Jom Derma Darah!

Tadi dengar kat radio pasal derma darah... Korang taknak pergi ke menderma untuk tabung darah negara? Pergi laa ramai-ramai! Aku kalau boleh dah lama dah pergi... Aiikkk takkan takut jarum kot?

Once upon a time, echewaah aku memang rajin derma darah ni... Hehehe asal ada kempen aje aku jugak la menyebok nak pergi, tapi aku heret sekali orang-orang terdekat contohnya kawan-kawan masa kat Dungun dulu wahahaha! Bukan mati pun derma darah, dapat tolong orang lagi ada laa... Actually nak derma ni tak payah tunggu masa ada kempen aje, anytime!


Untungnya jugak selalu join ni, is that aku memula dapat tahu about my disease exactly time ni... Diorang yang noticed my blood pressure is always high, bagi la rehat sejam pun tang tu jugak la reading dia... Ada la dalam 2 kali aku nak derma tak boleh, then they asked me to go and have a checked up at the clinic... See, bukan nak kata tapi kalau kita niat nak tolong orang insyaAllah dilorongkan jalan untuk kita dengan cara yang lain... Eventhough knowing that we're sick but it's better to know and get a cure kan? Dari dah teruk baru nak sedar...


Haaa jom pergi jom! Tak sakit laa, cabut gigi lagi sakit!

2 comments:

mohammad said...

salam ziarah

aieda said...

mohamamad - thank u for coming.. :)