First Day




Yeaaay it's finally first day of class today. New semester. I am now in my second semester. Will have another one semester left insyaAllah. Fuuuh hopefully everything will be smooth and good. Moga jadi lagi kuat semester ini hehe.

Yet, ada dugaan di hari pertama back to school ni. Tayar kereta bocor kena paku but it is not paku actually. Macam besi. Kena pulak tu bukan kat bawah tayar tapi kat tepi betul-betul kat sebelah sport rim. Baru balik dari kedai tayar tadi. Memang tak dapat diselamatkan, solution kena tukar tayar. Tapi husband gue outstation ni, maka mampu cakap kat budak tu tadi tampal je la dulu. Ahkak tak sanggup nak tunggu, kang aku beli tayar traktor baru tau. Haa senang tak payah susah. Bukan taknak tukar terus, tapi kang lambat. Lagipun kang senang-senang korang auta aku, aku bawak reti la. Aku cakap ngan budak tu paling-paling pun kau make sure ahkak selamat balik rumah ni tayar tak keluar angin. Dia kata boleh tapi jangan bawak jauh-jauh la. Dah aku nak pergi kelas malam ni, dia kata kalau akak ada tayar spare okay la kak. Aku cakap kalau tayar spare pun bukan aku reti pasang pun, aku tengok tau la. Haha selamba kau gelakkan aku ye dik. Tawakal je la. Nampak macam okay, bertahan sampai esok pun jadik la. Aku taknak la tuang kelas di hari pertama ni. Hari first class kan ke best, kot kot kelas habis awal rugi la aku memonteng hahaha.

Okaylah, nak nap. Kang nak gi class. Pang sedasssss!!

0 comments: