Wonderful Journey





Orang kata kalau ikut kata mak ayah ni berkat, selamat... Begitulah yang aku rasakan.. Disebabkan diorang suruh aku balik awal-awal pagi hari ni nak mengelakkan traffic yang menggila abis CNY ni, maka kul 7 aku dah dipaksa bangun.. Selagi tak bangun mak ngan abah aku berduet mengejutkan anak diorang yang sememangnya liat nak bangun tido.. Dah bangun aku siap landing dulu kat sofa, tapi bila ketam mak aku yang tajam dah kuar terkebil-kebil la aku bangun dan bersiap.. Bukan apa, macam yang u ols tau, kalau aku dah ada kat umah memang susah la nak suruh aku balik... Hahaha dah kawin sok camana la yer (ehem ehem, pastikan saya dibawa pulang ke rumah mak abah saya tetiap bulan tau!hehe..)

So seawal 8.30 pagi aku dah keluar dari rumah dengan bekalan makanan dan kopi lagi mak aku siapkan.. Bahagianya hidup! So I'm expecting that traffic will be some kind of sesak jugak walaupun pagi because masa nak balik for CNY dulu pagi traffic dah tak bergerak.. But I was shocked to see that, jalan clear! Macam weekend biasa aku balik.. Aku masuk highway Tapah lebih kurang 9.00 pagi.. Tu yang dengan selamba boleh snap gambo lagi tu tgh drive.. Pastu siap aku called balik mak aku!



Aku : Ma, takde kereta pun.. Lengang je jalan ni...



Mak : Laaa bagus la, tu sebab suruh keluar pagi.. Dah tak sesak cepat la sampai.. 

Aku : Bukan! Masalahnya rugi la orang bangun pagi2 tadi.. Huwaaa...

Mak : (Pot pet pot pet tin tin pon pon....)


Dalam kul 10.15 gua dah sampai Shah Alam.. Menuju terus ke Celcom Centre nak bayo bil.. Takot pulak aku terlebih guna bulan ni.. Kang Mr Bubu pot pet pot pet sebab dia kena bayo... Heeee... Nasib ada machine untuk payment, kalau tak kena tunggu time keje... Lepas tu menuju terus ke rumah untuk sesi tido habis-habisan... Hahaha!! Lain takde nak ingat... 

0 comments: