The Tebiat Inside Me


Aku ada tebiat yang tak akan buleh hilang kot... Which is I noticed a few weeks ago as my Bubu had 'incidentally' told me about it.... Hahaha he noticed that everytime we hang out at any shopping mall, 2 tempat yang aku takkan missed pegi adalah book store dan tempat toys..

Book store is one of my favorite, its like a 'must go' place anytime aku kuar... Yess! Aku sudah berjaya mempengaruhi which is a good definition for pengaruh pada itu Bubu... I can have a day long bila dok dalam tu... Memang akan lekat dalam tu kadang buleh tak sedar yang you have been there for almost half of the day... Hahaha mula-mula aku rasa dulu mesti dia agak mereng sikit tengok tabiat aku, but now I think he managed to be like me... I think everybody should try to make reading as a habit, I mean you can be an excessive reader like me... So, you can even bring everyone in your life to have the good in what you are doing and reading is one of it.. Even my lil brother also now had this kind of 'must-read' habit bilamana dia free... Hmm I like it... I don't really know how much I read. I suppose it would probably amount to roughly two to three books per week when averaged over the course of a year. By the end of the calendar year I typically find myself burning out a little bit and may not pick up a book for even a few weeks at a time.

Ohh one other thing that I like, adalah menjelajah ke segenap pelusuk ruang toys a.k.a permainan budak-budak... Ooo I really enjoyed it here, because aku buleh pusing, belek, dan paling best mencuba every toys that had this label telling you to 'Try Me'.. Hahaha! Yang ni Mr Bubu agak membebel sikit la.. Selalu kalau dah lama sangat dia tengok aku macam beruk jumpa mainan dia akan tegur la... "Jom kita keluar jom, dari tadi tak abes lagi main... Abis semua nak dicubanya.." Dan kadang-kadang suka bagi aku hot bila dia cakap "Tolong la syg, berpijak di bumi nyata, keluar dari zaman kanak-kanak tu... Umur awk tu dh brp.." Haaa mau takde rasa nak lempang dengar statement gitu... Eleeh bajet aku sorang macam tu, dia tu pun sama.. Aku main kat situ dia join jugak.. Mentang dah penat baru dia mengomel... Hahahaha... Tu pasal adik aku mewah dengan toys.. Pasal yang kakak dia beli tu la yang kakak dia berkenan, so aku beli adik aku la dapat... Tak ke bertuah..

Okeh la, bebelan for today aku tangguhkan...

5 comments:

mata aku.... said...

cube nanges sambil hentak2 tgn ngan kaki plus golek2 kt kedai toys....musti kool...hahahahhaha

aieda said...

hahaha kalau buat dapat menan takpe jugak, kalau buat kena tinggai cmna?? hahahaha..

mata aku.... said...

guling2 a sampai rmh...kool gak tuh...gegegegge

zurairi said...

haha...

aieda said...

hahaha baca tu... nnt org nak guling2... hahaha..