Sudah Jatuh Ditimpa Tangga!

After 3 weeks I can't drive the car, hari ni baru nak mula balik bawak kereta pergi kerja! Memang la aku ni ibarat dah jatuh ditimpa tangga! I can't start my car, in fact lampu signal aje yang lip lap then alarm tiba-tiba berbunyi... Dua tiga kali jugak gua cuba tapi masih sama! Memang aku hangin la, ini tak lain tak bukan battery punya pasal... Rasanya tak sampai setahun lagi aku tukar battery tu, confirm mechanic hari tu bagi aku battery cap tahik ayam sebab dari pemerhatian aku masa dia pasang tu nampak macam battery lama!

Selamat dah duit ahkak tukar battery kereta hari ni! Bersepai duit aku! Isssh la, duit tu kalau buat beli sedulang barang hantaran dah lepas dah... Ini tak pasal aje spend for battery yang tak sampai setahun aku tukar tu! Lain la kalau Mr Bubu sudi terima sedulang hantaran dia battery kereta aku sebagai simbolik aje hehehee.... Mechanic tu kata tadi ada satu plug ape benda entah dah tak function, tu sebab kereta aku macam gegar sikit! Aikkkksss ni macam bertimpa-timpa aje sakit kereta nak bagi hint suruh tukar kereta baru ke ngeh ngeh ngeh!

Serius kereta punya pasal, my blood go upstairs! Esok dah la nak pegi mengadap doktor lagi, itu bermakna aku nampak duit kertas melayang-layang say bye bye...

0 comments: