Alhamdulilah selamat




Eceh. Start consuming this product yesterday. I think it's an investment for myself, hehe kalau tak invest beli ubat pun confirm aku tak tahu kemana mengalirnya duit aku ekeke (eh kalau invest duit sendiri ni invest duit laki panggil apa?) hahaha. So since I've heard about this product, why not give it a try. For long term benefit also. It's called Beutskin Essence and SNE Capsule (masyaAllah macam bunyi duta pulak haktuui!). For the health of your skin and also internal treatment in our body. As far as I concerned, the product also will help in repairing the liver function. BE and SNE ni memang dah terbukti keberkesanannya, so nanti kita saksikan hasilnya hahaha. Next month plan to buy for my mom also. 

On the other note, something happened during my journey back to Kampar last Friday. Alhamdulillah, arrived safely after a terrible journey home. I have been followed by a car, a yellow Proton all the way from Bukit Tagar to Slim River. Tried to switch my lanes and yes they did follow me. Four man inside the car. Managed to escape after speeding for about 140-150 km/h and they lost me. This was my first time, so because of panic sangat tak sempat pun nak amik number kereta (eh ke sebab aku rabun). Yang penting aku tahu dia memang follow. Dah la dengan kereta aku yang breakpad tunggu masa nak tukar masa balik nanti, dengan bunyi tayar yang buat aku risau nak speed tapi end up apa nak jadi pun jadi la, masa tu aku fikir aku perlu escape je dari kereta tu. Speeding like crazy (kau pernah bawak slow ke), masuk kiri masuk kanan. Terfikir nak masuk RnR tapi sempat fikir, that will be dangerous sebab aku dah stop the car. Aku nampak that car pun try to follow dengan speeding dan memotong jugak tapi sebab kereta kau kereta lama bodoh. Sepanjang trying to escape tu aku non stop baca ayat kursi dan tak lupa doa Nabi Yunus. All the way sampai la that yellow car slow down. But aku keep on speeding sampai la exit Tapah. That was horrible. Masa tu dah gelap, hampir malam. Mata dah la rabun sebab tu macam mana sekalipun aku kena make sure exit Tapah tu masa cerah-cerah lagi.





Amalkan. Memang bagus amalkan surah ni. Itulah mak selalu pesan suruh hafal dan amalkan. Aku hafal tapi tak amalkan. Dan dan hari tu aku mula amalkan sebelum keluar dan naik kenderaan or even dalam kesusahan baca surah ni. Bukan panjang pun, pendek je. Sharing is caring.

0 comments: