Aku Tak Mahu Pulang


Hmm malam ni tiba-tiba mood aku jatuh bergolek-golek.. Huhuu esok dah nak balik Shah Alam dah, coz Monday aku dah start keje la.. So not in a good mood because dah agak lama melepu di hospital dan rumah.. So mood untuk keje belum muncul lagi.. Haiih macam-macam.. Macam mana nak hilangkan rasa tak best ni?? Takkan nak sepak pipi sendiri.. Actually aku dari dulu mmg camni, kalau dah dapat balik umah mmg liat nak bergerak atau menamatkan cuti aku.. Dulu masa zaman U, wah wah aku punya home sick macam orang sewel.. Nak wat cemane aku dlu tak dok asrama.. Pas SPM baru aku kuar masuk U.. Tu pun masa sebok mak aku melayan home sick aku dia cakap kat aku meh la balik, nanti kita buat U sebelah umah.. Abah aku pulak cakap, kalo home sick taknak belajar meh balik abah kawinkan.. Hohoho sejak dari tu kalau home sick aku pendam je di lubuk hati paling dalam okeh... Hahahaha!!
Huhuu after all, aku mmg tak sangka yang aku akan kena demam denggi ni dan bercuti rehat lama la sangat.. Buat aku rasa nak berhenti keje dan dok dok umah je main 'sep sep sep tom tom tom' di samping makan dan tido.. Banyak cantik dagu aku nak dapat peluang camtu.. Hmmm tima kasih tak terhingga pada mak ngan abah aku terutamanya yang menjaga aku sepanjang aku sakit ari tu.. Dah macam tuan puteri aku rasa walopun mmg selalu gitu.. Ngeh ngeh.. Jangan jeles, nak wat cemana dah memang aku ni comey... Hahahaha statement aku mesti akan wat korang rasa nak cabut gigi aku kan kan?! Juga pada kawan-kawan yang care dok called dan sms aku! Aku dah cakap tak dapat datang jenguk aku pun takpe, bukannya dekat u ols.. Pada doc aku yang sangat comey dan caring, nurse yang kacau aku selalu, kejut aku tengah malam suh makan ubat la, amik pressure la, inject la.. Rasa nak campak jer termos kat sebelah aku bila diorang datang wat onar.. Hahahaha... Dan pada sesiapa saja yang terlibat dalam ini filem ya..
Pengalaman kena denggi ni takkan aku lupa pasal aku memang teruk.. Immune system dah memang weak, kena plak menda camni maka aku memang sah sah la tersungkur.. Tapi syukur alhamdulillah aku sembuh walaupun ambik masa yang agak lama.. Syukur aku masih bernafas hingga ke ari ni..
So ok, aku mau packing barang.. Nak campak je dalam beg tunjuk protes aku takmo balik lagi.. Ada sapa kesah?? Huhuuuu.. Gudnite...

0 comments: