I Miss Yiyi



Oh nak cite pasal hobi aku suka bela ikan emas... Memandangkan aku geli dan penakut tahap terlampau pada binatang berbulu termasuk la kucing maka mungkin la menyebabkan aku minat untuk bela ikan emas ni... Semua yang dalam gambar korang tengok ni, ikan-ikan ni dah pun jadi arwah! Biasa la riwayat diorang memang takkan lama....


Once I had this one little gold fish yang sangat aku sayang name Yiyi... Dari sekecik-kecik dia aku bela, sampai la perot dia dah besar bola golf... Asalnya aku bela dia dengan 3 ekor lagi ikan emas, but yang 3 lain tu tak survive lama... Yiyi punya hayat paling lama sepanjang pengalaman aku bela ikan ni... Masa nak balik cuti raya aku angkut dia dengan akuarium dia sekali balik kampung... Hehe maybe you'll called me crazy because I did talk to this Yiyi.. Yang aku sedih dia mati masa aku outstation... Time tu aku tengah tunggu turn untuk present, and I got a call from my housemate saying that its dead already masa pagi my friend nak bagi dia makan... Seriously masa tu gegaran la kejap badan aku and tak sedar menangis jugak la gua! Hahaha again you'll called that crazy but aku sangat sayang dia... Dan sampai sekarang aku belum lagi start bela ikan, makan ikan ada la.. Maybe, one fine day...

5 comments:

mata aku.... said...

bele katak lg best...hahahaha

mytafa said...

yuyi cap limau....... ada??? kuikuikui

aieda said...

myeyes - katak kembung ke katak pisang??

kucen kuyup - ikan lepas ni nak bg nama yuyi la..hahaha!

mencarisebuahnama said...

bela po je arr senang.... hahahahah

aieda said...

bela poo kalau dia makan makanan ikan okeh la... tapi dia berenang pun tak tau cmne nak masuk dlm akuarium...