It Could Happen To Anyone, But Why Me!!

Bila la agaknya aku boleh berhenti berfikir tentang sakit dan juga berhenti daripada merasai peritnya sakit? Persoalan yang sering aku fikirkan lama dulu... Tapi nampaknya macam belum ada kesudahan... Ya, aku akur itu ujian Tuhan...

Dah sekian lama bertangguh, hari ni aku nekad untuk memulakan treatment di SMC... Aku dah penat dengan treatment yang aku dapatkan sebelum ni... Tadi bila doctor tengok previous report, he agree to say that I'm with this autoimmune problem plus enlarged liver or swollen liver...!! Tahniah kepada aku! Next monday I'll be admitted to SMC for further treatment and investigation by the doctor.. Adooii la part ni la yang aku paling malas , aku tak suka hospital, aku tak suka cucuk sana cucuk sini, dan aku takut doctor! Actually the doctor would prefer I'm going for the liver biopsy tapi disebabkan blood pressure aku di tahap terlampau so tak bleh buat... Risiko untuk bleeding masa procedure tu dibuat lebih tinggi... Macam tadi my pressure was 170/110... Gile hape! Macam nak meletup kot badan dengan kepala hotak... So tujuan admission jugak adalah untuk another specialist to find out why is the pressure going high like crazy all the time...

Hmmm bila la semua ni boleh berakhir dalam hidup aku yang aku rasakan terlalu awal untuk tempuh semua ni... Kadang terfikir jugak adakah semua ni akan berakhir hanya setelah aku dijemput pergi olehNya... Mungkin nampak aku dah putus semangat, ya! Tapi aku juga kesiankan orang sekeliling yang aku sayang... Berapa lama lagi semua perlu memikirkan dan mengenangkan soal diri aku je?? Sampai bila semuanya harus bersusah payah kerana aku?? Tuuttttt takde jawapan...


Weh dah la melalut... Banyak bunyik meh la melawat aku beramai-ramai... Tapi jangan lupa bawak buah tangan, hamper chocolate ke buah ke bunga ke teddy bear ke... Paling suka kalau korang bawak buku kasi aku baca... Kalau datang tangan kosong korang singgah kat kaunter je la cakap ngan nurse korang kim salam kat aku... Nanti aku inpom nurse awal-awal, sape datang bawak tapak tangan je suh dia balik... Wahahaha gila jahat...

6 comments:

mencarisebuahnama said...

ni sebahagian dia ujin ALLAH...
kuat kan semagat cekal kan hati.. serah semua nya pada NYA>. insyaAllah y baik2 utk hakak aida hahahah....

aku x rase pun nak melawat.. sebab dah mintak macam2 hahahah.... habis duit haku

sillyloo said...

ala kami yg x mampu nie nk dtg melawat x kan kene halau ngan nurse nnt ...sbb bwk tgn kosong :(...apa pun kak aida bersabar lah bebyk mungkin ader hikmah disebalik dugaaan yg diberiNYA

aieda said...

silly po - okla, rofli punya pasal datang tangan kosong pun takpe... rofli jer tau, eman terkecuali... tp nanti otw dtg petik2 la bungan taik ayam sekuntum hahaha...

eman - mana buleh ko tak dtg.. ko dah jatuh wajib dtg sebab ko janji nak bg hamper buah!

anyway time kasih kawan-kawan...

mencarisebuahnama said...

kau y terpilih, allah sayang kan kau sebab tuh dia turun kan ujin buat ko supaya x lupe kan DIA... go go go...

kita x payah datang tengok!! ape kata date tuh kita pg kemensa nak po buat BBQ

aieda said...

sebelum korang pegi singgah amik aku! kira aku outing la kejap! hahahaha....

mencarisebuahnama said...

mane bolehh!!1 x cukup mase