting month, selera nak makan banyak tu dah takde. Sahur boleh minum dan makan roti paling berat pun. Berbuka enough with only one main dish, kuih takde pun takpe hihi. The feeling of eating alone only me can imagine, how sad...

So how's yours? Hehe sila jangan tamak bila beli juadah berbuka yer, tak baik membazir...

Happy Ramadhan

Currently reading this book. Bought it last Sunday, at glance reading the content rasa macam nak tahu lagi dan lagi dan lagi hehe.

Wanna wish all of you selamat berpuasa. Semoga Ramadhan kali ini membawa makna yang lebih baik dan moga amalan kita diterima olehNya. Like many other years before, berbuka dan bersahurlah saya sensorang tapi nak buat macam mana kan nama lagi hidup merantau echewaah. This weekend i'm going back home, dapatlah berbuka dan sahur di rumah dengan juadah yang banyaaakkkk hihi dan yang penting with the family...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.