Practice make perfect




Hello peeps... happy holiday, sure semua orang kalau tak bergolek atas katil lagi tak sah hahaha macam aku! Hahaha please eh, aku pagi-pagi lagi dah bangun since I am now at MIL's place. Harus bangun pagi ye takkan kau nak membongkang macam kat rumah sendiri. Pagi ni belajar tebar roti jala hehe not bad bukan susah sangat. It's all the matter of trying till perfect kaahhhh!

Last week masa balik Kampar, belajar buat roti capati dengan mak. Hahaha mula-mula sebenarnya tak kuasa jugak, nak membancuh menggelek tepung fuuh leceh leceh. Tapi disebabkan permintaan daripada encik suamiku yang tak abis-abis nak komplot ngan mak aku so that aku belajar buat capati maka sesah aje la. Alaaa bukan susah sangat pun, ni semua sebab penyakit M je.


Lepas kerja semalam, decided to try on my own. Haaaaa jadi pun. But don't mention about the silly shape because I am still in learning process. Janji rasa dia sedap dan lembut. Bab nak membentuk shape dia jadi bulat dan elok tu let's time and experience made it hihihi.

Okaylah nak siap-siap. Kejap lagi nak balik dah, nak tengok movie plus doing some shopping. Oh by the way, last week dapat shopping kasut baru without the husband with me muahahaha gila rambang mata aku nak pilih. Kalau tak jangan mimpi la, semua kasut mesti dia yang decide yes or no cissss.

1 comments:

zurairi said...

nyum nyum nyum...