Oh hectic January

Oh how I missed this blog so much. It's kind of difficult to find a good start this year for blogging. InsyaAllah I will make sure I will write often after this (puiii!). I am down with viral fever last two weeks, seminggu ahkak tak masuk kerja terbaring aje kat rumah. Memang dah lama tak kena demam yang teruk macam ni, yes a viral fever will took some time to recover. Masalahnya all joint and badan sakit dan sengal. Oh memang cuak seriously sebab masa kena denggi dulu pun macam ni la rasanya. The funny part the night before demam tu aku boleh mimpi jumpa doctor sebab demam, sekali bila bangun tidur pagi tu tekak dah rasa kembang dan perit semacam, tahniah memang demam hahahaha. The husband took me to the clinic, yang aku tau masa tu memang rasa nak pitam aje. Ok now, demam semua dah okay alhamdulillah but this crazy cough seems taknak baik-baik. Ubat batuk dah tukar 2 kali, last aku cari sendiri ubat batuk power tu tapi effect dia batuk jadi lagi teruk. MALAM TAK BOLEH TIDUR! Okay yang ni memang stress. Bila malam batuk menggila vavi, sesak nafas dan sakit dada. Until now, pergi kerja kepala ting tong. So aku stop ambil semua jenis ubat batuk, kau nak baik kau baik sendiri aku tak koserrrr!

On the other note, January was very busy for me. Even I am not involve dalam senarai restructure in my organisation, but we have to move to our previous office. So berpindah level. Dari level 3 turun ke level 2. Apalah korang ingat kami ni tak ada kerja lain ke naik main kemas-kemas punggah-punggah barang. Dengan kaki yang belum nak baik lagi, marah pyhsiotherapist bila dia tahu aku buat kerja berat, dah kau ingat aku nak ke kalau tak terpaksa. 

My physiotheraphy session ada tinggal one session aje lagi yahoooooooooooo! Aku dah tak larat dah nak pergi hospital twice a week, dan tiap-tiap kali sedekah duit kat diorang bankrupt okay bankrupt hahahaha. Alhamdulillah, ada rasa perubahan sikit even it's not completely gone, but at least I can walk with less pain. Lepas habis semua session ni, kena jumpa balik doctor then he will see what to do with me hahahaha.

Oh I recommended this few movie that you should watch - The Tower, The Impossible and The Last Stand. I had watched this 3 movie straight in a week. Malam ni pun aku nak review GSC jap sebelum decide then tomorrow plan to watch Parker, ceessssss available for GoldClass aje takpe takpe ingat aku taknak tengok ke, aku nak tengok jugak! 

0 comments: