Nasi Ayam Penyet



Wahaha jangan kata la penatnya semalam mencari makan di kala malam bulan mengambang... Lepas program abis aje pukul 10.30, geng gagak berantai mula menuju ke pekan Kuantan untuk mencari makan malam... Berlagak la sangat dinner malam tu taknak makan sebab nak keluar! Destinasi pertama adalah ke Teluk Chempedak, walaweh terror pulak gua cari kat mana dengan bantuan sign board okeh! Sampai aje Teluk Chempedak, pusing-pusing seround dan hampa sebab takde yang menarik, MCD ada la tapi takkan jauh-jauh datang mau makan tu aje... Hajat hati dan perut nak pekena ikan bakar ke, sate ke...

So kami patah balik tanpa arah tujuan, maklumlah dah malam pastu buta la pulak jalan kat Kuantan tu... Excited gila nak makan punya pasal kami stop kat satu kedai makan ni... Wahaha masing-masing angkat muka tak sabor nak melantak, tapi..........


"Weh korang, ni kedai makan Cina la!!"


"Haaaaaa?? Cina ke??"


Wahahaha mencecet aku lari 100 meter ke depan, apehal la pulak tak perasan tu kedai makan Cina! Kesian, semua mencecet lari masuk kereta sambil gelak-gelak pecah perut yang kosong! Lepas tu jumpa la kedai makan Zam Zam... Hahaha tak pikir panjang dah sebab lapar dan malu punya pasal... So we had Nasi Ayam Penyet! Walaupun tak penyek mana pun... Wahahaha kenangan yang tak akan aku lupakan selagi ada hayat, dikurniakan kawan-kawan yang biol dan senak otak...


5 comments:

hafizul said...

boleh tahu lokasi kedai tu?
Saya belum jalan-jalan cari makan ayam penyet lagi kat kuantan nie..Sdap tak??
Biasa makan kat skudai johor.Restoran Pinang or Bibik..hehe..

sillyloo said...

wah sedap nyer......nk sepinggan :P

aieda said...

hafizul: sedap jugak nasi ayam penyet tu... kedai ni betul2 kat tepi jalan, sebelah dia kedai sate zul... kalau dari hotel seri malaysia tu, just go straight aje confirm jumpa...

korpo: kak aida tunggu ari tu nape tk muncul2? wahaha..

mencarisebuahnama said...

nasib baik tak makan kat kedai 888 huhhu

aieda said...

kalau makan situ, kita balik semua pandai cakap cina wahaha..