Cepatnya February


Welcoming February. Ya Allah rasa cepat betul masa berjalan. Dah la baru aje rasa masuk 2013. Tup tup dah masuk bulan 2. January sangat sangat busy, rasa seharian dok office masa tak mencukupi. Macam-macam kena buat dan terfikir nak buat. Almaklum la benda baru. Hopefully I can accept everything dengan hati terbuka. Meroyan-royan pun bukan boleh buat apa. Buat habis enegry je. Now berazam nak jadi pandai control emosi, taknak sakit-sakit hati sakit jiwa berfikir macam-macam. Adalah lebih baik kita dok diam-diam, buat apa yang patut, end of the day rehat dan tidur bangun esok pagi buat macam tak ada apa-apa. Kan? Aku ni bangsa semua benda boleh mendatangkan stress. Main game pun stress. Kot kalau game tu ko kena bertarung win or lose haaa toksah dok nak suruh aku main, memang tak. Itu semua mendatangkan stress, nyah kau dari sini haha.

Terbaca quote ni tadi 'we live in a world that is built on promises, constructed by liars'. So true.... Kan, semua benda dalam dunia ni akan jadi indah kalau tak ada penipu pembohong pembelit, kaki cakap pusing. End of the day kau ingat orang tak akan tahu rahsia dan penipuan kau. Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jugak. Itu bajet tupai yang lompat, kot manusia melompat lagi senanglah nak jatuh. Puii!

On the other note, batuk dah okay. Sembuh sepenuhnya so far. Alhamdulillah. Risau gak aku dok batuk lama. Nafas tercungap bila malam. Luckily kali ni sembuh lepas aku stop makan ubat. Tiga jenis ubat tak jalan, last nya stop semua ubat. Lepas 2 hari baik pulak. Alhamdulillah. Sakit dada, sakit perut sakit kepala semua sakit bila batuk cam gila. Phewww.


Okaylah. Hari ni half day. Nak pergi bank amik credit card baru. Bodoh. Punya lama aku tunggu baru nak siap sampai. Aku call banyak kali lepas sebulan barulah siap. Kot kalau bayar lewat sehari pun korang call aku sampai patblas kali satu hari, tapi servis korang pun agak macam taik.

1 comments:

zurairi said...

dah boleh makan cendol pak li lepas ni... hehehe...