Distance Means So Little When Someone Means So Much!


Sometimes people around said that they wonder how we can managed to be apart. How we can be loyal to each other and how we could survive not to see each other for quite sometimes, that was 3 years back la... I would say that 'dah biasa'...


Seawalnya kami kenal pun masing-masing dah jauh... Masa masing-masing belajar lagi jauh, dia nun belajar di Sabah sana, dan aku di Shah Alam... Ok je aku rasa, tak deny la rasa rindu dan rasa nak jumpa dan keluar macam orang lain... But we learned that bukan semua yang ada peluang macam tu and we took it as a challenge... Tapi awal-awal bercakar bertegang urat leher tu biasa la... Kami akan jumpa masa semester break la, I'll fetch him at the airport and we spend the quality time together...


Bila dah kerja, aku pulak tercampak nun jauh di Terengganu.. Again bila dia dah ada kat KL aku pulak pegi pantai timur sana... But its quite ok la, sebab dia rajin turun sana melawat aku... Macam dekat je dia buat... So again dah biasa jugak la dengan long distance love affair ni... Hahaha... Now bila aku dah dapat keje kat Shah Alam, rasa best sangat sebab dah dekat.. Mula-mula agak jakun la jugak, selalu keluar and spend time together buat aktiviti kegemaran bersama, movies dan makan!


Huhuhu panas tak sampai ke petang la chewaah, elok-elok
gua dah kerja sini dia pulak dapat kerja kat Melaka, his hometown.. Aduuii la, jauh lagi! Tapi takpe la, peluang dia kat sana lebih baik... Nampak gayanya ni kawin sat gi aku kena pegi pindah Melaka la jawabnya... Alamak kena makan cencaluk ngan inang-inang la ek.. Pastu kena master masak asam pedas, begedil, meggi, opsss! So actually jauh dekat doesn't matter so much, yang penting your commitment and the trust you put in him and definitely in you! For Mr Bubu, you mean so much to me and I'm always here for you... :)


p/s: dah janji nak jumpa masa dah gaji, baru buleh pow gaji orang tu.... yeahahaaaaaa...

0 comments: