Rahsia Kehilangan Saya?

Lokasi: On the bed

Maka dengan ini dimaklumkan bahawa kehilangan saya bukanlah pergi bertapa atau merajuk membawa diri... Tapi disebabkan membawa kaki... Woiiiit bukan kaki aku kena potong ke apa... Kaki saya cedera agak parah, sehingga membawa kepada penggunaan Mr Crutches a.k.a tongkat! Mula jatuh aku ingat kaki aku tak kritikal sangat, siap balik tak sedar diri nak drive... Hehehe rupanya, kecederaan yang membawa pada keseksaan diri bila aku jalan tak ubah macam kelajuan seekor siput... Rasa nak meraung pun ada bila berjalan dengan crutches, sakit dan terseksa rasa nak sampai ke destination!

Tanpa Mr Crutches, I am no where to move here and there...

Went to get a treatment dari sorang sensei cina yang dengarnya sangat popular ubatkan segala patah riuk, terseliuh, etc... Dia balut kaki aku dengan daun ape ntah ni... Ada la ingredient lain dalam daun tu dia letak... Banyak gak kurang rasa ngilu lepas kena balut dengan daun tu...


Kena rendam kaki dengan air suam... Bengkak yang melampau! Hate to see the leg like this... Kalau nak tahu, dua jari kat hujung tu masih belum boleh digerakkan! Haaa sudah, mati ke? Hopefully tak! Nak sedapkan hati maybe sebab still bengkak and I can't move them... Oh jatuh macam mana? Jatuh yang menjatuhkan air muka hahaha! Jatuh tersadung depan pintu yang macam ada apa tu aku tak reti nak bagitau... Itulah dalam kepala ada macam-macam benda berat dan sampah sarap yang aku pikir... Yang pastinya lepas jatuh aku terus bangun berdiri tegak control macho konon takde pape... Oh mamat or minah yang nak tolong bangunkan aku masa tu mungkin ternganga tengok budak perempuan ni dah jatuh tersungkur boleh bangun dengan berlagak tak pandang dia hahahaha... Budus malu la aku! Hehehe macam mak aku cakap, 'dah sakit kaki, tapi berlagak ok!'... Reason? Hehehe sebab aku malu nak pakai crutches tu dan taknak orang tolong pegang masa nak jalan... Biasa la orang berlagak memang macam ni hahaha!

So rahsia kehilangan saya dah terjawab, tak perlu buat laporan yer hahaha! Tolong doakan saya cepat sembuh! Sangat bosan tanpa boleh bergerak banyak... Semua plan kena cancelled... Hmmmmm....


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile


6 comments:

sillyloo said...

smoga cepat sembuhhhh..nt leh men boling :p

aieda said...

telima kasih.. men boling takut bola hempap kaki kakai da hahaha... kita pegi picnic laa... tp pastikan baman tu x janji palsu lg huuuuh...

mumyShaneQeisha said...

aduih, sakit sangat tu aieda,mogaaieda cepat sembuh seperti biasa ya.jgn sedey2 ya

aieda said...

mumyShaneQeisha
thank u.. mmg sangat sakit, nak jalan pun susah... hopefully cepat2 sembuh...

sillyloo said...

btul sy sokong......picnic yg meriah :p

aieda said...

meriah kena main buaya2 dgn bola tampar skali.. :p