Series of Unlucky Events

2010 seems to be the year with series of unlucky event for me... Not that I'm denying the faith, just trying to remember all things happened to me... Tapi walau apapun, aku terima dengan hati terbuka believing that semua yang jadi ada hikmah di sebaliknya...

  • Tak habis-habis ulang-alik hospital for check-up, test bagai and end up ulang balik benda yang sama... It's tiring okeh!
  • Demam denggi... That was my first experience kena denggi ni dan sangat la teruk akibatnya pada diri aku yang memang dah sedia kongggggg ni!
  • Hospitalised for another series of treatment... End up, they did the liver biopsy to me... Ini nak menempuh dan membaikkan dah satu hal! Ahkak jugak yang kena kan...
  • Jatuh tersungkur sampai terkehel, terseliuh, teretak dan apa-apa lagi la... First time seumur hidup aku guna tongkat sebelum tua...


That's not include all those small and big things happened in a day life.. Yang paling benci ialah realize that aku kenal orang yang nampak baik kat depan tapi macam saitan kat belakang! Konon alim warak depan orang pijak semut tak mati, tapi sebenarnya lebih bisa dari semua yang berbisa! Hurrrmmphh in fact, itu lebih menyakitkan dari semua luka berdarah yang nampak di mata... Ini apa pasal aku emo tiba-tiba ni?? 

Hope this thing happened to me right now going to be the last, yeaah I mean the unlucky tragedy for this year... Hehehe harap-harap saya lebih bernasib baik selepas ni, insyaAllah... Apapun aku terima ketentuanNya, cuma saja flash back hehe...


0 comments: