I'm Going To Be A Responsible Wife


Ada rasa nak muntah tak dengan tajuk aku ni?? Hahaha lantak la korang nak muntah ijau pun... Topiknya tadi adalah pasal aku nak pegi picnic ke Kemensah Waterfall esok... Aku malas nak masak so dah beli barang makanan jer... Esok sesubuh sebelum lalat bangun lagi aku nak keluar so that sampai awal kat sana... Alkisahnya Mr Bubu suggest la aku masak apa-apa yang simple untuk bawak picnic esok... Kan aku dah beli barang makan, so tak payah la masak kan kan? So bila dia suruh masak, aku cakap malas nak bangun pepagi buto just to prepare for the food... Huahuahua jawapan dia paling tak tahan buat aku rasa tak sabo nak kawin! Hahaha boleh??

Mr Bubu : Esok dah jadi isteri orang baru la tau camana kena bangun pagi, kena masak... Sekarang bolehla nak malas...


Aku : Bila masa orang malas???


Mr Bubu : Dah tu suruh bangun pagi prepare macam tu pun cakap malas!

Aku : Eeeee tolong sikit yer... Owang tak malas okeh!! Penah jer bangun masak pagi... Owang flexible dan boleh ikut situation laaaaaaa....

Mr Bubu : Okeh bagus la...


Haiiyaaaa menanah telinga aku menangkap kata-kata itu... Hahaha tengok la nanti, you takkan kelaparan la sayang oooiiii.... Esok dah kawin jangan complaint badan naik pasal I masak banyak okeh!! Huuuuuhhh... Hahaha jangan-jangan aku yang bertukar menjadi raksasa gorgon! InsyaAllah selagi aku masih ada........

2 comments:

sillyloo said...

i pun x lapa gak :p

mencarisebuahnama said...

same2 kenyang makan inang2...