Miss My Ramadhan in Dungun


Hi... How's puasa going on? Hehehe so far I'm doing just fine... Cumanya sahur dan berbuka sekarang tak lagi meriah dan best macam dulu... Sahur pun aku bangun just untuk minum air dan kalau ada selera makan la biskut sekeping dua buat alas perut, pastu baik aku sambung mimpi hikhik... Berbuka aku kata tak meriah sebab aku tak rasa dah sangat kemeriahan pasar ramadhan macam masa dok kat Dungun dulu... Itu la, dah takde kat sana baru nak rindu-rindu...


Masa kat Dungun dulu office hour ahkak sampai pukul 4.30 petang aje tau, sebabnya kami amik rehat cuma setengah jam... Balik 4.30 tu bukan pasar tunggu kitorang, tapi kitorang yang dok tunggu semua gerai bukak... Masa kat sana, tiap-tiap petang kami bertiga osmet ni akan dok menyerbu 'param', balik dok berlingkar depan tv sesama sambil tunggu azan Maghrib... Favorite menu aku yang aku boleh kata hampir half of my Ramadhan aku makan nasi kukus ayam berempah... Hummphhh memang power la kuah kari, ayam dan sambal dia... Sampaikan nak berbuka esok ko dah tak pikir menu lain okeh! Huhu mana aku tak rindu... Hurrmm apa yang kita tinggalkan masa silam tu, tak mungkin nak dapat grab balik moment tu kan... How I miss them, miss people there and miss Dungun so much...


0 comments: