Followed By A Road Bully!

Fuuuh today was the most horrible day for me! We've been followed by a road bully okeeyyy!! Alkisahnya this car nak overtake my brother's car... Masa tu we've been blocked by a bus kat tengah jalan bandar tu, then out of sudden came this bastard dengan kereta buruk nak mampus potong macam tu aje! Haaaa dapat pulak adik ahkak yang baran lebih kurang sama macam kakaknya ni... Dia bagi hon panjang la kat this guy, plus he gave all those 'sign' la kan dengan bagi lampu sekali! Fine, this guy tak puas hati dan hon balik padahal dia kat depan kitorang!

Dah clear sikit jalan, dia give way kat kereta kitorang dan follow dari belakang!! Okeeyyy kat sini aku dah maki hamun adik aku dah... Agak-agak la dia main balas-balas hon tadi pastu siap tambah signal tangan bagai... Mampus jauh dia follow kitorang! So dengan perasaan gabra nak mampuss punya, I asked him to turn back dan cari police station... Waaahhhh macam dalam filem when this gangster haa try to overtake the car tapi tak boleh... Bila dia dapat overtake separuh, dia jerit pegi mati la sama luuuuu kat adik aku!


Okeyyy aku dah called abah time ni, telling him what's happening, mana la tahu kan buatnya dia dapat stop kan kereta dan buat something to us at least someone would know... After that, the guy try cari jalan shortcut so that he can stop us at the other side but I came to realized his trick dan aku suruh adik aku masuk satu jalan lain so this samseng memang takkan sempat nak nampak where we go!

Dan at last, we escaped! Macam cibai tak kisah scary aku ni?? I feel like 'eh mati jugak aku kang dengan samseng ni' masa dia follow tu! Memang hari ni adik aku dapat syarahan yang panjang dari aku! Cuba la kalau dia sabar sikit dan tak cari pasal dengan lelaki jahanam tu!! Aku taknak masuk front page sebab jadi mangsa road bully!! Apapun alhamdulillah semuanya selamat...


For Mr Bubu, shaye mintak maap awal-awal sebab pemilihan bahasa dalam entry kali ini adalah sangat dilarang oleh anda... :)


p/s:
Eheeem aku nak tengok minah kepochi tu datang tak tanya personally kat aku pasal apa yang dia baca ni hahahaha!!

0 comments: