When nothing goes right, go left.



Aku: Abang, esok malam nak kena pegi Kajang.

Mr. Z: Ok sayang, nanti abang bawak.

Aku: Agak-agak kalau pakai Waze, orang sampai tak nak cari area sana (rumah lecturer aku)

Mr. Z: InsyaAllah......... confirm tak sampai.



Takpe takpe, mentang lah aku ni buta jalan. Begitu confident sekali dia cakap aku takkan sampai mana-mana kalau dia tak drive kan. Takpela, seronok jugak ada driver hehe. Mungkin ada hikmahnya, cuba kalau aku tau jalan sana-sini confirm dia susah hati. Tau-tau kang bini pegi shopping. 

Semalam after gerak balik dari Kajang tu borak-borak dalam kereta.

Aku: Nasib baik tak pegi sendiri kan bang, kalau tak confirm sesat.

Mr. Z: Memang! Confirm syg sesat, pastu benti tepi jalan nangis tepon abang.


Okayyyyy!!! 

0 comments: