Super Duper Happy with My New Book


Today adalah hari yang sangat menggembirakan aku... Sampai sekarang sengih kerang bushuk ni tak habis lagi... Akhirnya penantian aku sampai ke penghujungnya... Chewaaah! Korang yang lebih-lebih nak suspen nak watpe ni?? Hahaha kalau korang tau apa sebabnya mesti korang akan kata aku poyos tapi ada aku kesah?? Hehehe hari ni Mr Bubu telah menemukan sesuatu yang telah lama aku cari... Dari masa aku kerja kat Dungun lagi.. Buleh kata almost a year aku cari buku ni... Dan tadi petang di MPH Sunway Pyramid dia dah jumpa buku tu.... Masa tu tak tau camne nak describe perasaan aku.. Anak tekak aku terjerit tadi bila mana dia tunjuk buku tu depan mata aku... Masa tu perangai kera aku dah terserlah! Dia pastilah sangat happy sebab kata dia, akhirnya pencarian aku dah berakhir dan dia bangga sebab dia yang jumpa.. Ngeh ngeh!! Dan asik tanya kenapa aku dok tersengih ajer... Macam tak tau budak comot dia ni mmg gila buku, dan bila ada orang belanja lagi la best kan.. "Amik buku ni 2 buah nak?? Nanti satu simpan, satu lagi baca la ganas2 pun.. Satu hilang, ada satu lagi..." Hehehe ada ke?? Amik betul-betul baru tau! Anyway, thank you so much....






Buku ni adalah teenage novels... Apa yang menarik sangat kan? Pasti soalan tu yang korang akan tanya... Tapi aku peduli apa, I love to read.. Dan buku ni menarik minat aku... Aku akan baca apa sahaja, termasuk la paper yang digunakan untuk bungkus nasi lemak pun! Pelik?? Tak langsung okeh... If u all really knows what is the feeling of reading dan cuba masuk ke dalam dunia penceritaan tu korang akan jadi macam aku...

This novel Written by Sally Nicholls.. It is about Sam, 11 years old boy.. Sam love facts.. He wants to know about UFO's and horror movies and airships and ghosts and scientists, and how it feels to kiss a girl.. And because he has leukaemia he wants to know the facts about dying. Sam need answers to the questions nobody will answer...

Hehehe aku baca dulu yer! Bestnya...

0 comments: