Muhammad Azhan Sufi



Muhammad Azhan Sufi... Itu la nama untuk permata hati pertama sepupu aku... He was born on 17 February 2010.. Tapi baru hari ni aku sempat pegi melawat since last week aku still di Terengganu.. Aku tumpang happy untuk kebahagiaan mereka menerima cahaya mata pertama yang dah lama dinanti.. Akhirnya penantian itu jadi satu kenyataan dengan lahirnya si comel Azhan.. I love his name and I love his cute face..


Hehe yang kelakarnya, tadi masa mak aku try dukung masa dia tengah nak tido dia melalak.. Tak padan kecik tapi suara boleh tahan.. Tapi bila aku yang pangku dia, terus senyap tido lena abis.. Mau dekat sejam aku pangku dia tido.. Dah naik lenguh kaki tangan tapi si kecik ni taknak bangun, sedangkan aku memang tunggu dia bukak mata.. Sepupu aku cakap bukan dengan semua orang dia leh lena dipangku camtu, kalau dia tak suka dia akan melalak dengan jayanya.. Sampai aku surrender la suruh diorang amik baby dari aku tapi sorang pun taknak... Diorang cakap relax and practice.. Kuang hasam!! Akhirnya sampai la ke aku nak balik dia taknak bangun, siap aku tepuk pipi, dia buleh wat tak tau jer.. Sabar jer la..

Hmm tadi sepupu aku yang lain dah dok menyakat suruh aku kawin cepat-cepat! Haahaa adakah dah buleh dukong maka nak suruh aku kawin cepat?! Hahaha weh korang tengok muka aku dukung dia tu, muka cuak beb.. Gayat aku bila pegang new born ni, diorang kan fragile lagi... Heehee believe it or not, I miss his cute sleepy face..

Asik tengok baby orang jer, kengkadang tingin gak.. Tapi bawak2 sabar je la.. Biar aku sihat dulu ek, nanti kawin ada baby, sian anak aku...

0 comments: