Please get well soon




Alhamdulillah takde retak or patah. It is ligament and soft tissue injury. So need time to fully recover, but for now silalah jalan senget macam takde alignment. Semalam jugak we went for second opinion sebab the first clinic aku pegi memang tak puas hati jawapan doc tu. Sekarang sape yang doc, kau ke aku?? Dia suruh xray tapi bila aku tanya soalan sikit je lagi dia boleh ubah pulak cakap kalau aku taknak xray dulu takpe, rest and see whether the ankle recover or getting worst. Aku siap mintak dia tolong bandage, sudahnya dia bekalkan bandage je kat aku like helooo kalau aku leh lilit sendiri, I wouldn't asked you to help. Last sekali referal letter pun takde nak suh aku gi xray. But the way dia layan patient sangat okay la, cuma I need advice bukan discussion yang akhirnya lead to no where.

So lepas tu aku call adik aku Dr. Nana or nama samaran 'mokmok' sebab dia mokmok la hahaha. She advice better go for xray, buat apa nak tunggu lagi. Mr. Z amik cuti semalam, kitorang gi klinik panel aku yang selalu pegi, Klinik Baharudin Seksyen 2, Shah Alam. Terus doc cakap kita xray ye. Haaa jawapan camni la aku nak, dan yang bagusnya kat klinik ni ada xray. So x payah la aku nak harung ke DEMC or KPJ semata nak xray. 

Banyak gila dapat ubat, nasib la. Doc siap suh cari crutches, aku cakap nak forearm crutches tu but dia tak advise sebab better crutches biasa yang leh support kita dari bahu. Aku jawab alaa tak glemer la saya doc hahahaha. A very nice doc. Since aku transfer Shah Alam, memang aku gi klinik dia dengan history liver problem aku dulu pun banyak dapat advice dari dia. So semalam dah beli la tongkat tapi pakai dalam rumah je kot, tak vogue la pakai kat luar. Lempang sekali baru tau!! 

0 comments: