Lelaki Oh Lelaki


"Abg, yang ni pun okeh apa..."

"Tak la.. Macam orang tua sangat.."

"So yang mana abg pilih ni? Dah 2 tempat kita tengok.. Banyak giler plak tu choice nye.." (kepala lutut aku dah meraung dah penat!)

"Takde lg la syg... Kita cari kemudian yer.. Sian syg penat.."

"Abg!! Dah 2 tempat kita pegi.. Sebelum ni pun kita penah tengok tempat lain jgk.. Takkan banyak2 mcm ni satu pun abg takmo!! "

"Alaaa, jgn la marah.. Jom kita makan jom.."

"Okeh okeh.. Kita cari kemudian! Tapi ingat lepas ni kalo pegi tapi abg tak beli jugak, itu last ayg teman abg cari kasut.. Pastu sampai bila-bila ayg takmo dah teman abg.. Abg pegi sorang!" (Pot pet pot pet)

"Yela yela.."



Huhhuuu penat kepala lutut aku mengekor dia macam anak itik ikut bapak itik (ada ke?).. Dia pegang dia letak.. Dia belek dia letak.. Aku cadang dia geleng.. Aku tunjuk dia tak hingin.. Penat wooo! Ini olang haaa bukan nak beli kasut ajer dia banyak songeh.. Segala benda beb! Nasib baik dapat aku.. Kalo dapat org lain... Kasut tu aku kira nak belanja la for something special to congratulate him.. Kasut keje.. Tapi dari ari tu dok belek2 kasut, belinya tak jugak.. Ini olang, beli balang kecik2 pun dia manyak songeh! Beli itu pepium keleta pun wa cakap sama lu, dia muleh belek itu balang punya brp ml... Kasi banding dgn lain punya brand.. Tepuk dahi aku tengok gelagat pakcik ni... Kadang ada gak rasa nak amuk.. Ikut dia shopping macam lari marathon.. Kalo beli sedap sikit hati, tapi sorry la dia nak beli for the first time gi tengok barang dia nak tu... Bila nak marah tak sampai ati plak, sayang plak aku tengok bila dia buat muka tak bersalah tuu... Huwaaa, aku yang pompuan ni pun tak amik masa lama gilos untuk beli... Janji puas hati dah okeh.. Aku harap the next time ni pegi cari dia beli la kasut tuu (ceeh merayu ke aku ni..haha)

p/s : Mr Bubu, apapun I follow la..

0 comments: