Begin at the beginning and go on, till you come to the end then stop


Hello peeps. Sorry for lack of updates haha nanti orang kata lepas dah kahwin sibuk sangat sampai tak sempat nak update blog. The truth is memang akak busy sangat dengan kerja, aktiviti lepas kerja, balik rumah bukan boleh terus landing macam dulu-dulu yer. Kalau tak masak pun mesti ada kerja nak buat punya baik kat dapur sampai la kat depan haiiisssh menceceh!


Actually lepas kawin jarang sangat pulak weekend dapat duduk rehat kat rumah. Mesti ada program balik kampung hihi takpun berjalan. So this week aktiviti hanya dok kat rumah aje melopong tengok tv hehe. Ehem sejak stay berdua ni, hehe aku rasa macam agak hot sikit sebab channel tv aku ada orang control and comment. Aku dah memang suka tengok horror movie or apa-apa je la cite hantu. But the husband macam tak berapa nak suka end up kang dia macam marah haiiisssh bukan jadi hantu pun kalau tengok cite hantu bang. Balik-balik kang dia cakap ni la orang melayu sikit-sikit buat cerita hantu sikit-sikit kata ada orang bomohkan ada orang santau.

Macam semalam:

Sayang tengok cite apa tu?
Cite apa ntah ni bang.... (padahal taknak bagitau)
Hurrrm balik-balik tengok cite hantu la tu.
(Dah tau lagi tanya hahahaha)

Haa ni aku nak cerita sikit, kalau benda-benda macam tu tak jadi dalam real life kita tak akan ada jalan cerita macam tu. Zaman serba moden sekarang ni lagi banyak orang-orang bodoh dungu yang gunakan cara sihir ni nak mengenakan orang nak dengki khianat kat orang. Jangan cakap benda-benda ni tak wujud sebab masih ada orang-orang kolot otak, senang cakap tak ada pegangan agama yang kuat akan gunakan jin dan syaitan ni untuk dapatkan apa yang diimpikan! Ada okay ada!! Jangan pegang sangatlah cakap zaman dah moden so orang tak main dah bomoh-bomoh. Issh aku malas jer nak bagi contoh secara terang tapi wujud lagi orang-orang bodoh macam ni atas muka bumi yer. Sensitif sikit aku bab-bab macam ni, tapi beringatlah kalau kat dunia mungkin boleh aniaya orang dengan ilmu hitam ni itupun kalau tak dapat balasan cash dari Allah kat dunia, jangan lupa akhirat nanti seksaan Allah itu pasti.

2 comments:

zurairi said...

aik? komen ni tuju kat sape ni?

aieda said...

hehehe entah.