Day 10



Hi all. How's thing going on during Ramadhan? Finally we are on day 10 of fasting. Alhamdulillah, so far everything seems to be just fine for us. I woke up at 4.30 a.m every morning to cook for sahur. So far, sahur tak pernah miss masak lagi hihi. Senang pulak tu nak bangun, dengan speed yang paling pantas tadaaaa pukul 5.00 je dah siap. Bab masak settle, bab nak mengejutkan putera raja pulak kan hahahaha. Kalau liat sangat, kejut je dengan suara kesian confirm dia bangun hahaha.

We had now complete turn berpuasa di kampung masing-masing. Now decided just to stay at home sampai raya nanti. Dan dengan ini mengumumkan, raya pertama di kampung saya yahooo hehehe. Tahun depan balik Melaka pulak, begitulah adat bila dah berkahwin ye tak?? It's going to be our first raya together hehe excited!! Also first raya with new member in the family, little Sofia. Alhamdulillah. 

On the other note, bulan puasa ni jangan marah-marah ye. Reminder for myself also. Hehe kalau the husband baca confirm dia kata, yeke??? Hahaha marah-marah jugak la, tapi kena control. Bulan baik ni janganlah jugak sengaja mencari dan menambahkan kemarahan orang lain. Hormati keputusan dan pendirian orang sekeliling anda, bukan semua orang boleh penuhi kehendak kita. Yang penting, learn to respect. Enjoy fasting everyone!

1 comments:

iza_hafizah said...

aida...aku curi pic ni tau :P