People Changed

Aku dapat rasa la yang sekarang ni aku jadi lebih banyak sabar, sabar dan sabar... Kalau dulu pantang apa sikit, aku yang melenting dulu sekarang ni aku lebih banyak mengalah... Kalau dulu aku akan cakap direct je yang aku ni marah ke, merajuk ke, nak dipujuk ke sekarang aku relax aje... Relax la luarannya, dalam makan hati ke merajuk ke itu nasib badan la kan...

Bukan apa, makin rasa dah tua ni makin rasa tak boleh nak jiwa kacau... Tension or depress aku malas even tak dapat nak lari kan... Tapi itu la, aku amik sikap berdiam diri, pasrah dan mengalah aje supaya tak memanjangkan ceritara or drama sebabak selepas tu... Masa mula-mula aku amal sikap camni, rasa sangat stress okeh yela dah biasa kita jadi straight forward person tiba-tiba aku kena diam seribu bahasa dengan kata lain menjerit dalam hati aje... Marah-marah dalam diam, at the end cry like a baby kira okeh la untuk aku...


Kenapa saya berubah?? Hehe dalam hidup ni kita mesti sentiasa lakukan perubahan... Off course dari yang buruk pada yang lebih baik, walaupun yang lebih baik tu kadangkala untuk orang lain dan bukannya untuk diri kita sendiri... Yaaa, biar saya senangkan hati orang lain walaupun saya makan hati tapi yang penting dia tahu yang kita sentiasa cuba menjaga hatinya... Mungkin bukan sekarang, tapi kemudian hari nanti kita akan lebih dihargai... Siapa tahu kan??

1 comments:

fadhlinaafifah said...

saya pun makin lama makin berubah. doakan semoga perubahan saya ke arah kebaikan :)