Hectic Journey!


Yesterday was my hectic journey from Shah Alam to Kampar.. Planning nak gerak dari umah kul 6.30 pagi tapi aku terjaga je dah pukul 6.15 pagi.. Melompat aku tergesa-gesa bersiap.. Nasib barang dah pack! Bukan apa, kuar awal so that tak jam sangat nak menempuh orang yang nak balik for CNY.. Kul 7 aku berjaya kuar umah tapi malang memang dah ku bau, kuar je Rawang kereta dah tak bergerak... Dalam hati jangan kata la aku menyumpah.. Penat aku gosok mata awal2 pagi semata-mata taknak tempuh jam tapi lain jadinya... Yang paling gua menyampah adalah sikap driver atas jalan yg tak reti nak sabar dan takde tolak ansur langsung.. Macam jalan tu tok nenek moyang dia yang punya! Yang paling aku takleh nak sabar, pada yang jenis kuang hajar.. Dia ingat dia je leh jadi samseng jalan, aku pun boleh...

Boleh tak masa nak menuju ke tol, aku dah mmg masuk lane untuk ke lorong Smart Tag.. Tapi dengan tiba-tiba je mamat bangsa sai.tan tu dari belakang dengan laju macam sai.tan jugak mencelah depan aku... Mmg bangsa va.vih tu takleh nak makan saman! Takpe, aku sabar! Dan aku maintain cool sepanjang jalan sbb aku ngantoks macam giler je pagi tu... Sampai satu tahap cipan punye mengantok, aku terpaksa membuat sesuatu... Pasang Sinar.fm kuat-kuat ni, bukak tingkap dan aku menyanyi macam lagak nyanyi karaoke jer... Nape aku bukak tingkap?? Sebab nak bg kereta sebelah dengar la.. Diorang pun ngantok tu... Untung-untung dengar suara merdu aku ni sama-sama hilang ngantok... Begitula baiknya aku dengan pengguna jalanraya yang lain... Dan aku sampai jgk umah dalam kul 10 pagi..
Dan selepas tu, tau je la aktiviti aku kalo tak membuta...

0 comments: