Kursus, Kursus, Kursus Lagi


Bulan ni adalah bulan yang sebok berkursus.. Aku ni dah la spesies yang tak buleh dok diam-diam focus sangat apa orang cakap kat depan... Yes for the first one hour aku buleh la muka baik concentrate, tengok pun macam nak tembus dinding! Hahaha itu first half la, lepas dari tu aku memang tak buleh nak dok diam.. Mulut menguap beso memang tak buleh nak cover punya.. Mula la aku buat aktiviti melukis ke, berangan ke... Hahahaa...

This week 2 hari terlibat dengan Kursus Lanjutan Auditor Dalaman.. Haiyaaa bila sudah ada sijil untuk mengaudit memang kena la kan... Bercerita mengenai pengalaman menjadi Internal Auditor sejak tahun 2008 ni memang banyak la.. Macam tadi pun ice breaking suruh kitorang cerita apa pengalaman yang tak dapat nak dilupakan sepanjang menjalankan kerja-kerja audit ni.. For me, pengalaman pahit tu takde la sangat but yet pengalaman stress tu ada la... Bila mana muka aku ni asal setiap kali Pelan Audit keluar, aku akan diletakkan dalam team untuk mengaudit bahagian kewangan... Paling aku tak suka because I need to really study their process, procedures and so on which is I think it's quite difficult to understand... Sampai kadang rasa aku tak tau nak tanya apa dan nak audit apa... Boleh?? I hope engine otak aku masih berfungsi dengan baik kalau selected as one of the internal auditor..

2 comments:

mencarisebuahnama said...

gaji banyak kerja banyak.......

aieda said...

hutang pun banyak!hahaha...