Hati


...Rindunya kenangan di sana... Mende yg aku tenung tu....


Hmm tiba-tiba hati rasa tak sabar sangat nak pegi Dungun.. Walaupun untuk tujuan kerja tapi aku sangat excited laa... Dunno why, tapi aku rindu sama mereka di sana... Lagi pulak rasa macam g sana dapat release sikit... Mungkin banyak... Hmm one of my aim for this 2010 adalah untuk pegi ke mana sahaja yang aku rasa aku mampu pegi... Nak berjalan, tengok tempat orang... Di samping menggunakan masa dan kesempatan yang ada untuk melayan hati dan kehendak sendiri dan mengambil kesempatan untuk spend time dengan family... Hopefully kesampaian...

Dulu masa keje kat Dungun, aku rasa jauh dari keluarga.. Nak balik susah.. So aku jadi agak memberontak bila dok sana... Tak dinafikan working environment kat sana buat aku comfortable and I learned a lot of things... I managed to handle everything and anything on my own.. Aku jadi independent.. That's the good thing happened to me.. But at the same time aku jadi sangat sensitif bila dok sana sorang2.. Aku rasa semua orang terutama family jauh dari aku.. Maka aku seolah-olah menyalahkan tempat dan keadaan... Not trying to accept the fact that it is something new for me to learn, to feel and to adapt...

I was thinking untuk transfer ke branch yang lebih dekat.. But I've no reason at all.. Mgkin Allah Maha Kaya, my wish comes true.. But dengan reason yang sesiapa pun taknak... After being diagnosed of having a liver problem, aku dapat tranfer dengan mudah.. Dan aku meninggalkan tempat pertama di mana aku membina kerjaya... Owh masa ni sangat sedey, baru aku rasa sayang nak meninggalkan tempat yang banyak sangat mengajar aku erti hidup... Dan mereka yang sangat rapat dan banyak mengajar aku tentang kerja, persabahatan dan pengorbanan...

Then now I'm here in Shah Alam.. Memulakan hidup baru, suasana kerja baru.. Alhamdulilah everything goes very well.. Hmmm itu pasal aku tak sabar nak g Dungun... Aku rindu orang di sana.. Mungkinkah mereka juga rindukan aku??

Eh nape aku cite semua ni?? Nape tiba-tiba aku tangkap syahdu dan sentap malam ni?? Hanya aku yang tahu... So layankan jer la cite kenangan silam aku... Buang tebiat gamaknye...

Tiba-tiba aku rasa lapar ni okeh... TV sebelah ni plak on cite hantu.. Tak ke bunguk namanye malam2 main cite hantu... Jadi sebelum aku rasa nak selongkar dapur cari makan or sebelum aku tak bley tido tengok siaran TV gile yang main cite hantu ni baik aku TIDO...

Camat malam...


0 comments: