Is It So Hard?

Aku : Hello, Spital Sel*****.. Saya nk postpone appointment saya besok..

Spital : Ok, kenapa tu Cik nak postpone?


Aku : Pasal saya baru kuar spital sbb denggi.. So saya takmo la pegi spital dlm masa terdekat ni.. Lgpun ni mak saya suh call mintak postpone.. (Korang percaya tak aku jawab gini?? Aku yg innocent ini okeh...)

Spital : Ok Cik, boleh saya dptkan no IC?

Aku : &3@#%%^&***^^

Spital : Boleh tak Cik datang 5/2 ari Jumaat.. Puasa dari 12.30 malam yer, untuk blood test pagi tu..

Aku : Ok set.. Time kasih.. Dari kul 8 malam saya pose (Aku jawab dlm hati je la..)


Hahaha conversation yang mamai berlaku awal-awal pagi tadi bila mana mak aku called dr sekolah suh aku call Spital mintak postpone my appointment tomorrow.. Aku ekceli sudah bosan sebab asal pegi jer nak amik darah aku bertube-tube.. Bukan 1-2 tube okeh, tapi 12 tube skali.. They had diagnosed me but no medication yet.. Sudah setahun.. Sampai bila aku nak tunggu.. So I've decided this will be the last appointment, if there's still no solution yet by the doc, aku akan refer pada spital lain.. Ingat aku ni tikus ujikaji ke hape? Tergamak ke diorang ni tengok budak comel mcm aku jd bahan ujikaji.. Siap la, next appointment aku nak amuk.. Aku tau ade orang tu akan gelak bila baca ni, sebab dia cakap muka aku takde sape takut.. Bunguk yer tu namanye..! Okeh nak mandi...




2 comments:

Anonymous said...

Hehehehe...

sillyloo said...

slmt dier amik bertiub2 klu dier amik akaun youtube :p