Heiii Malas Betul Bila Balik Umah


Bosannya bila dah sampai umah ni... Tak abis lagi rindu aku kat mak, abah, adik dan bilik aku! Dah ari ni kena balik semula sebab esok petang ada kerja penting... YA! Apalagi kalau bukan esok petang ada majlis perasmian yang perlu aku acarakan... Heeeii dah tua-tua bangka pun sebok nak dok melepu bermanja kat umah! Heheheee sukati aku la!!

Tadi kat highway macam jammed semacam ajer.. Pelik le pulak aku! Ada perayaan ke? Esok cuti ke? Dah ler nak topup touch n go punya la payah.. Takde la, offline la! Brengset betul! Pastu ala-ala aku ingat ada salji berbentuk bulu itik yang turun kat Malaysia.. Sepanjang perjalanan pulak tu nak sampaikan ke Sungkai tu bulu-bulu berterbangan! Hahahaha!! At last baru la tau yang memang ada lori bawak itik kat depan sana... Aku dah suspect dah tu bulu si itik... Sian diorang, agaknya bila dah sampai ke destinasi mau naked dah itik-itik tu sebab bulu-bulu dah terbang dek kelajuan driver tuu...

Tak sedar je sampai cepat tadi pasal tertekan 130/140 kmj... Aku saja je sebab ada driver-driver atas jalan tu ingat jalan tu dia yang punya.. Pantang bila lady driver yang overtake mula la tercabar dan nak tunjuk ego overtake balik.. Eleeh macam bagus! Muka pun tak ensem buleh jalannn daaa... Kereta kalau mahal takpe, ni kereta kecik murah pulak tuu.. Bukan nak mengutuk tapi jangan start bagi gua marah!! Haaahaa..

0 comments: