Tuesday, December 25, 2012

Practice make perfect

Edit Posted by with 1 comment



Hello peeps... happy holiday, sure semua orang kalau tak bergolek atas katil lagi tak sah hahaha macam aku! Hahaha please eh, aku pagi-pagi lagi dah bangun since I am now at MIL's place. Harus bangun pagi ye takkan kau nak membongkang macam kat rumah sendiri. Pagi ni belajar tebar roti jala hehe not bad bukan susah sangat. It's all the matter of trying till perfect kaahhhh!

Last week masa balik Kampar, belajar buat roti capati dengan mak. Hahaha mula-mula sebenarnya tak kuasa jugak, nak membancuh menggelek tepung fuuh leceh leceh. Tapi disebabkan permintaan daripada encik suamiku yang tak abis-abis nak komplot ngan mak aku so that aku belajar buat capati maka sesah aje la. Alaaa bukan susah sangat pun, ni semua sebab penyakit M je.


Lepas kerja semalam, decided to try on my own. Haaaaa jadi pun. But don't mention about the silly shape because I am still in learning process. Janji rasa dia sedap dan lembut. Bab nak membentuk shape dia jadi bulat dan elok tu let's time and experience made it hihihi.

Okaylah nak siap-siap. Kejap lagi nak balik dah, nak tengok movie plus doing some shopping. Oh by the way, last week dapat shopping kasut baru without the husband with me muahahaha gila rambang mata aku nak pilih. Kalau tak jangan mimpi la, semua kasut mesti dia yang decide yes or no cissss.

Thursday, December 13, 2012

Oh no oh no!

Edit Posted by with No comments


Oh yes, tomorrow going for the MRI at Sunway. Last Monday dah jumpa Rheumatologists and the result alhamdulillah, negative for RA yang mungkin disebabkan oleh liver problem. But alhamdulillah negative. But (but lagi) some reading from the blood test was not so good. From what the doctor told me, the reading shows that the injured part macam ada inflammation. So to be sure what it is, MRI should be done. Okay okay, sekarang aku tengah pikir, macam mana aku nak masuk dalam terowong kecik masa buat benda alah ni. I have some degree of claustrophobia I guess, so how am I going for the MRI huwaaaaaaaaaa. Marilah beramai-ramai mendoakan agar aku tak melompat turun dari tempat itu atau tiada adegan patient lari dari hospital, oh demmmm! Kiranya kalau aku berjayalah esok, satu pencapaian besar untuk budak yang fobia berada dalam tempat sempit lagi tertutup ahaaaksss! Aku dah cakap dengan encik suami, tak payah teman aku so pergilah kerja. Senanglah kerja aku kot kalau tiba-tiba aku rasa taknak aku cabutlah balik haha tapi dia degil hahaha masak dengan perangai penakut bini muahahaha.

On the other note, our family vacation last week was great. Lupa sekejap masalah-masalah doonia ni. It was our first family vacation complete dengan menantus in the family. Haaa plus the cucu yang gebu hehehe. Nantilah aku buat entry pasal gi Langkawi. Sekarang focus utama pada kerja, next week ada conference. Weekend ni activity terhad, need time to settle down my work harap maklum. Cuci mata punya activity tetap ada, tapi dikurangkan sikit. Gila kau tak ada santapan jiwa hahaha. Dasar kaki jalan. Lepas sampai dari Langkawi hari tu pun, boleh lagi petang tu pegi Alamanda. Alasan nak cari wedding anniversary punya present hehehe bahagia ahkak dapat apa ahkak nak hehehe. Thank you darling! Muaaahsss.

Tuesday, December 11, 2012

Happy 1st Wedding Anniversary

Edit Posted by with 1 comment


9th December 2012

Dear husband,

Happy 1st Wedding Annivesary to us. 

Thank you for being my husband
Thank you for being my partner, my lover, and my best friend.
Thank you for taking care of meThank you for being a romantic husband for me

Thank you for always being with me through our good and hard times
Thank you for being mine
Thank you for everything my sweetheart



I am so happy to be married to you because the best times of my life began the moment we met. Through the years, you and your love have made our memories so precious, our dreams so special, and our life such a wonderful one.

I love you. Happy anniversary sayang....

Wifey.

Sunday, December 02, 2012

Welcome dear December

Edit Posted by with 2 comments

Happy weekend peeps. Like any other weekends, it is something to be wait for. Have to cancel the plan of going back to Kampar since I have some office work to do at home, have to sumbit by Monday. Entah siap entah tidak. While writing this also I didn't start any of my work yet. After doing some laundry, lipat baju sebakul sambil layan Cerekarama apa nama entah tajuk dia Cinta Atas, Cinta Bawah kot haha ingatkan lepas tu terus nak start tapi malangnya now dah sambung layan lagu while writing this post muahahaha. Oh mood please come hehehe.


This is today's visit at M.A.C Setia City Mall. Done my visit for December ekekeke. This is my monthly routine actually. Normally I had to go to Sunway Pyramid or Mid Valley to buy my things here but luckily they open their new store at Setia City Mall which is only 10 minutes journey from my house. Hahaha and I have no reason not to buy my make-up here hehehe. Easy for me and the husband was very glad that he can drive me hear at anytime I need my things hehehe. Easy to burn my money also laaaa hahaha!

Also bought 4 new blouse today at very reasonable price and nice also. Like always, the husband will be the advisor. Only when he said yes, then I will buy it. Masa aku belek-belek tu kalau dah nampak muka dia semacam je haaa adalah lebih baik jangan belek dah, itu maknanya it's a big NO hahaha! Kau mampu nak tahan beli baju bila orang kata tidak hahahaha!?! Kalau tak pun, bila aku tanya cantik ke tak dia akan kata cantikkk, tapi jarang la sayang. Hahaha letak ye letak, jangan kau berangan nak tawar menawar dengan dia kat situ. Haha padahal yang jarangnya kat tangan je kot, tapi bila dia keluar ayat haaaa jangan lupa, dosa sayang siapa yang tanggung? haaaaa okay okay aku kalah la aku kalah iskk issk. Maka tadi, bila dia dah approve baik aku rembat aje, and off course aku pun rasa baju-baju tu cantik or else sorry la aku nak. Itupun nasib tadi aku tak rembat 6 helai sekali, kalau tak menyesal dia offer nak belanja muahahahahaha. Sungguh, isteri yang taat di akhirnya dia sangat beruntung hihihihi. 

Okaylah, nak sambung buat kerja. PANGGGG! Aku baru nak start buat kerja! Bye. Have a nice weekend all!

Saturday, November 24, 2012

Goodbye November

Edit Posted by with No comments

Hahaha jangan nak gelak sangatlah. That was me! Hahaha and I know my teeth is.... hahahaha! Now I am at the office. Oh yes really on Saturday. Huwaaaaa! The husband will be outstation again tomorrow. Luckily only for 3 days or else memang aku benci. Kalaulah..... 

This week rasa lain macamlah penat dia. Busy memang busy, but normally still can handle it. Ini tak, belum malam mata dah langsung tak boleh bukak. Selera makan macam mencurah-curah hahaha montellah saya. This coming Friday will have an appointment again with SMC. Last week dah jumpa Ortho then he decided to refer me to another specialist adoiiii. Hopefully nothing to do with what he afraid of. 

On the other note, we will go for a holiday with my parents. Off course with little Sofia too. Excited! Really looking forward for it. Dah tak ada mood kat ofis dengan macam-macam kerenah manusia. Tak sabar jugak nak tunggu masuk tahun baru sebab dapat cuti baru oh yes yes. Inilah bahana orang yang cuti dia dah tak banyak dah, bila hujung tahun menggelabah nak cuti tak boleh. Masa ni laa nak gi holiday ke, malas tepu berganda-ganda yang ubatnya hanya cuti hahaha tahun depan make sure simpan cuti lebih sikit untuk hujung tahun bolehlah berjimba-jimba hooyeeeee.

Monday, November 12, 2012

Happy moment is when there's only ME and HIM

Edit Posted by with No comments


Hahaha muka bahagia suami dah balik dari berkursus hehehe. Dapat pulak weekend memang tak lekat kat rumah ada je dalam otak laki bini ni nak berjalan hahaha. Adoii tolonglah jangan bagi dia kursus lama-lama sangat, mati otak aku. Feeling kena tinggal kursus ni memang tak best! Penat, banyak benda buat aku jadi penat sebenarnya dengan kena uruskan rumah sorang-sorang. Wahhh boleh mati kepenatan tau, dengan badan yang tak sihat dan kaki yang memang sakit. Tolonglah. 

So this week, kerja cuti kerja cuti hehehe so we've decided what to do during the off day. You know the feeling of spending our time together, only the two of us is something that I am really looking forward. So I would appreciate to be only with him. Yes you can called me a 'privacy type' of person, and yes I am. 

This Friday going for my appointment with Sunway. Adoii la, kalau tak mengenangkan kaki ni sakit sangat mau postpone lagi. Will ask the doctor for opt, memandangkan injection hari tu tak mendatangkan hasil. Well well well, butterflies is already full in my stomach hahahahaha. The last time I went for surgery was in 2001 I think, dia punya rasa tu satu macam takut oh ke aku je yang takut tak tau la kan hahahaha. Hope everything going to be fine, and off course the husband must, I repeat MUST give me something for that I had agree to go for opt. Hahahaha. 

Okaylah nak sambung kerja. Benci aku hari ni ramai sangat yang bengong dari pandai.

Wednesday, October 31, 2012

Tatatata taaadaaaaa

Edit Posted by with No comments

Hehehe tatatata tadaaaaaa. The reason why I've let go both Samsung Galaxy SII and Galaxy Note in my previous entry. Decided to change to Galaxy Note II muahahahaha and bought it the day after being launched ekekeke. Lepas ni dah berikrar dengan encik husband not to change to any other new phone lagi, boleh percaya ke muahahaha. But seriously, very satisfied with this new gadget by Samsung.

On the other note, we went back to Melaka this time for Aidiladha. The traffic was crazy, started our journey at 8.30 p.m on the Friday night and just arrived at 1.30 a.m. 5 hours journey instead of only 1 1/2 hours before. Itupun half way dah ikut jalan lama. Gila la nak menghadap traffic camtu. The best part, encik husband bagi saya minum milo. I was like, kenapa dia belikan saya milo ni. Hahaha rupanya lepas tu saya mabuk mengantuk so tak ada la orang nak bising pot pet pot pet sebelah dia komen itu ini. Cisssss! Nothing much on the raya day itself, having lemang and rendang as main menu and went to visit close relatives. Tak pasal-pasal singgah Euro Moda dengan hampa, lupa pulak raya mestilah tutup hahaha! Having dinner outside that night, tekak rasa nak belasah western food.

So this week, will be going back to Kampar. Raya dah tak balik, so macam-macam menu dah request dengan mak ekekeke mengalahkan tak balik raya setahun muahahaha. Oh tak sabar, tak sabar. Besides Sofia will be coming back also oh best best!

Wednesday, October 24, 2012

Samsung Galaxy SII and Samsung Galaxy Note for sale

Edit Posted by with 1 comment

Samsung Galaxy SII and Samsung Galaxy Note for sale. It's previously mine and husband, as we have changed to the new one so decided to let go.

Price:
Samsung Galaxy SII      : RM950 (nego) - SOLD
Samsung Galaxy Note   : RM1,200 (nego) - SOLD

Interested??
Please email me at aieda_nurul@yahoo.com for details.

Wednesday, October 10, 2012

Alhamdulilah selamat

Edit Posted by with No comments



Eceh. Start consuming this product yesterday. I think it's an investment for myself, hehe kalau tak invest beli ubat pun confirm aku tak tahu kemana mengalirnya duit aku ekeke (eh kalau invest duit sendiri ni invest duit laki panggil apa?) hahaha. So since I've heard about this product, why not give it a try. For long term benefit also. It's called Beutskin Essence and SNE Capsule (masyaAllah macam bunyi duta pulak haktuui!). For the health of your skin and also internal treatment in our body. As far as I concerned, the product also will help in repairing the liver function. BE and SNE ni memang dah terbukti keberkesanannya, so nanti kita saksikan hasilnya hahaha. Next month plan to buy for my mom also. 

On the other note, something happened during my journey back to Kampar last Friday. Alhamdulillah, arrived safely after a terrible journey home. I have been followed by a car, a yellow Proton all the way from Bukit Tagar to Slim River. Tried to switch my lanes and yes they did follow me. Four man inside the car. Managed to escape after speeding for about 140-150 km/h and they lost me. This was my first time, so because of panic sangat tak sempat pun nak amik number kereta (eh ke sebab aku rabun). Yang penting aku tahu dia memang follow. Dah la dengan kereta aku yang breakpad tunggu masa nak tukar masa balik nanti, dengan bunyi tayar yang buat aku risau nak speed tapi end up apa nak jadi pun jadi la, masa tu aku fikir aku perlu escape je dari kereta tu. Speeding like crazy (kau pernah bawak slow ke), masuk kiri masuk kanan. Terfikir nak masuk RnR tapi sempat fikir, that will be dangerous sebab aku dah stop the car. Aku nampak that car pun try to follow dengan speeding dan memotong jugak tapi sebab kereta kau kereta lama bodoh. Sepanjang trying to escape tu aku non stop baca ayat kursi dan tak lupa doa Nabi Yunus. All the way sampai la that yellow car slow down. But aku keep on speeding sampai la exit Tapah. That was horrible. Masa tu dah gelap, hampir malam. Mata dah la rabun sebab tu macam mana sekalipun aku kena make sure exit Tapah tu masa cerah-cerah lagi.





Amalkan. Memang bagus amalkan surah ni. Itulah mak selalu pesan suruh hafal dan amalkan. Aku hafal tapi tak amalkan. Dan dan hari tu aku mula amalkan sebelum keluar dan naik kenderaan or even dalam kesusahan baca surah ni. Bukan panjang pun, pendek je. Sharing is caring.

Thursday, September 20, 2012

Day 3

Edit Posted by with No comments


Please dear, take care of yourself there. Do your best! But please the first thing is you take care dear. I am waiting for you to come home. Love you so so much! 

Wednesday, September 12, 2012

Wondering?

Edit Posted by with 1 comment

Hehe just wondering, siapalah from Johor yang rajin berkunjung ke blog saya yang tiada apa-apa ini... Not to worry, you're welcome ekekeke just wondering wondering wondering. :-) 

Tomorrow will be going back to Kampar after work. Friday I've got something to settle down. Saturday will be kenduri aqiqah for little girl Sofia. Updates, Sofia dah meniarap dan dah pandai gedik-gedik bila diagah. Plus dah pandai borak-borak macamkan dah besar. Hehehe she's quite advanced. Tak sabar nak jumpa dia weekend ni, her big day ekeke. 

Nothing interesting this week. Just I missed the husband so much as he went for a course since Monday. Rindu gila, gila rindu sob sob sob. So excited to see him during the weekend. Don't asked about office. It was horrible. Something big will going to happen, big changes and I hate it. But, always tell myself not to stress up my mind. Hmmm. 

Tuesday, September 11, 2012

Will an apple a day keeps the doctor away?

Edit Posted by with No comments


This box really helps. I just take one set for the day and put inside the handbag hehe. Orang malas memang macam tu. Bukan malas actually, tapi kurang berdisiplin hahahaha. So really hope this time I will help myself to take all those pills. 

Days are getting busy and busy nowadays. Tekanan di office lain, di rumah juga ada tekanan yang tersendiri. Not to mentioned the husband, because he is my heaven hehe. All things put together, and I am becoming more stressful hmmmm. I have been adviced by the doctor not to put so much stress on me, but really I am kind of person yang tak tahu nak hilangkan stress. Nasiblah! And off course, the big reason is that people put the stress on me!

On the other note, the flu and fever are getting better. After about 3 weeks! Yeay I am different remember? Kalau orang lain dah baik, saya masih tak okay ekekeke. Went to see the doctor almost 3 times and change the antibiotics for every visit. Haiiisssh! Same with the husband, we had fever at the same time but he had recovered earlier than me. Love to see him when having a fever sometimes, sebab manja dia lain macam ekekeke. Biasalah orang jarang sakit hihi, nak berkepit aje. Breakfast pun room delivery. Tidur pun alaaaaah shomellllnya hihi. But I am lucky to have him, bila sakit ada orang jaga saya macam nurse pulak. Hope we can take care of each other till the end of life. Love you darling!

Monday, September 03, 2012

Belated raya story

Edit Posted by with 1 comment
Orang lain dah cerita pasal raya, saya baru nak terhegeh-hegeh transfer gambar ekeke. Haha okay-okay busy. Cuti raya pun seminggu hari tu. The first raya was at my hometown, then the second day baru balik Melaka. Pengalaman raya pertama berdua, besttt!! Salah satu sebab best, dapat duit raya hahahaha opsss! Raya ke-6 baru kami balik ke Shah Alam, then just stay at home sebab keadaan kesihatan yang tidak mengizinkan yooo la makcik domam! Sampai sekarang masih on off, and poor mr husband, sebab dah berjangkit pada dia hehehe.






Tadaaaaa! Hijau tak???

Attraction of the day. Baju raya dia purple and look what she did.

While waiting for family photo.

I am very happy since all of us was back for the first raya. Glad all of them was around and we have a nice family photo, compelete. So how was your raya moment? :-)

Thursday, August 30, 2012

Thank you

Edit Posted by with No comments


Thank you husband for the suprise. Not just this but everything. Really appreciate this. So romantic! Hehehe jangan jealous ye. Celebrating my birthday on the 26th of August, movie back to back, special dinner. Thank you husband for the present. I got two present for this year wowww!  

Thank you Allah. For giving me another more year. Alhamdulillah. I am truly blessed with all that You gave me. I learned that life is not easy but You always be with me and listen to me. Please, take care of me and all my loved ones. All that I need is my second chance...

On the other note, I would like to thank all my family and friends for the birthday wishes. Thank you so much for the warm greetings and thoughts. Really appreciate it. First and foremost, thank you so much to my parents for bringing me up to this world and teach me about life and all the good things. Thank you husband for a wonderful day. Pray hard for my good health, pray for the second chances and wish to celebrate this date again next year. InsyaAllah....

Thursday, August 16, 2012

Balik kampung oo oo balik kampung hati girang

Edit Posted by with 1 comment

Hehehe setelah berperang during the weekend. This was the result for Saturday only, not to be considered on Sunday punya hasil kahkah. Bukanlah kata kami membazir, it is just that the first time celebrating it together and shopping it together jadinya excited itu terlebih hehe. Now pun, bila shopping untuk both side kan hehe. 

Our theme colour will be green yoo. Ikut baju melayu the husband so saya pun mencari hijau haha even I never like green before. So we will be in green this first raya hehe. Nantikan saya dalam hijau haha. Baju raya tahun ni semua ready made, 3 pasang je pun. Jangan terkejut ada orang tu end up baju dia lagi banyak hahaha. Duit raya tahun ni ingat dah kurang sorang, tapi rupanya tambah sorang lagi hihihi. Tapi siapa nak bagi duit raya kat saya?? Hahaha encik suami laa hahaha. 

I am just so excited, tomorrow will be going back to Perak for hari raya. Yes, this year will be at my hometown. On second day of raya akan pulang ke Melaka pulak. Just 3 days leave for hari raya, as Monday and Tuesday will be public holiday hehe. So to everyone please have a safe journey okay, traffic today and tomorrow will surely be massive. Biar lambat, asal selamat sampai. Also a reminder to the husband, please drive us carefully hehe. Kalau tak sepanjang perjalanan, anda akan mendengar radio bersiaran tanpa henti kihkih.

On the other note, today 16th of August 2012 marks my 5th year in service, alhamdulillah... To go through all those day until today is not easy but I think I made it. Hehehe wondering macam mana agaknya nak sampai ke pencen. Hehehe itupun kalau sampailah. Wish I will be matured, productive and dedicated to the career insyaAllah.

Monday, July 30, 2012

Day 10

Edit Posted by with 1 comment


Hi all. How's thing going on during Ramadhan? Finally we are on day 10 of fasting. Alhamdulillah, so far everything seems to be just fine for us. I woke up at 4.30 a.m every morning to cook for sahur. So far, sahur tak pernah miss masak lagi hihi. Senang pulak tu nak bangun, dengan speed yang paling pantas tadaaaa pukul 5.00 je dah siap. Bab masak settle, bab nak mengejutkan putera raja pulak kan hahahaha. Kalau liat sangat, kejut je dengan suara kesian confirm dia bangun hahaha.

We had now complete turn berpuasa di kampung masing-masing. Now decided just to stay at home sampai raya nanti. Dan dengan ini mengumumkan, raya pertama di kampung saya yahooo hehehe. Tahun depan balik Melaka pulak, begitulah adat bila dah berkahwin ye tak?? It's going to be our first raya together hehe excited!! Also first raya with new member in the family, little Sofia. Alhamdulillah. 

On the other note, bulan puasa ni jangan marah-marah ye. Reminder for myself also. Hehe kalau the husband baca confirm dia kata, yeke??? Hahaha marah-marah jugak la, tapi kena control. Bulan baik ni janganlah jugak sengaja mencari dan menambahkan kemarahan orang lain. Hormati keputusan dan pendirian orang sekeliling anda, bukan semua orang boleh penuhi kehendak kita. Yang penting, learn to respect. Enjoy fasting everyone!

Wednesday, July 25, 2012

Thursday, July 19, 2012

Salam Ramadhan

Edit Posted by with 2 comments
Time flies. Sedar tak sedar aje, dah nak masuk bulan Ramadhan semula. Malam ni kan tengok anak bulan, InsyaAllah Sabtu puasa dah kita. Alhamdulillah, segala puji bagi Allah, saya masih dipanjangkan umur dan dipinjamkan nyawa untuk merasai semula kemanisan bulan Ramadhan. Syukur teramat syukur. Ramadhan tahun pertama sebagai seorang isteri, manisnya hanya Dia yang tahu. Terima kasih ya Allah, semoga Ramadhan kali ini dapat saya rasai dengan penuh kemanisan. Ingin saya lupakan Ramadhan yang lepas, mungkin membawa seribu satu kenangan yang saya harapkan dapat berlalu dan disimpan kemas dalam lipatan kenangan. Syukur ya Allah, walau dengan keadaan kesihatan seperti ini, Kau masih meminjamkan nyawa dan nafas buatku untuk hari ini. Alhamdulillah.

Esok malam balik Kampar. Dapat sambut puasa dengan family hehe. Maklumlah anak abah dan anak mak ni, first time sambut puasa dengan status baru. Manja tu tak habis lagi hahaha. Nak jugak balik memerap, nak rasa sahur dan berbuka sekali jugak. Kalau dulu masa bujang, confirm every weekend saya akan balik. Hehehe tak kuasa nak stay rumah sorang. Tahun ni tak lah tiap weekend balik kan, kena ikut turn balik rumah mak mertua juga hehe. But doesn't matter, I am happy with both.

Cerita bab masak, kalau puasa sorang memang tak masak la punya hahaha. Masak pun paling kuat masak nasi. Lauk confirm beli. Hehe tak kuasa la nak masak tapi anak tekak seketul je yang nak makan. Sahur pun sama, bangun gosok mata, masuk dapur makan ala kadar tadaaaaa dah terbungkang atas katil balik. Tambah kalau weekdays, tidur tu even seminit pun sangat berharga haha. InsyaAllah, tahun ni saya akan cuba ubah semuanya. Balik kerja kena masak berbuka, tapi pasar Ramadhan dilupa tidak haha haruslah. Masak sikit beli pun kena sama seiring. Hopefully sama dengan waktu sahur, chaiyoook chaiyoook saya akan masak walau dengan mata tertutup hahahaha. 

To all, selamat menjalani ibadah puasa. Semoga Ramadhan tahun ini membawa seribu satu rahmat, keberkatan dan kemanisan buat kita semua. Sempena menyambut Ramadhan bulan mulia ini, saya dengan rasa rendah diri mohon ampun dan maaf kiranya terdapat bahasa dan tulisan saya yang mungkin mengguris hati kalian... Selamat berpuasa... :)

Wednesday, July 18, 2012

Vietnam

Edit Posted by with No comments
Hello peeps. Long time no see. Hehe just came back from Vietnam on the 10th of July. Fly on the 5th. Update dari sana memang hampeh sebab saya sendiri terlupa nak active kan roaming haha. Plus hotel wi-fi pun slow sangat. So I was there with no Internet connection, no Facebook hahaha macam nak gila pun ada. But luckily the day was full with activity and visit. Here are some pictures in Saigon and Mui Ne. Sorry I am not good at describing pictures and places so I just put them here hehe.



Cu Chi Tunnel

This is the tunnel. Only small people can go inside hehe.


 Red Sand Dunes, Mui Ne

Fishing Village, Mui Ne. 
Hahaha abaikan budak poyo bila kena panas.
 


White Sand Dunes
, Mui Ne. Riding ATV.


Mui Ne. Can't remember the name of this river.


Overall I'm really happy and had a great time away from work. Thank you husband for the holiday and we are looking forward for Bali soon.

Monday, July 02, 2012

Accident

Edit Posted by with 1 comment

Ini hasil pagi tadi on the way ke office. Memang celaka, lahanat, setan punya taxi driver. Dah langgar belakang kereta bukan tahu nak mintak maaf, siap buat perangai samseng. Size badan dah besar, gaya memang dah samseng habis. Siap boleh nak marah-marah aku balik, heeeyyy what the hell, perangai sampah. Otak letak kat kepala lutut, why don't you apologize at the first place. Tak la aku hangin sangat, ini dah sah-sah salah kau tapi lagi nak samseng. 

This was the first time, my first experience accident kena langgar macam ni. How sad, bangsa sendiri perangai camni. Bumper belakang tu terkeluar sikit dan off course calar kat belakang tu agak obvious. End up dengan aku yang tak tahu nak buat apa, dan keadaan tempat aku stop tepi jalan tu agak bahaya all that I can do is ambil number taxi and that son of a bitch bagi name card dia. Petang ni hopefully the husband boleh settlekan. Kalau dia tak jawab or lari siap la. Jangan ingat boleh lepas ye. Ini memang pagi Isnin yang malang for me. Memang aku benci driver taxi yang bersikap kurang ajar macam ni. CELAKA!!

Special dinner for the weekend

Edit Posted by with No comments
Dinner with family in law at Medan Ikan Bakar, Kuala Sungai Baru last Saturday. Dinner treat sempena birthday mother and sister in law. Really enjoyed myself.








Friday, June 29, 2012

Yummy Pavlova

Edit Posted by with No comments

Pavlova that we have yesterday for the birthday celebration. Looks yummy and it is. It's a double layer pavlova and not that sweet. Order dengan staff kat sini juga. If you wanna have a try please visit her blog

Dan dan tadi amik resipi from my colleague. Off course to be tested oleh encik suami hehe. Next month dah nak puasa kan. Really time flies. Sedar tak sedar jugak, dah 6 bulan kahwin hihi tapi rasa macam lama dah. Honeymoon pun tak sempat pergi lagi, insyaAllah after raya. Before puasa ni we're going for a holiday jugak. Fly on the 5th of July. Nanti update kalau rajin haha. Oh this is our first time sambut Ramadhan as husband and wife. Haha harap-harap semua baik-baik aje, tak ada insiden terbabas tak bangun sahur or malas nak masak for berbuka hehehe. Maklumlah dulu masa bujang, kalau rasa nak bangun sahur saya bangun, berbuka memang ala kadar je biasalah sorang nak makan beria-ia pun malas. Cukup ada satu menu aje, kuih-muih, air patblas jenis memang not me hehe. Oh tak sabarnya nak puasa berdua hihi.

Thursday, June 21, 2012

Thank You

Edit Posted by with 2 comments


This is what I got today first thing in the morning , on my table. Mula-mula baca selamat pengantin baru tu macam tertanya-tanya eh aku ke? Hihihi macamkan lama sangat kan. Thank you boss, really appreciate your thoughts and kindness. 

Hari ni mengantuk di ofis. Semalam the whole day ada kat hospital. Around 6 pm baru gerak balik ke rumah, packing then terus balik Shah Alam. Tomorrow after work kami akan balik ke Perak semula. Hope he's doing fine, and alhamdulillah until today the doctor said everything is okay without any complication. But still he needs to be in High Dependancy Unit for extra care after being operated. Praying so much for his speedy recovery.

Oh welcoming flu. Hasil jangkitan dari suami saya. Hope not getting the cough and fever. Walaupun dah rasa tanda-tanda demam hampir tiba. Be strong, clear your mind, fight fight hehe.

Thursday, June 14, 2012

The measure of who we are, is what we do with what we have

Edit Posted by with 2 comments




Hello peeps. Hehe and once again sorry. Huwaaaaa yes I am so damn busy. Time at home is for me to relax and release only. Off course yang menjadi mangsa adalah suami pujaan hatiku hehe. Seriously memang busy gila dan tak mampu nak kata apa-apa melainkan duduk buat kerja diam-diam. What to expect anymore hahaha. 

Last week, I've been in an interview session. It's for university scholarship to further master programme. Can you imagine, I've done my proposal just in 2 days time. Gila!! Kalau ikutkan hati saya memang malas dah nak masuk interview tu tapi mengenangkan tahun lepas pun saya terpaksa tolak sebab nak balik kampung cuti for my engagement takkan nak tolak lagi this time dengan alasan sangat busy kan haha. Tawakal aje la masuk interview hehe memang sah-sah la semua candidate yang masuk tu kena habis-habisan disoal about the proposal. Dengan kuasa menggoreng yang saya ada, gorengkan aje la haha. Anything pun depend on rezeki dari Allah, kalau ada rezeki alhamdulilah. Kalau tak ada, try lagi next year hehe.

Above is pictures of baby Sofia.

Monday, May 07, 2012

To My Man, Happy Birthday Sweetheart!

Edit Posted by with 2 comments

5th of May 2012. Happy birthday my darling husband. Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan sentiasa dalam redha dan rahmat Allah. For the handsome-est, smartest, hunkiest, and best-est husband in the world, no gift could ever compare to a prayer I made of thankfulness and happiness I made to Allah today. Wishing you a very Happy Birthday sweetheart. 

It was our first time celebrated this as husband and wife, and I am so thankful for that. Hope you will love the present hehe and don't forget my big present this coming August okay? :-p Sorry, no dinner date yet for us but I promise you for a dinner treat eh.

Again, happy birthday darling husband. May Allah bless you, and may the happiness be with us always... May you be blessed with all that you have ever dreamt of. Love you so much dear and the best part of everyday is sharing it with a husband like you! Muaaaah muaaaah muaaaaahss!

Monday, April 30, 2012

Practice make perfect

Edit Posted by with 4 comments

Taaaa taaaa tadaaa! Hehehe my second attempt for asam pedas. This time using ikan pari instead of ikan tenggiri masa first time buat hari tu. Actually cooking asam pedas was not that tough hihi lepas belajar resipi asam pedas from my mother in law the last time balik Melaka hari tu, before this tak pernah practice pun skill memasak hahaha bujang dulu saya banyak makan roti dari makan nasi hahaha. The different in terms of ingredients that they use, I mean orang Melaka laa they add rempah kari ikan in their asam pedas. Something new that I don't know before this. Okay, the husband?? Hehehe he gave me full mark for it hehehe kembang hidung sekejap hihi. The most precious feeling is that bila tengok dia tambah nasi lagi dan lagi hehe.


Today I'm on leave. Saje sempena nak sambut labour day tomorrow kena amik mood dulu kan haha. The weekend was full with shopping and catching up movies for us. Saturday lepak kat Sunway Pyramid dari pagi sampai ke malam, doing some shopping for us and also for the father and brother belated birthday present hihi.  Also bought the husband punya birthday present in advanced hihi. Will update about that later but somehow I would say that this year adalah tema beg kerja hehe. Sunday we were at Mid Valley this time lagi tak ingat dunia almost midnight baru tau nak balik. We catched up 2 movies, Battleship and Titanic 3D. Seriously I would really want to watch the Battleship again oh Alex Hopper hehe. Plan to bring the little brother next week for this movie. Please, go and watch this movie. Best gila!!

Oh by the way, since today I am on leave doing nothing much at home terbaca her facebook status that I think she might be forgot to set it to her friends only. Hahaha oh bertuah sungguhlah dapat baca. Rasa macam nak cakap oh tak sedar diri rupanya, dah terang-terangan people know that kau jahat, dan kau sendiri dah tahu apa kau pernah buatkan lagilah nak update status about hadis itu dan ini, talk about being munafik, balasan dunia akhirat what so ever. Hahaha yang amalan syirik kau tu yang tak serupa orang ada pegangan agama tu macam mana pulak??? Yang kau ganggu gugat hidup orang lain, tak munafik pulak, tak pulak kau pikir balasan akhirat yang dapat cash kononnya kau cakap tu kan?? Kacau hak orang yang terang-terangan bukan hak kau, itu tak dapat balasan cash ke nanti?? Perangai kau yang macam perempuan dot dot dot tu mulia ke?? Kelakar la this kind of people, opsss lupa pulak background dia pun is one of the factor jugak kan hik!

Wednesday, April 25, 2012

Missing You...

Edit Posted by with 2 comments

Hahahaha rasa nak gelak pun ada, rasa nak merajuk pun ada. Dalam banyak-banyak point yang aku bagi kat situ dia nampak part menjaga harta suami je hahaha! Siaplah balik nanti. But anyhow, I miss you husband.

Monday, April 23, 2012

Yesss, I am married...

Edit Posted by with No comments

Finally my status in the staff portal had been updated. Lambat gila proses nak dapatkan sijil, and I tell you kad nikah kami masih belum siap lagi haaissh apa punya proses la yang lama sangat. We have been married about 4 months and yet kad yang simple macam tu pun tak boleh siap lagi. Once I got the certificate, terus update. Senang sikit if the husband nak guna klinik panel saya. Hihihi once the status is update, maka saham saya merundum dengan serta merta. Hahaha selalu kalau people address me with Cik aku lagi diamkan diri ada hahaha nampak sangat macam kau taknak sangat reveal kan status eh hahaha.

But anyhow pun, status je konon nak cover tapi diri kita sendiri kenalah tahu kalau dah kahwin tu buat cara dah kahwin. Bukan dah kahwin tapi perangai macam sampah dok menggedik ke sana sini macamkan tak puas hidup kan. Just as a reminder, to myself also kalau status dah bergelar isteri tolong tolonglah buat perangai macam isteri orang. Jangan nama aje isteri orang tapi perangai, nauzubillah mengalahkan perempuan bujang kau nak menggoda lelaki bujang, suami orang. Dosa pahala dah tak kenal dah, esok-esok dah mati seksaan kau memang berat. Itu kalau dapat balasan lepas mati la, kalau time hidup lagi Allah nak bagi balasan cash haaa jawablah kau. Kesiankan suami yang dapat isteri macam ni. Ingatan untuk semualah, buat baik dibalas baik buat jahat dibalas jahat. Karma hidup ini mudah, what you give you will get back. Seriously I am against that kind of woman, tolong dan mohon jangan terjadi pada diri sendiri, Amin.

Renungkan, kata-kata ini....

"Wanita-wanita yang keji adalah untuk lelaki-lelaki yang keji, dan lelaki-lelaki yang keji adalah untuk wanita-wanita yang keji. Dan wanita-wanita yang baik adalah untuk lelaki-lelaki yang baik dan lelaki-lelaki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik...."

NEW Horlicks Crunch McFlurry

Edit Posted by with No comments



Haaa dah try? Bestt! Sedap sampaikan encik suami yang mulanya nak belikan untuk isteri yang gila ice cream ni yang makan lebih. Kejap-kejap sikit, kejap-kejap sikit end up saya makan sikit je hahahaha. Sila jangan berkongsi ye nanti tak cukup hihihi.

Lunch hari ni makan cucur udang aje hahaha kelakarlah. Rasa malas nak makan, malas nak berjalan ke cafe. Balik-balik menu yang itu la jugak, sampaikan tekak pun dah surrender dah. Normally I will have a light breakfast at home with the husband. So not so much worry if I didn't take anything at the office. Pagi-pagi memang kena buat breakfast sebab the husband memang akan breakfast kat rumah dan siap bawak bekal lagi hihihi comel tak, itulah suami saya hihihi. 

Hari tu try buat asam pedas, resipi mother in law. Iye lah kali ni ikut resipi orang Melaka sendiri buat asam pedas hihi nasib baik menjadi. Rasa memang tak boleh kalahkan masakan mama or masakan mak saya sendiri but it's a good try hehe the husband gave me full mark for the asam pedas hahaha terusss report kat mak saya mak orang dah pandai masak asam pedas hahahaha boleh? 

Wowww tadi tengok pay slip, terima kasih kerajaan Malaysia hihi. Rezeki, rezeki. Woowww lagi sekalilah hahaha. Bolehlah bercuti dan berhoneymoon dengan tenang sambil berjoli-joli katak hahaha. Apapun tak dilupa, ke hadratMu Ya Allah syukur dengan segala kurniaanmu buat hambamu ini.

Thursday, April 19, 2012

Ulangtahun Hari Keputeraan ke-84 DYMM Paduka Seri Sultan Perak Darul Ridzuan

Edit Posted by with No comments
Merafak Sembah Setinggi-tinggi Tahniah

Kebawah Duli Yang Maha Mulia
Paduka Seri Sultan Azlan Muhibbuddin Shah
Ibni AlMarhum Sultan Yussuf Izzuddin Shah Ghafarullahu-lah

Sultan, Yang Di-Pertuan dan Raja Pemerintah
Negeri Perak Darul Ridzuan dan Jajahan Takluknya
Sempena Hari Keputeraan Baginda Yang Ke 84
Pada 19 April 2012

Daulat Tuanku..

Thursday, April 12, 2012

Welcome baby Boo...

Edit Posted by with No comments



This is Syrian hamster. Welcoming the new one named Boo in our family hahaha. Hamster ini quite big from any other type of hamster. Gummukkk!! But unlucky that this is not for me. The husband still not giving me his consent having a pet menciiii tau padahal saya kot yang jaga..

Yesterday was my worst day at home. Yessss cuti but I can't even wake up due to severe headache. Gila betul sampaikan the parents datang pun saya masak dekat kfc je haha. So memang cuti yang tak bergerak hanya berkepit je dengan mr husband di rumah hihihi... Jangan jealous ye kak kiah jawa hahaha.

Sent from Samsung Galaxy Note
Posted in

Friday, April 06, 2012

New cover photo

Edit Posted by with No comments

How's my Facebook cover photo look like? Hehehe since my FB had changed to timeline I have been thinking of the best pictures to use. Need something different than those pictures in the album, hehe ada yang suggest letak wedding picture tapi takmo la since dah jadi pengantin lama dah, orang kata dah habis musim dah pun hihi.

This week dapat rasa badan lain macam sangat penatnya. The same routine like last week, tapi penatnya subhanallah tak larat sangat. Balik kerja kalau boleh nak terus landing hehe tapi apakan daya kau ingat kau bujang lagi???? Hahahaha.

Sunday, April 01, 2012

Sunday is cooking day

Edit Posted by with 2 comments
Phewww! That's the word for today. Anyway sorry for lack of updates from me. Just finish doing the laundry, mopping the floor and cooking for lunch today. Decided to stay at home today after we had date and movie yesterday hihi. Dah lama tak keluar berjalan dari pagi sampai malam since dah kahwin ni hahaha seems that we're getting tired to do that hahaha.

We had watched Wrath of the Titans yesterday and I would give 4.5 stars. Ingat semalam nak buat back to back tapi nanti tak sempat nak merayap pulak haha.
Eh saya ada rasa nak sambar sebijik blackberry balik laa. Eventough dah pakai galaxy note ni but ketagihan terhadap BBM ni sampai sekarang terasa issk issk. You will never have that on any other phone hahaha. Okay waiting for next month budget eh hahahahaha.

Tuesday, March 20, 2012

The greatest gift I ever had, came from God. I call him Dad!

Edit Posted by with No comments
Abah...

For all those times I left it unsaid,

thank you.


Thanks for being there for me...

For showing me the way...

For being patient with me even when I made it difficult for you...

For believing in me and encouraging me to dream.


And being such an inspiring presence in my life.

And being such a wonderful father...


Happy birthday abah, may Allah bless you...

Monday, March 19, 2012

Percaya padaku

Edit Posted by with No comments


Berikan cintamu juga sayangmu
Percaya padaku, ku kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku


Hehehe just love the song and also the lyrics. Had assigned this song with that lyrics for the husband hihi. He had cut the chorus part for me, we sing it together and laugh at the end of the song hihi..

We had a tiring weekend this week, almost every weekend I would say. Since we got married, there's only a week or two that we spend the time at home huwaaa and the rest of the weekend was full of activity and balik kampung hehe. Okay will try to stay at home (laaa sangat) this week okay husband?? Opppss plan for a shopping would be nice kan bang? :-p

Sunday, March 18, 2012

My love is sweet as the rose

Edit Posted by with 2 comments

Hehehe thank you darling husband for the surprise...

Thursday, March 08, 2012

Buat Yang Bergelar Isteri

Edit Posted by with No comments

Wanita yang taat berkhidmat pada suaminya akan tertutup tujuh pintu neraka dan terbuka tujuh pintu syurga. Masuklah mana-mana pintu yang dia sukai dengan tanpa hisab.
  1. Rasulullah bersabda, maksudnya: “Wanita, apabila dia sembahyang lima waktu, puasa sebulan Ramadan, memelihara kehormatannya serta taat akan suaminya, maka masuklah dari mana-mana pintu syurga yang dia kehendaki.”

  2. Rasulullah bersabda, maksudnya: “Dunia ini adalah perhiasan dan sebaik-baik perhiasan ialah wanita (isteri) yang soleh.”
  3. Rasulullah bersabda, maksudnya: “Mana-mana perempuan yang memakai bau-bauan, kemudian dia keluar melintasi kaum lelaki ajnabi agar mereka tercium bau harumnya, maka dia adalah perempuan zina dan tiap-tiap mata yang memandang itu adalah zina.”
  4. Rasulullah bersabda, maksudnya: “Perempuan itu aurat maka apabila dia keluar mendongaklah syaitan memandang akan dia.”
  5. Rasulullah bersabda, maksudnya: “Wanita yang meminta suaminya menceraikannya dengan tiada sebab yang dibenarkan oleh syarak, haramlah baginya bau syurga.”
  6. Rasulullah bersabda, maksudnya: “Salah satu tanda keberkatan wanita itu ialah cepat perkahwinannya, cepat pula kehamilannya dan ringan pula maharnya (mas khawin).”
  7. Rasulullah bersabda, maksudnya: “Wanita yang tinggal di rumah bersama anak-anaknya akan tinggal bersama ku dalam syurga.”
  8. Rasulullah bersabda, maksudnya: “Apabila seorang wanita mula sakit hendak bersalin, maka Allah mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah (perang sabil).”
  9. Rasulullah bersabda, maksudnya: “Perempuan yang melabuhkan pakaian dalam keadaan berhias (bukan untuk suami dan muhrimnya) adalah seumpama gelap gelita pada hari kiamat, tiada nur baginya.”

Just to share this. Worth to read and off course untuk mengingatkan diri. Menjadi seorang isteri sempurna bukanlah mudah tapi suami pun jangan terlalu mengharapkan kesempurnaan dari seorang isteri kerana tiada manusia yang sempurna. Terima seadanya isteri anda seperti mana dia menerima diri anda seadanya. Baru bergelar isteri saya akui saya juga banyak lagi kekurangan yang perlu dipelajari tapi itu bukanlah alasan untuk mengabaikan tanggungjawab. Tanggungjawab tetap tanggungjawab yang akan dipersoalkan di sana nanti. Echewaah! So let's read and improve, jadilah isteri terbaik kepada suami anda bukan suami orang ye hahaha!