Counting Months and Days...

Today is my home sweet home day...

Semalam dah bersiaran langsung dari Alamanda hahaha arrived sharp 10.30 pagi gila awal okayy!! Misi kami semalam untuk cari wedding ring and bracelet for akad nikah berjaya alhamdulilah! Gambar? Hehe mana boleh tunjuk sekarang tak surprise la hehe... Cuma tunggu dia say yes for his wedding ring plus the yes that he will wear it all the time bukan untuk saya sarung masa tu aje..

Lepas settle saya pilih, suruh dia try a platinum ring*sambil akak telan liur tengok harga dia* and i would say that i love to see him wearing it so suweeett tapi boleh pulak jari dia jadi straight kejung pastu buat muka confused haaha tau laa tak pernah pakai cincin bang oii! A platinum ring is expensive ye bang, so please decide if you want to wear it or not... Kalau tak saya sarungkan key chain aje, mahu?

Belasah tengok dua movie sekali, The Mechanic and The Rite. Both the action and horror movie adalah best!! Sila tonton di pawagam terdekat anda hihi.. Dari Alamanda ke MidValley semalam, ada babak kena bebel dan tarik muka muncung sedepa.. Haaa kalau bab aku nak cari kasut aje confirm scene macam ni tak akan ketinggalan punya, bengang pun ada rasa comel pun ada hahaa..

Saya nak cari kasut, mestilah ikut taste saya kan.. Eheem note that citarasa kami bila bab kasut adalah sangat tak sama ye dan boleh mengundang perang.. Saya nak cari high heel and comfortable la off course, dan dia nak saya cari kasut seangkatan dengan makcik-makcik tua sakit kaki so called kasut yang tak ada tumit dan ala-ala crocs yang selesa.. Ada ke patut? Saya pegang dia pulak belek sampai ke tapak kasut lepas tu pot pet pot pet! Memula rasa macam alaaa comelnya ikut saya pilih kasut tapi at last mula rasa nak meraung kasut tak dapat semua kena reject! Sampai laa ke MidValley, tengah ramai orang dok serbu Jusco yang tengah sales tu dia sibuk menyelinap kat situ eh laki aku sudah pegang kasut hahaa dia buat hal tolong pilih kasut pulak huwaaaaaa!! Okay aku pilih satu aje, dia boleh pilih satu lagi haaa beli dua senang kata dia! Haaih lepas geram la tu sebab berjaya jumpa kasut yang memenuhi piawaian dia. Nasib laa aku boleh accept pilihan yang last tu dan janji abang bayar laaa... :p

Hahaa hari ni dua dua pengsan! Tak tahu la dah bangun ke belum budak itteww! My outing day was great this weekend. How's yours?

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Bingkisan Dari Hati

It's not my new book. Hehe tapi baru nak baca. Itulah bila ada sifat tamak bila nampak buku, beli banyak-banyak bacanya kena queue jugak kan hehe.. Minggu ni banyak benda dalam kepala, so nak bacaan yang relax aje tak mau yang berat.

Dalam novel ni ada 2 cerita, 2 author. One of them is my favourite author untuk malay novel, Norhayati Berahim. Hehe bila laa saya boleh mampu menulis, hehe at least ada satu buku sendiri dah very proud laa.

Hehe insyaAllah one fine day...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Happy Monday??

Hello peeps! Happy Monday... Monday blues kah? Hahaha saya ada la rasa sikit rasa blurrr di pagi Isnin ni lepas berehat secara total during weekend...

Hehe dalam bising-bising kata boring masa weekend tapi tetap rasa macam 2 hari tu tak cukup.. I had a very relaxing time in these 2 days hehe aktiviti selain dari bangun lambat *opppsss*, saya hanya menghabiskan masa dengan membaca, tengok movie waahh best sangat dan aktiviti mengeluarkan peluh! Hehe time ni laa nak berlari atas treadmill tu, since my kitchen dah closed so tak ada la aktiviti mencekik yang akan memusnahkan usaha saya tu..

Hmmm tengah susah hati kereta saya macam berkelakuan pelik might be because saya dah terlewat service haaihh susah hati bila nak overtake and speeding tadi the car turn to be so lembab enjin bunyik semacam like tak boleh nak laju. Ooh saya cuma harap kereta tak rosak di tengah jalan, kalau kat rumah takpe! Agaknya kalau rosak gabra punya pasal saya lari tinggalkan kereta tengah jalan huwaaaaaa!!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tadaaa Magic!

I would say it's magic, tak akan hantu kot hehe..

Kipas kat hall hari tu yang saya cakap tetiba aje tak function tu dah okay! Pagi tadi lepas buat aktiviti menyapu rumah dan mop lantai aku saja try on and tadaaaa kipas dah on balik!! Hehe terkejut badak jugak akak, dan dan call abah nak report*dari kecik kuat report kat abah*...

Agak lama jugak saya buat bodo aje malas nak panggil wireman, iye lah tak sampai sebulan guna lagi time tu mana tak berdarah hati akak dik oii.. Hehe sekarang dah okay alhamdulillah selamat kalau tak ada wing kat duit terbang melayang-layang hik hik hik...


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Meeting Marathon

Meeting mula dari 9.00 pagi sampai ke 5.00 petang.

Bunyi macam orang besar aje, haha padahal orang kecik hehe.. Rehat for lunch aje pastu sambung balik hahaa ting tong jugak rasa kepala.. Hehe pusing sebab lapar pun ada ngeh ngeh.

Minggu ni tak balik rumah, eh patut sebut balik kampung tapi sebab aku tak rasa duduk suasana kampung pun *eceeh berlagak* so jadi janggal nak sebut balik kampung. Hehe saya homesick, kalau kat rumah buleh manja-manja kan sob sob sob..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Pengsan

Pukul 3 pagi terjaga.

Eh rupanya aku pengsan dari pukul 9. Rasa badan macam okay masa kat opis, tapi dah menjelang malam rasa melayang-layang badan... He called me before leaving to LCCT to fetch his aunty, aku pun tak sedar aku cakap apa.

Haaa something is lack inside the body apalagi sebab tak makan la puasa sepanjang hari. Orang puasa pun tak gini *padan muka sendiri*... Ah tak kisahlah janji mission comes true hahaha...

Theme color for my wedding tak dapat lagi ni sebab pendirian tak tetap nampak semua colour cantik. Haa mak kalau called dia tak akan miss tanya dah decide ke belum hahaha aku macam main-main pulak because i have no idea at all hihihi.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Samsung Galaxy TAB

Hehe ada orang nak saya bagi ni untuk hantaran dia ngeh ngeh banyak songeh kan dia... Your wish will be granted tapi dengan syarat saya dapat yang sama atau lain-lain barang elektronik. Ada satu benda impian saya dah di reject awal-awal, sebab katanya saya masih di dunia game hahaha apa ingat dah tua tak boleh ke main game?

Jawab jawab!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Testing

Good morning..

Puas aku menggodek-godek BlackBerry ni semalam tengok ada tak cara lain nak sumbit post to blog selain dari guna browser yang gila lembab tuu.. What happened to my broadband? Aku rasa dah kena penangan tangan pemusnah aku ni. Kena bawak masuk spital dulu tu, takut aku nak bagitau kat encik fiance takut kena sembur ngeh ngeh..

Gigih okay cari cara! Selagi tak dapat selagi tu aku tak puas hati... Tanya orang yang guna BlackBerry pun semacam hampess.. Ni aku tak pasti menjadi ke tidak..!! Try and error.. Bukan apa, kadang aku kan lagi terror dari budak IT termasuk abang IT sendiri..

Testing testing one two three...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

It's Undescribable Feeling!

Morning peeps.
Hehehe it's undescribable feeling that I have almost every morning bila dapat menjadi pelumba F1 hihihi macam kan kau pakai kereta sport kan... This morning rasa nak merempit begitu berkobar-kobar entah sebab ada rasa tak terluah dalam hati kot. Haaaa siap BMW ketepi bagi laluan oh sangat rasa satu kepuasan hahaha.
Bila sampai tu saya rasa macam phewwww hehehe best! Tapi yang tak bestnya adalah bila berdepan dengan kereta lembab macam turtle pastu sekali kau tengok lelaki yang bawak heiii pegi bawak kereta dalam taman laa macam tu! Oklah, nak get ready nak pergi dengar Amanat Tahun Baru Dato VC 2011.

Selamat bekerja ye kawan-kawan!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile

Wake Up Wake Up!

Sekarang bangun pagi dah lagi awal. Selalu dalam pukul 6.15 baru aku menggeliat but now kena bangun before 6 pagi lagi. Sebab?? Hehehe sebab kena amik breakfast laaa dekat rumah, aku kan makan breakfast aje. So dengan nak bersiap ala kekura lagi dengan nak prepare breakfast lagi walaupun ready made dah makan roti aje tapi tetap kena lebih awal so that waktu keluar rumah jam 7 tu tak terlewat sikit pun...
Masa dok kat Shah Alam, keluar rumah 7.45 pun sempat lagi hehe. Dah tau dekat lagi laa aku main-main, siap dah set jam ada masa kecederaan lagi tu untuk sambung a few minutes hehehe dasar kuat tidur! Tapi tak boleh lawan la masa kerja kat Terengganu dulu. Rumah dengan office adalah satu jalan lurus aje dan aku boleh sampai dalam masa 5 minit saja. Best kan? Rindu pulak aku life kat sana. Seronok tau keropok leko fresh boleh makan everyday, bukan macam kat KL keropok leko campur tepung aje lebih.

Hehehe adakah lepas kawin, Mr Bubu akan hantar saya ke ofis? Jawapannya jangan harap, dia suruh pegi sendiri. Seee belum pape lagi dah mintak aku bagi markah D hahahaha!

Diet


That's my lunch.

Yes, I've started my diet plan since yesterday. Hehehe baru mula dah kecoh kan? It's ok, at least I have an effort hehe walaupun ramai yang kata aku akan sakit diet cara ni. But that's my style of diet masa dedulu.

Okay apa cara saya? Saya hanya makan wholemeal bread with milo itupun with no milk. Lunch normally I will skip hanya minum air aje. Dinner must be before 7 makan roti wholemeal tu jugak la dik. Hehehe torture betul eh? Sila jangan ikut contoh saya untuk kesihatan sejagat..

Hehehe tapi janganlah lupa exercise jugak yer! Tanpa exercise lemak-lemak yang dah lama bermastautin dalam badan tu tak akan pindah punya... Dan harap-harap aku pun tak akan pindah ke sepital.

Hahaha good luck to myself and to Mr Bubu dengan ucapan abang nanti keluar jalan-jalan kita makan sekali je eh jangan hasut orang macam-macam itteeewww...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile

Dapat Calendar Yeaaaaa!


Ucapan penghargaan buat mr fiance hehe atas belas ihsan mendermakan kalendar meja ni untuk saya... Ada dapat 4 ketul boleh laa bagi kat kawan-kawan ofis yang selebihnya.

Yaa kami semua miskin calendar tahun ini. Bayangkan dah bulan February ni calendar yileeekkkk! Kot ye pun belanja berhemah tak akan laa seketul pun tak boleh bagi kan kan? Bukan apa senang ada calendar nak tengok public holiday hahahahaha...

Happy Monday Everyone

Finally i'm back to Shah Alam. Arrived at the office around 8.10 am, salah perhitungan pulak hari ni. Aku sangka pagi ni jalan sudah smooth tapi rupa-rupanya hahahaha kereta masih banyak on the road. Tapi merempit tetap merempit ngeh ngeh.

Kalau dah cuti lama ni, rasa lemak tu memang dah menepu. Bukan setakat lemak dalam badan aje ada tau! Lemak malas nak kerja pun ada hehehe. Walaupun 4 hari tu tak cukup lama tapi cukup buat aku rasa bercinta nak balik semula ke Shah Alam. Tak puas lagi rasanya nak lepak dengan family hehehe dah kau memang homesick manjang kan...?!

Ok selamat hari Isnin. Selamat bekerja jangan malas-malas eh.

Mari Masak-Masak




Mummy kita kata kalau nak sihat dan diet seimbang kena makan sayur, makanya tugas memasak sayur hari ni mummy serahkan pada saya... Ikut suka saya la nak masuk apa kan hehehe...


Hahaha alaaa kacang ajer la nak masak sayur, takat campak itu ini dalam kuali tadaaaa siap!! Cuba suruh aku masak yang payah sikit hahaha mungkin akan ada rama-rama di dalam perut hehehe... Sekarang tiap kali balik rumah time weekend saya amik kesempatan belajar masak, haaaa dulu kau main sangat kan sekarang suka or tidak memang aku dah kena belajar masak secara serius bebeh! Hahaha please consider that I'm a fast learner heheehe tiada masalah sangat ceeeiitttt boleh tu nak eksen lagi!



Okay jom makan, hari ni menu best sebab ada special guest aunty and uncle kira macam family gathering jugak laa. We have special curry ayam, home made capati, rendang, ikan bakar with sambal dan sayur campur hahaha yang akak masak tadi tu dik!

Tuhan Beri Aku Cinta



Tuhan Beri Aku Cinta by Ayushita.

Saya sedang menggilakan lagu ini sekarang, bila tengok cerita La Ikro Ha Fiddin kat astro semalam. Cerita itu sangat touching! Dan tanpa segan silu saya melalak tengok cerita tuu..

So enjoy lagu ini.

Gong Xi Gong Xi


Gong Xi Fa Cai! In this New Year, may good luck and good fortune always be with you...

Oh saya tahu nyanyi lagu Gong Xi Gong Xi... Belajar masa amik Mandarin dulu,
laoshi ajar siap bagi lyric lagi hehehe miss you laoshi...


Buat apa cuti-cuti ni?? Hehehe saya amik kesempatan untuk bergolek, tidur dan main games sepuas hati sambil mengadap Internet sepanjang masa! Plus trying to finish up my book nak jadi isteri mithali tu hehehehe... Waaaaah bahagianya hidup tanpa gangguan hihihi...

Panas La Macam Ni!


Kenapa kenapa kenapa?

Kipas saya ni dah tak function lagi, gila baru lagi pasang tu tak sampai sebulan. Semalam balik switch on langsung senyap! Ini buat hangin ni walaupun tak ada angin... Yang aku boleh buat hanya main-main suis tu. Tengok kat main switch tu tak ada pulak yang jatuh! Siap panjat sofa lepas tu tolong pusingkan bilah kipas tu mana la tau dia pengsan ke!



Panas panas panas laaaa!! I need a wireman! Tolonglah betulkan kipas saya ni.